DANYSEK: podívej, je to firma, která dělá spoustu věcí, moje původní sousedská síť je jenom jedna kapitola. Ve firmě mám na starost věci jako reporty, de facto jsem maloobchodním product-manažerem, protože náš maloobchodní internetový produkt jsem definoval a bezdráty řeším, protože mi to baví, objedu si antény na elektokole a ty nový 60 Ghz spoje jsou jako být pilot R.A.F. a dostat do rukou místo dvouplošníku Spitfire.
Jinak ale firma dělá všechno možný a když se podíváš na účetní uzávěrku za rok, kdy si půjčila na zakopání optik, tak jako jasně (ale mimochodem, to je to, kvůli čemu mě potřebovalii "odstavit", protože ona taková věc je řekněme, z podstaty dost nezisková, krátkodobě, když děláš něco s návratností řádově 5-10 let). Nicméně se zadařilo a já si teď můžu užívat, že mám 60 Ghz sektory rovnou na páteři, kde sice ještě nejsou všude 10 Gbps SFP, ale z logiky věci jich tam můžeme dát kolik budeme chtít, že jo... takže i ty bezdráty budou trochu někde jinde a mobilní operátoři se s nějakým 5G můžou jít klouzat (zvlášť tam, kde nemají optický dokop k BTS, což teda zrovna v Břevnově na řadě míst maj, takže to bude napínavý)
O tom, jak je naše sít "selhání" nejlíp vypovídá, že když náš to náhodou na chvíli spadne a všichni naši klienti se přepnou na data, tak následně v Břevnově spadne i mobilní síť :-))