• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no je blby, ze te opensource programatori bitcoinu neposlouchali, jejich chyba, ze nemaji ucet na piratsky foru. urcite by hned pristup zmenili.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, rychlostí světla v optických vláknech, což není nic moc. Rychlostí světla ve vakuu to bude umět až Elonův Starlink :-)

    Nicméně, zajímalo by mě, kdy si se o Bitcoinu doslechl ty (a kdy). Já Piráty aspoň instruoval včas :-) navíc jsem o něm mluvil už v roce 2012. Je fakt, že já to bral jako placeholder - na Bitcoinu nesouhlasím s proof of work, jde o chybu designu, kterou by v open source kódu sice jednou šlo fixnout, ale dost složitě. Double spendingu lze snadno předejít využitím základních obecně známých poznatků z teorie distribuovaných operačních systémů... se kterými bohužel autoři Bitcoinu nepracovali, pravděpodobně spíš z neznalosti, než záměrně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo vsimam si, jsou tam jenom tvoje typicky pseudofilozoficky zvasty a vyhledavani slov elektrika ci energie nic nenachazi. je proste videt, ze kdyz ti nevyjde predpoved, jedes tezky oportunismus.

    pricemz by stacilo priznat, ze jsi se spletl a nikdy jsi neocekaval, ze se bitcoinu chytnou bile limecky z wallstreetu, jako ty same limecky zacaly vyuzivat zkomercializovany internet k obchodovani vsim mozny rychlosti svetla :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    povšimněte si data příspěvku na fóru :-) od Michael.Polak » 26 čer 2013 14:09
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=554&t=17563
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: Puta ze STANu se "vysvihnul" podobne... no, asi nejaka nakazliva choroba v ramci PirSTAN koalice :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //tohle se piratum taky nepovedlo

    Dárek pro prvňáky: Stavebnice s fotkou hejtmanova náměstka. Starosta odmítl - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/darek-pro-prvnaky-s-fotkou-namestka-starosta-odmitl-politiku-ve-skolach-nechce-173069

    Mezi tradičními dárky pro děti nastupující do prvních tříd v Královéhradeckém kraji se objevila stavebnice s fotkou náměstka hejtmana pro školství. Náchodský starosta Jan Birke dárek prvňáčkům odmítl rozdat. Vidí za ním politiku.
    Článek

    Obličej náměstka hejtmana Královéhradeckého kraje pro školství Arnošta Štěpánka (Piráti) rozpoutal politickou debatu. Fotka pirátského náměstka je na stavebnici, kterou mají prvňáčci v regionu dostat jako uvítací dárek.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    piratskej leader koalice je prej tak dobrej, ze ho radsi pred posledni superdebatou uklidi a do boje vyslou nahradnika :-)

    https://mobile.twitter.com/CentristaGril/status/1431209576494477315
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    jooo, takhle se v Praze "otevrene" soutezi... jedna firma vybere sest ucastniku "souteze" dle sveho gusta... :D A samozrejme Hrib protestovat nebude, prece nevypusti rybnicek i sve vlastni familii... :D

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    K xchaosem oblibenemu argumentu, ze pruzkumna stola je vlastne zahajena stavba :-)

    Průzkumná štola Radlické radiály - Místa Mého Města
    https://mistamehomesta.cz/pruzkumna-stola-radlicke-radialy-2/

    Ta dira v zemi je uz docela dlouho - od roku 2015... a zatim jediny "pokrok" soucasneho vedeni magistratu je dost debilne namalovany cyklopruh zrovinka na "docasnem" konci Rozvadovske spojky.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no vidis, o kolik piratskych "mouder" prichazis... :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nemám facebook :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no kandidátem je, ale současně, z logiky parlamentní demokracie vyplývá, že možná bude, možná nebude.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Zda se, ze letosni piratska kampan bude o tom, ze piratsti kandidati na poslance budou brecet, kterak se proti nim spiknulo jejich vlastni more, media a vubec vsichni :D

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10165153239055018&id=697270017&anchor_composer=false
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pred chvili jsi sam psal, jak leader politicke strany nemusi byt kandidat na premiera a ze vlastne staci, kdyz nacerpa zkusenosti z pozice radoveho clena moci vykonne... :-) [kde ma nulovou zkusenost]
    Ono popravde i vedeni ministerstva bude stejny vylam zubu, jako stret s realitou pri vedeni magistratu, ze? ;-) Aneb najednou i Pirati ridici magistratni odbor uz vse nesoutezi v otevrenych vyberkach - i kdyz sami drive brojili proti podlimitnim rizenim s predem vybranymi ucastniky. Dnez uz ty podlimitky nevadi a heden pirat osobne tech podlimitek sam podepsal za sto milionu... ze? ;-)
    Ale nikde jsem nevidel sebereflexi - ze by Pirati priznali, ze vlastne jeste pred par lety hlasali picoviny :D Co sami ted nedokazou realizovat...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: každý volební leader jakékoliv politické strany je kandidátem na premiéra - zejména v případě svého vítězství, případně pokud dojde ke koaličním jednáním.

    jak už z počtu kandidujících stran vyplývá, ne všem se tyto ambice splní. jenže si to pleteš s něčím jako sportovní soutěží, či tak něco: volby nejsou o udělování zlatých, stříbrných atd. medailí, ani o tom, že by si voliči "sázeli" na vítěze (i když někteří tak zřejmě uvažují). Volby jsou prostě o tom, že voliči mají na výběr - že tam není jediná "správná" možnost (a dost mi štvala propaganda, která k tomuto mířila - typu že pro mě je největší pravicová strana a basta a pro socky jsou socani a vše ostatní je špatně... tak to právě že ne, no...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no ja komentuju vykony v situaci, kdy Pirati vladnou a na Praze je patrne, jak Hrib manazersky proste selhava... prachy na metro nema a stavba nabira dalsi spozdeni, portal prazana se pustil taky se zpozdenim a jeste zfusovanej a s chybama...
    Jo ono bude prdel, az to ta piratska opozice zacne vytahovat... jako ukazku piratske neschopnosti :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja mel za to, ze Ivan se v kampani prezentuje tak, ze by premierem byt chtel... a ne ze chce hrat roli nejakyho beckovyho ministra :-)
    Ivan Bartoš premiér | Rozhovor Prostor X | Stream.cz | Stream
    https://www.stream.cz/prostor-x/ivan-bartos-chci-byt-premier-od-babise-chci-omluvu-siri-o-nas-lzi-slibuji-ze-nezvysime-dane-64184487

    Ti mam pocit, ze toho o piratskych kandidatech moc nevis :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ano, ale úlohou opozice je kritizovat. Je to prostě podstata demokracie. Vůbec nevím, co by sis představoval místo toho - vedoucí úlohu KSČ? Vládu Národní fronty?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: a myslíš, že Ivan chce ve 40ti z opozice přímo do pozice premiéra? Nepřišel by ti logičtější vývoj nejdřív aby se zaučil jako ministr v koaliční vládě ... a premiéra si dal až za další 4 roky?

    Ať už se ti líbí nebo ne - Piráti jsou reálně spíš kariéristi, než političtí sebevrazi.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a tak ono kritizovat z opozicnich lavic je snadny, zejo... jak jde Piratum skutecne vladnuti vidime na Praze... na metro, ktere se melo stavet od lonskeho zari (stavba, ne geologicky pruzkum) nemaji stale sehnany prachy, zejo... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam