• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no zato celkový klid není ani v Holešovičkách, ani na Patočkově... a to proto, že Blanka měla být otevřena až po zprovoznění vnějšího okruhu, což všichni ignorovali...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    SADY: akorat za Bema se aspon poradneho stavelo.... ted uz par let vsechno stoji :) Aneb metro do Motola a celkovy klid na povrchu Letne opravdu neni zasluha soucasne politicke garnitury. Aneb jake vetsi zasluhy maji dnes Pirati...? Bud konkretni, jmenuj... :D
    SADY
    SADY --- ---
    DANYSEK: ty jsi vazne legracni, a to nejsem volic piratu, jak uz jsi mi nekolikrat podsouval, nicmene sledovat tvoje mravenci usili hodit na ne cokoliv, bez vetsiho uspechu (ve smyslu ze by to byla pravda a ne tvoje zbozna prani) je fascinujici... a ja se ptam, kde jsi byl se svoji kritikou nez tradicnich stran co rozvratili republiku jeste nez se pirati vubec zjevili na scene? lol
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kauz, kdy Pirati nekoho za nejake chovani nejdriv kritizovali a pak se jej sami dopousteli, jakmile dostali prilezitost byla uz spousta... a ty poradne teprv prijdou, ze :-)

    V Praze... ehm... pres tve opakovane vymlcovani stoji stavba metra, protoze Dr.Hrib neumi sehnat prachy, resp. je radsi utraci za nesmysly jinde :-) To, ze komunalni e-goverment v jeho gesci je ve vysledku troska jsi take vymlcel a zametl pod koberec.

    A kdyz to Pirati nezvladli v Praze, jak to asi dopadne na urovni statu...? Ja ti to povim uz ted, bude to pruuuuu*er... :D Uz se tesim na vymluvy typu "my nic, to nas (koalicni) partner". Ale jestli bude Bartos premier, tak bude za ty veci odpovednej pak stejne, jako kdyz dnes Pirati hazi vsechnu zodpovednost na Babise. Stejne jako dnes Hrib uz dnes odpovida za veci na magistratu stejne, jako v minulosti zodpovidala treba Krnacova nebo Bem. Jo, primatorskej retez neni urcen jen k chvastani se pred kamerama ;-) Politicka a manazerska odpovednost k nemu patri take.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, možná by si měl spíš snažit, aby mezi věcma, co ti někdo chce "zamést pod koberec" nebyl poměr naprostých blbostí k závažným kauzám tak tristí ve prospěch těch blbostí.

    ano, jistě, možná se někdy na někoho kdo se skrz Piráty dostane k moci najde něco fakt vážného. a ty ovšem s tím budeš mít problém přispěchat do té oficiální diskuzem protože sis tam zařídil ban kvůli naprosto zbytečnému trollingu o blbostech. jak prozíravé!
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: klub do zapomeni poslat muzes, ale blbost Piratu tim ze sveta fakt nezmizi... :-) Jen tim predvedes dalsi schopnost - zametat veci pod koberec... jak inzenyrske reseni! :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Tenhle klub, kde se holedbáte větším množstvím příspěvků, než v tom oficiálním, můžu celý poslat do zapomnění jediným kliknutím (a že by to všem kromě tebe a UFa bylo srdečně fuk). Samozřejmě, není to důvod dělat, protože ho skoro nikdo nečte... :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: zoo je oplocena... a nevsimnul jsem si, ze bych byl za nejakym plotem... notabene nejakym tvym plotem, buhvi jestli bys ho vubec umel postavit tak, aby neco vydrzel :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, tak vy jste velmi makroskopičtí trollové, tam není metafora s Petriho miskou moc na místě :-) Spíš bych použil metoforu se zoo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEB: no i izolace v misce vypada jinak ;-)
    KEB
    KEB --- ---
    DANYSEK: on s nimi nebojuje, on je chová a pozoruje :D Asi jako když v petriho misce kultivuješ bacily :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no kdybys byl uspesny v boji s trolly, tak to vypada jinak... a tim nemyslim sebe, po internetu behaj mnohem schopnejsi kadri :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Přednáška je úvodem to studia Trollologie. Absolvent přednášky získá základní dovednosti pro absurdní přesto distingované trollování. Absolvent bude seznámen s metodologií trollingu, častými memy, ale i příklady využití trollingu k marketingovým účelům nebo mobilizaci sociálních hnutí. Struktura přednášky: 1) Operacionalizace pojmů 2) Vymezení Trollologie jako vědní disciplíny: předmět zkoumání, hraniční vědní disciplíny 3) Otázka legitimizace Trollologie jako vědní disciplíny 4) Historie Trollologie 5) Média a trolling 6) Trollující značky 7) Trollující sociální hnutí 8) Diskuze Pro koho je přednáška určena správci sociálních sítí influenceři uživatelé sociálních sítí
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale zdaleka ne sám. a prostě jsem vyslyšel lidi, co mi psali, že na moderaci kašlu. a sleduje to tam víc lidí než tady, protože chtěj přehlednou nástěnku.

    podívej, moje experimenty s chovem trollů jsou ve většinové online komunitě značně kontroverzní, jestli ti to nedochází. běžný účastník online dění prostě trolly nekrmí... jen já to beru jako něco jako laboratorní výzkum.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, pak asi delate neco spatne... kdyz nadchnete malo Piratek :D No ale mit tam jen jednu babu na oficialnim kick-offu kampane a jeste ji soupnout do kouta a obliknout do tmavyho, aby jo nevynikla... to se proste nepovedlo :D

    XCHAOS: jasne, ty ho "jenom" adminujes... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    MAWERICK: Tak Církev Elonova je teď nevratně rozdělena tím, že Prorok odvrhl Bitcoin a vyhnal penězokazce z chrámu na Marsu, který svým následovníkům staví :-) Fanoušci Bitcoinu zjistili, že hodnota Bitcoinu se asi nebude přepočítávat na Tesly místo na Lamba, a fanoušci Elona si zase uvědomili, že za letenky na Mars nejspíš budou muset zaplatit skutečnými penězi.

    VYHULENY_UFO: ale já to auditko nevlastním :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no dobře, chtít můžeš, ale když nemáš dost Pirátek, tak jsi v háji.

    Ano, v tomhle prostě primární volby ve straně bohužel dopadly jako taková typická ukázka schopností latentních psychopatů deroucích se vzhůru, protože prostě jednak tam máš nějaká stálá jména, o kterých víš, že už se v tom nějak naučili chodit, tak je víceméně automaticky podpořej všichni. A do toho se motají nová jména, která si samozřejmě dovedou mezi členy zajistit podporu a tahle podpora se zřejmě nějak nekonala u ženských kandidátech.

    Jestli se ptáš mě, tak já jsem si možný mediální průšvih složení kandidátek uvědomil už při těch primárkách a v jistý moment už jsem měl tendenci vybírat při hlasování jen ze žen. Kromě toho jsem se tentokrát nijak nehnal do toho shánět si sám nominaci, i když asi bych jí díky určité setrvačnosti strany vůči zakládajícím členům nejspíš sehnal.... Ostatně, v prvním lidovém hlasování o prezidentovi ČR jsem taky podpořil ženu, i když byly na výběr jen 3 (v druhém žádná, protože pochopitelně, snižovaly by šanci, že do 2.kola postoupí proti Zemanovi volitelný kandidát, což nakonec stejně nepomohlo).

    Problém je, že fakt nechceš političky, jejiž jedinou kvalifikací by bylo to, že jsou ženy. Uvidíme, jak zafunguje v liberální Praze efekt kroužkování, na spodních místech kandidátky je z koho vybírat a třeba některé z těch žen dostanou fakt hlasy toho typu "chceme více žen v politice". U Pirátů sice skákání bývá extrémně, nebývale těžké (zatím netuším, jak to leadři kandidátek dělaj... ale můžu ti říct, že v politice se s někým, kdo se může zaštítit několika tisíci kroužků od voličů v posledních volbých, vede vnistrostranická debata fakt docela těžko... a je až překvapivé, jak ty preferenční hlasy dobře odpovídají výsledkům v primárkách... u jiných stran jsem to tolik nepozoroval, ani množství kroužků, ani jejich přísné sestupné řazení podle pořadí na kandidátce...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: my se bavime ale o tom, co chteji Pirati... teorie pekny, ale v praxi se dostavame k tradicnimu "kazeme vodu, pijeme vino" :-) Jojo, muzes se vymluvit na primarky... ale cozpak tam nekdo z predstavitelu apeloval na toto apeloval? Pchaa, kazdej bojoval za sebe, aby se dostal ke korytu... no a ano, ty byvaji mene prubojne. No, takze na socialnich sitich za to Pirati schytali orpavnene peknej kartac... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ok, a ty chceš rovnost mužů a žen v politice? a pokud ano, chceš to jako Zelení, tzn. ty plánovaně dělené kandidátky 50:50?

    jako v tomto ohledu skutečně je co napravovat... ale takhle to dopadá, když do strany, která chce dát příležitost ženám, nevstoupí žádné ženy (nebo skoro žádné :-)

    Markéta Gregorová byla už vykopnuta směrem vzhůru do europarlamentu, takže pro parlamentní volby je ze hry. Mě osobně mrzí, že se na nějak zvlášť dobře volitelném místě v Praze neumístila Dana Balcarová (i když zrovna ty by si asi s jejím tématy velký průnik neměl). Sice se očekává, že možná proleze, ale je právě už na takové jen hraničně volitelné pozici na kandidátce, no.

    Podle mě docela zajímavá mohla být Janka Michailidu, ale nevím teď, v kterém kraji kandiduje (pokdu vůbec). Ve Středních Čechách je možné kroužkovat Dominiku Michailidu, protože prostě - proč ne? Obě sestry jsou fajn a těším se, jak by komunikovaly s novináři a jaká témata si vzaly za své... prostě věřím, že jejich působení na média by bylo super.

    Proč do politiky nejde víc žen, je dlouhodobá a složitá otázka, Piráti nezvolili cestu nějakých povinných kvót na kandidátkách, což by ti myslím mělo být spíš blízké... jinak fakt nevím, co k tomu dodat. Podle mě to zdaleka není o tom, že ženy se musí starat o domácnost a o děti a strašně by chtěly dělat politiku, jen nemůžou - fakt ne, žijeme ve 21.století. Bude to nějak souviset s motivací...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ‚Kdyby Richterovou umístili do středu, vše by bylo jinak.‘ Koalice sklidila kritiku za málo žen ve vedení | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
    https://www.irozhlas.cz/zivotni-styl/spolecnost/koalice-stan-a-pirati-olga-richterova-genderova-kritika-jedna-zena-ctrnact-muzu_2105200010_kuc

    Pry chteli rovnost muzu a zen v politice, jakoze pry rovne sance... ale zase se to nepovedlo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam