• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jen s tou konkurenceschopnosti to asi tak zhavy nebude, kdyz jste v cervenych cislech :) Samozrejme kazde zbozi ma svyho kupce, zeano... aneb pro nekoho je "kvalitni" treba i Branik z PETky, zejo :D Aneb jsou zakaznici, kteri jdou jen po cene... a ostatni neresi, zejo.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak v mém oboru je důležité být konkureceschopný vůči xDSL, a to 5 Ghz antény už pomaly přestávaly být. vzhledem k bordelu, který v 5 Ghz síti vytvořili různí aktivističtí živnostníci, co se kolem firmy, kterou jsem založil, celá léta motali, je velká otázka, kdo koho od čeho vlastně odstavil.

    Do toho, jestli je výstavba té sítě pro mě podnikatelský úspěch nebo neúspěch, do toho ti nic není, v podstatě, a ani tomu rozumět nemůžeš, protože nevíš, jestli mým zájmem je krátkodobý zisk nebo dlouhodobá strategická investice.

    Ale to, jestli je to kvalitní produkt pro naše zákazníky, to je pomrně objektivně měřitelné...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: s dvouplosniky a i se Spitfire se litalo ve formacich, zejo... ono to melo svy duvody :-) To rozhodne nebylo o tom, ze by byl pilot nejaky "solista".
    10G? Tyvole, to je dneska spotrebak... :-) Ono teda on je spotrebak uz i 100G. Nad 10G jsme se rozplyvali pred 15 lety... dneska z toho na zadek fakt nikdo nespadne.

    Ja vim, jak to v malych firmach funguje - one-man-show a clovek je tam devka pro vsecko. Delas reporty a vykazy a potom lezes po strechach? Gratulki! :-)
    Zakopana optika v zemi ze je neziskova vec? Bez tohle rict co CETINu, budou se ti smat :D A ze ted kopou... i po Praze, jako ze docela dost, treba zrovna na Vinohradech. Jenze oni to umej taky prodat. Hint: jsou v cernych cislech :D To vase selhani je mj. v tom, ze v dobe "boomu" 5GHz jste si na tu optiku proste nevydelali. Narozdil od jinych... a nejakou "neziskovost" sem netahej, jste firma - na neziskove aktivity tu mame jine pravni formy... :-)

    Ja ti nevim, ale od dob co tu je s nami 4G uz prakticky wifi na cestach prakticky nezapinam a z mych zkusenosti z cestovani po cele Evrope muzu s klidnym srdcem rict, ze je to dnes uz nejspolehlivejsi zpusob pripojeni. K tem BTS ad vyse... (nejen) CETIN kope. A ve vetsim scale, nez je tvych usmudlanych par baraku. A aby ses jednou nedivil, kdyz v ramci "poruchy" namisto metalickeho telefonniho dratu ti tam tu optiku nepolozi vedle te "tve"... kterou pak nabidne vsem, co od nic last-mile berou ;-) Mas pravdu, jeste to bude napinavy. Nebo spis zabavny... ta tvoje naivita :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej, je to firma, která dělá spoustu věcí, moje původní sousedská síť je jenom jedna kapitola. Ve firmě mám na starost věci jako reporty, de facto jsem maloobchodním product-manažerem, protože náš maloobchodní internetový produkt jsem definoval a bezdráty řeším, protože mi to baví, objedu si antény na elektokole a ty nový 60 Ghz spoje jsou jako být pilot R.A.F. a dostat do rukou místo dvouplošníku Spitfire.

    Jinak ale firma dělá všechno možný a když se podíváš na účetní uzávěrku za rok, kdy si půjčila na zakopání optik, tak jako jasně (ale mimochodem, to je to, kvůli čemu mě potřebovalii "odstavit", protože ona taková věc je řekněme, z podstaty dost nezisková, krátkodobě, když děláš něco s návratností řádově 5-10 let). Nicméně se zadařilo a já si teď můžu užívat, že mám 60 Ghz sektory rovnou na páteři, kde sice ještě nejsou všude 10 Gbps SFP, ale z logiky věci jich tam můžeme dát kolik budeme chtít, že jo... takže i ty bezdráty budou trochu někde jinde a mobilní operátoři se s nějakým 5G můžou jít klouzat (zvlášť tam, kde nemají optický dokop k BTS, což teda zrovna v Břevnově na řadě míst maj, takže to bude napínavý)

    O tom, jak je naše sít "selhání" nejlíp vypovídá, že když náš to náhodou na chvíli spadne a všichni naši klienti se přepnou na data, tak následně v Břevnově spadne i mobilní síť :-))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ucetni zaverky cist umim.. a hlavne je umim porovnat s jinymi ucetnimi zaverkami obdobnych spolecnosti :) Diskuze neni o tom, jak jede sit... ale o tom, jak moc to (ne)sype. A hlaska typu "o celou 5/60GHz sit se staram sam"... ehm, to je sam o sobe tradicni fail :-)

    Me je fuk, kdo me ma plne zuby, vetsinou jde o lidi, ktere ja fakt nepostradam... :-) Ono vetsinou ta byvala pusobiste mela jine problemy, na ktere jsem neskryte upozornoval a ktere nebyla vule resit...
    Ja ziju pritomnosti a k te muzu rict toliko, ze tam me a meho adminovani i po par letech zjevne plne zuby nemaj, kdyz jsem pred odjezdem na tri-tydenni dovolenou podepsal dodatek s navysenim mzdy :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: šíříš naprostý FUD... netušíš o naší sítí nic. Že z toho základu, který jsem dal dohromady, pak profitovali v různých obdobích různí jiní lidé a nedařilo se mi to kočírovat, kam jsem chtěl, to je pravda. Ale to je neschopnost mocenských se prosadit. Síť jede i díky mě, dodnes.

    O celou 5Ghz a 60Ghz síť se dnes starám prakticky sám, zbytek staví optiky. Na počet klientů je to asi půl napůl, ale hádej, z čeho jde víc peněz... síť se docela stabilizovala, dílem samozřejmě proto, že už má optickou páteř, ale dílem proto, že se mi konečně podařilo odstavit některé kreativní kutily a trochu to zoptimalizovat...

    Popravdě, naopak já od nejmenované sítě před lety slyšel, že maj tvého adminování plné zuby. A ani lidi co tě znali z jiných působíšť taky nebyli nadšení...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: slovickarit si muzes jak chces... nic to nemeni na faktu, ze co se ekonomiky podnikani tyce, tak tve osobni pusobeni je v kostce receno osobni fail. A to i s prihlednutim k tomu, jakou startovaci pozici jsi mel - ta totiz nebyla vubec spatna, ba prave naopak "pusobeni" tehdejsiho SPT na trhu udelalo solidni diru... ale tys tam ten kapital proste nejak vytriskat nedokazal... zatimco kdekdo v oboru kolem se doslova topi v penezich :D Takze tu prosim o ekonomii radeji neprednasej...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: je rozdíl mezi "chtěli" a "museli"... Jednoduše, každý by chtěl něco řídit, a rozhoduje spíš to, jestli si to umí vydupat. Spíš, než jestli pro to má předpoklady...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: pokud si dobre vzpominam, tak od vedeni te naopak museli odstavit (a sam jsi to v minulosti priznal)... aby to tve podnikani v telekomunikacich neskoncilo uplnym faux pas... tedy krachem :) Na to, ze podnikas v oboru, ktery je sam o sobe pomerne ziskovy na tom jses... ehm, dosti bidne... coz jako dukaz tveho "povedomi" o ekonomice jako fakt nic moc. Aneb mnoho jinych firem podobne velikosti je po tech ~20 letech dal, nez ten ta tva firma. A ano, bavim se "referecne" o firmach, ktere maji ryze cesky kapital a nikomu se neprodaly... naopak i zvladly obcas nekoho koupit :)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ne, není řeč o Pirátech ale prostě o ekonomice vím asi víc, než UFO. Ten měl prostě jen štěstí, ale nikdy nevybudoval nic jako vlastní firmu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: z postaveni ekonoma...? :D Tebe u Piratu povysili do nejake nove funkce? :D :D ...jako vim, situace co se kadru tyce je u Piratu vcelku mizerna... ale ze az tak? :D
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: co mu na to mam rict?

    XCHAOS: co ti na to mam rict? vzdyt se na strane tezby jedna narovnani odmen mimo nahodu. na strane odboru se jedna o svaz schopny vyjednavat podminky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    [facepalm emotikon]
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PALEONTOLOG: princip v obou případech je, že se s snažíš vytvořit aspoň částečný monopol na pracovní sílu, aby si zlepšil svoje postavení na trhu. Neříkám dobře ani špatně, říkám to z postavení ekonoma.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: treba si slush vozi prdel v medouru...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    a k tomu jeste prispevky do svazu, stredulovi na medoura, ja fakt nevim jak se tohle da srovnat s tezebnimi pooly, asi mam malou predstabivost
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: jako ostatně většina pirátu...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: prosimte, jakou asi muze mit v ramci svarcsystemu zkusenost s odbory, tyvle.. xchaos je teoretik deviti remesel a jedny bidy.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: me by zajimalo jakou ma tady xchaos s odbory vlastne zkusebost.. ja vcelku spatnou, bud jdou na ruku majiteli firmy a nebo delaji zbytecny obstrukce, fakt nesmyslnej pisek do soukoli
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: kdyz nemusis resit existencni zalezitosti, tak vymyslis spoustu veci. podivej se na marxe, ktery se nechal zivit engelsem a jakou picovinu nakonec vymyslel. tak monstrozni, ze v jejim jmene zarvaly miliony lidi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam