• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je rozdíl mezi "chtěli" a "museli"... Jednoduše, každý by chtěl něco řídit, a rozhoduje spíš to, jestli si to umí vydupat. Spíš, než jestli pro to má předpoklady...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pokud si dobre vzpominam, tak od vedeni te naopak museli odstavit (a sam jsi to v minulosti priznal)... aby to tve podnikani v telekomunikacich neskoncilo uplnym faux pas... tedy krachem :) Na to, ze podnikas v oboru, ktery je sam o sobe pomerne ziskovy na tom jses... ehm, dosti bidne... coz jako dukaz tveho "povedomi" o ekonomice jako fakt nic moc. Aneb mnoho jinych firem podobne velikosti je po tech ~20 letech dal, nez ten ta tva firma. A ano, bavim se "referecne" o firmach, ktere maji ryze cesky kapital a nikomu se neprodaly... naopak i zvladly obcas nekoho koupit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, není řeč o Pirátech ale prostě o ekonomice vím asi víc, než UFO. Ten měl prostě jen štěstí, ale nikdy nevybudoval nic jako vlastní firmu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: z postaveni ekonoma...? :D Tebe u Piratu povysili do nejake nove funkce? :D :D ...jako vim, situace co se kadru tyce je u Piratu vcelku mizerna... ale ze az tak? :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: co mu na to mam rict?

    XCHAOS: co ti na to mam rict? vzdyt se na strane tezby jedna narovnani odmen mimo nahodu. na strane odboru se jedna o svaz schopny vyjednavat podminky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    [facepalm emotikon]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: princip v obou případech je, že se s snažíš vytvořit aspoň částečný monopol na pracovní sílu, aby si zlepšil svoje postavení na trhu. Neříkám dobře ani špatně, říkám to z postavení ekonoma.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: treba si slush vozi prdel v medouru...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    a k tomu jeste prispevky do svazu, stredulovi na medoura, ja fakt nevim jak se tohle da srovnat s tezebnimi pooly, asi mam malou predstabivost
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: jako ostatně většina pirátu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: prosimte, jakou asi muze mit v ramci svarcsystemu zkusenost s odbory, tyvle.. xchaos je teoretik deviti remesel a jedny bidy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: me by zajimalo jakou ma tady xchaos s odbory vlastne zkusebost.. ja vcelku spatnou, bud jdou na ruku majiteli firmy a nebo delaji zbytecny obstrukce, fakt nesmyslnej pisek do soukoli
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: kdyz nemusis resit existencni zalezitosti, tak vymyslis spoustu veci. podivej se na marxe, ktery se nechal zivit engelsem a jakou picovinu nakonec vymyslel. tak monstrozni, ze v jejim jmene zarvaly miliony lidi.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    minjng pooly a odbory. to teda nevymyslis
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: tak samozřejmě, mě bitcoin zaujal, jako pokus vytačit volný trh z trhu, ale bohuže volný trh se vzpamatoval a vytlačil trh z Bitcoinu... nebo tak něco.

    V zásadě, můžu si s tebou o tom povídat, ale musíš uznat, že mining pooly (český vynález) jsou prostě ekvivalent odborů...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: ja jsem nad bicoinem premejslel jako sem premejslel na internetem. komercializace je proste dobra vec. to neni o genialite, ale o vnimani, pozorovani a chapani sveta.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Mě to ale došlo až letos... asi 9 let potom, co Bitcoin pozoruju a přemýšlím o něm. Nikdo není tak geniální, aby ho každý nápad napadl hned. Já vím, že ty přemýšlení vlastně neuznáváš vůbec a dáváš přednost emo-ufoismu, ale fakticky je to práce jako každá jiná.. .akorát probíhá její větší část na nevědomí úrovni (prostě mozek několik let na nevědomé úrovni přemýšlí a pak po letech prostě máš nápad... ale to není tak, že ten nápad se dostaví za 5 minut... musíš vědět, čím ten mozek krmit.. a ne, drogy to nejsou...)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: no je blby, ze te opensource programatori bitcoinu neposlouchali, jejich chyba, ze nemaji ucet na piratsky foru. urcite by hned pristup zmenili.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ve skutečnosti, rychlostí světla v optických vláknech, což není nic moc. Rychlostí světla ve vakuu to bude umět až Elonův Starlink :-)

    Nicméně, zajímalo by mě, kdy si se o Bitcoinu doslechl ty (a kdy). Já Piráty aspoň instruoval včas :-) navíc jsem o něm mluvil už v roce 2012. Je fakt, že já to bral jako placeholder - na Bitcoinu nesouhlasím s proof of work, jde o chybu designu, kterou by v open source kódu sice jednou šlo fixnout, ale dost složitě. Double spendingu lze snadno předejít využitím základních obecně známých poznatků z teorie distribuovaných operačních systémů... se kterými bohužel autoři Bitcoinu nepracovali, pravděpodobně spíš z neznalosti, než záměrně.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: jo vsimam si, jsou tam jenom tvoje typicky pseudofilozoficky zvasty a vyhledavani slov elektrika ci energie nic nenachazi. je proste videt, ze kdyz ti nevyjde predpoved, jedes tezky oportunismus.

    pricemz by stacilo priznat, ze jsi se spletl a nikdy jsi neocekaval, ze se bitcoinu chytnou bile limecky z wallstreetu, jako ty same limecky zacaly vyuzivat zkomercializovany internet k obchodovani vsim mozny rychlosti svetla :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    povšimněte si data příspěvku na fóru :-) od Michael.Polak » 26 čer 2013 14:09
    https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=554&t=17563
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam