• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: tak on si z nich prdel dela uz i Sidlo...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: tak to je klasika politika. lhat o jinych problem neni, ale kdyz nekdo lze o nich, tak se muzou posrat jak xchaos z kryptomen.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: bukanyry ted zacnou dohanet jejich vlastni hrichy z mladi... aneb kdyz nekdo kaze vodu a sam pije vino :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    pan kalousek ma jizlivy komentar na tema lhani.

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: tenhle "portal" sem nikdy nepochopil... Kdyz tiu ani neukaze jak dlouho ten kupon kterej mas plati :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ICT pod vedenim Piratu taky funguje skvele... to nemohu rict! :D

    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: cili tl;dr je: "zahlubovani je drahy a slozity takze v ramci reseni tam nasekame usekovky, radary a celkove tu dopravu zklidnime aby se tam tvorily jeste vetsi zaseky nez ted" :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: tys tu fnukal o Holesovickach, vid? :D No a Hribem vedeny magistrat se k tomu postavil skutecne celem... :D
    Severní část magistrály pod zem dlouho nepůjde, ulice V Holešovičkách se má stát městskou třídou - Zdopravy.cz
    https://zdopravy.cz/severni-cast-magistraly-pod-zem-dlouho-nepujde-ulice-v-holesovickach-se-ma-stat-mestskou-tridou-83045/

    PS: vymluvy na koalicni partnery si nech, Hrib je vrcholovy manazer a predstavitel metropole a ma tudiz take odpovednost.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MEMNON666: coz je samozrejme blabol... :-) V momente, kdy rozesilaly ty uzasne dopisy stylem "dostavte se, nebo se stehujte" prijem domacnosti rozhodne znat nemohli, normalne na magistrat danovy priznani neposilas, zejo.... ne, to fakt neni udaj, ke kteremu by meli standardne pristup, aby mohli dopredu vyhodnotit komu a o kolik zdrazi a delat u toho socialne citlive. To je zas jen takoveto mlzici blabol Zabranskeho, ktery se snazi zakryt to, jak tu komunikaci on sam i jeho podrizeni jednoduse a proste posrali ;-)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    XCHAOS: v článku stojí, že z roku 2005 a i po navýšení jsou poloviční proti tržním, zároveň u navyšování byl vzan v potaz příjem domácnosti
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ja se ale bavim o transparentnim oznamenim tohoto kroku... jakoze treba o tiskove konferenci, kde Zabransky na plnou hubu rekne, ze najmy jsou v Praze v obecnich bytech az priliz nizke a ze je potreba je treba k 1.7.2021 zvednout... proste klasicka prezentace zameru :-) Chapu, ze o tom nemuzes vedet, kdyz nic takoveho neprobehlo. Holt piratske PR oddeleni toto zverejnit v dostatecnem predstihnu nedoporucilo (babisovsky populismus Piratum holt cizi neni). Jinymi slovy u Piratu se spoleha na salamovou metodu reprezentovanou skrze dopisy nahazenych postizenym najemnikum na posledni chvili. Jo, kdyz se mohl Hrib promenadovat u zbijecky, to se media zavolaj... ale jak se maj zvednout najmy, tak se to tutla do posledni chvile ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jak říkám, nevím jak to s těma lhůtama bylo a jaké musely být ty původní nájmy, když se zvedly o 100%...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jeee, at zije piratska bramboracka... :-) jeden zakon z USA, jinej z Nemecka, dalsim se inspirujeme treba v Italii. Tohle tvy srovnavani USA s CR je fakt dost mimo misu, nemuzes vytrhnout z kontextu celyho prava jeden zakon, ktery se ti zrovna libi / hodi do kramu.

    No, jak je mesto pod vedenim Piratu "aktivni" jsme videli - papirove dopisy hazene do schranek se lhutami na posledni chvili, tomu rikam zpusob, jak modernimi zpusoby udrzovat kontatk s obecnimy najemniky. V tom je proste vsechno - to "nejlepsi" z Piratu: asocialnost, arogance moci, neschopnost cokoliv ridit...

    To je furt plna drzka transparentnosti, ale nevsim sem si, ze by Zabransky nabehnul pred kamery a zahlasal, ze planuje zdrazit v nekterych bytech najem i o 100%. Jasny, to by nebylo dobry PR. Pirati jsou totiz mimo jine take stejni populisti jako Babis, s neprijemnou informaci dobrovolne pred kamery nepredstoupi.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vis blbecku, pro me tyhle devadesatkovy zkusenosti znamenali jenom jedno zjisteni, ze regulace najemnyho a obecni byty jsou nejvetsi smecko v dejinach cr. napriklad s regulovanym najmem dlouho nikdo nic nedelal az ho nakonec museli vlastnici domu poslat k evropskymu soudu. regulovany najemny je hnus, ktery se muze s piratama klidne vratit.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemyslím, že u Pirátů někdo "jásal". Piráti jsou šíleně "levicoví" v tom smyslu, že podporují, aby bylo město aktivní na trhu s obecním bydlením, i když za současné koalice to má spíš tragikomické výsedky, to uznávám. Nicméně jde v podstatě o západoevropský hlavní proud... Berlín byl úlet i na západní Evropu, ale jen tak mimochodem, v New Yorku je regulované nájemné úplně běžné (což taky vysvětluje obrovký rozkol mezi americkými městy a venkovem, který už se přiblížil na konci Trumpovy éry hranici občanské války, ale to se monitoruje na NYXu zase jinde)

    VYHULENY_UFO: ano, jistě, takhle vznikají ti praví hrdinové kapitalistické práce :-) zjistil jsi za mlada, jak snadno jde ochcávat sociální erár, takže jsi se myšlenkově přeorientoval na to, aby už nikdo v budoucnu nemohl takhle švindlovat a musel se živit tvrdou prací, třeba miningem kryptoměn, geniální :-) a
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: ja zazil kseftovani s dekretama... a byl jsem, ehm... rekneme dost blizko te ostude, kdy cesky stat prohral u evropskeho soudu, pokud jde o regulaci najmu (ktera to kseftovani dost podporovala)... :-) Jako nemam nic proti tomu zvyseni, majitel ma pravo si urcit, za jaky prachy to pronajme... ale ten styl komunikace, ze nekomu hodis do schranky "uredni" dopis stylem mas jeden den, nebo se stehuj... to si normalni pronajimatel vuci svemu "zakaznikovi" nedovoli, to je zas klasicka arogance uradu. Hlavne ze maj Pirati plnou hubu elektronizace vseho moznyho, ale pak jimi samotnymy iniciovane procesy skonci u papiroveho lejstra a sibenicnich lhut. Proste urad. My muzem vsechno :)

    Mimochodem, je vtipny, jak vsichni u Piratu jasali nad "berlinskym" resenim se zastropovanim najemneho... a davali ten Berlin za priklad, ale kdyz to soudy smetly jako nepripustne, uz najednou magicky mlci a soupou zase nohama, jakoze nic :-) Tak bud je to "jen" preslo... a nebo nas ceka dalsi (mezinarodni) ostuda, pokud se Pirati hodlaji vydat stejnou cestou :D

    XCHAOS: a jen tak mimochodem, lavirovani na hrane smluv (a zakona) je vlastnost typicka pro ruzne smejdy... :-) Treba energo-smejdi by mohli vypravet.... aneb vime, kde se Zabransky & spol. asi inspiruji u toho sveho jednani s najemniky v obecnich bytech :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: ale normalne pres inzerat :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: zrovna u tech mestskych bytu to tusim ve smlouve je, ja kdyz zil ke konci 90's chvili v jednom takovym byte, byl jsem predem s "majitelkou" domluvem, ze v baraku rikam, ze sem synovec co tam chvili bude prespavat. bizar.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: a hlavne, pokud to smlouva neomezuje, nic ti nebrani (pod)najemni vztah uzavrit.
    XCHAOS: jo jasne, klasicky vytacky... neco jsme u Piratu posrali... nemame dost informaci, vymluvy na koalicni partnery, uredniky... a ja nevim co jeste :) Vytacky model Babis uz si koukam Pirati osvojili dokonale :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: obecni byty nemivaj najemni smlouvy na dobu urcitou, zvlast pokud je rec o smlouvach bezicich desitky let...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam