• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    KRAMERIUS
    KRAMERIUS --- ---
    VYHULENY_UFO: :-))
    Tady někdo prohrabuje dávnou historii. :-))
    Nevím, jestli tě to potěší nebo naštve, ale letos jsem Piráty nevolil, takže mě jejich 4 úspěchy nechávají v klidu.
    A členem Pirátů jsem nebyl nikdy.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //mohli bysme se na piraty vysrat, ale neudelame to...

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //pan rakusan je skutecny gentleman

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //jsem rad, ze stredocesi vzali rozum a vytahli do cela starosty a rakusana. deti hrajici si na piraty ve vecech verejnych si muzou jit placat s xchaosem babovicky na piskoviste. :D

    //nicmene je fakt, ze pan Rakusan chova ted po volbach k panu Bartosovi jako skutecny gentleman. Mohl by ho vlastne poslat do prdele a i ty 4 piratsky poslance, ale neudelal to. Dokazali by neco takovyho pirati, pan Bartos a retardi ve vecech verejnych v cele s xchaosem???

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    //by me zajimalo, komu vsemu ted u piratu praskaj zilky.... :D :D :D

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: je mi lito xchaosi, ale fork piratu znamena jenom jedno. strana se rozpadne. :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no kdyz myslis, ze dalsi drobeni politicke sceny je reseni... ja si to nemyslim. I pres faux-pas Piratu si naopak myslim, ze ty koalice byly rozumne reseni, kdy si volic muze vybrat mezi kandidaty z vice co se nazoru tyce v zasade podobnych stran... a treba to i trosku "namichat". Me by i pro volby do PSP ve finale nejvic vyhovoval model "plachty", kde si zakrouzkuju koho chci napric politickym spektrem... ty koalice to aspon trosku umoznili.

    Uvedom si, ze sami mate v programu treba i vselidova referenda... a ta muzou taky dopadnout jinak, nezi si stranicke sekretariaty preji. Soucasne reakce Piratu jsou spis v rovine, ze s tim autonomnim rozhodovanim volicu mate tak trosku problem - kdyz si (nekteri) volici dovolili nerespektovat poradi namixovane sekretariatem (pripadne stranou v primarkach), ale proste krouzkovali podle svyho :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    ...z nás...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: proč ne? než pořád řešit, že nás někdo chce dělat něco jiného, proč vedle pytle středových blech nevytořit ještě pytel levicových blech, kteří si budou moci reálně vyzkoušet, jaké má jejich program šance?

    (sami jsme kdysi naklonovali stanovy Svobodných, pokud vím :-) pak se sice celé přepsaly, ale některé instuce, jako Republikový výbor jsou shodné dodnes...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Fork Piratu? Vy jste fakt pytel blech... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak demokracie je zachráněna aspoň tím, že se u moci vystřídal jeden pofiderní blok s druhým, sice žádná sláva, ale pořád lepší, než nonstop vláda Orbána a fidezs v Maďarsku, ke který jediná opozice jsou evolvovaný postkomunistický socialisté zleva (ale přeci jen víc ČSSD, než třeba KSČM, to zas jo) a ex-neonáckokvé Jobbik zprava. To bych tady fakt nechtěl, takže zase díky za to, že to dopadlo aspoň takhle, i když se bojím, aby se to právě nezvrhlo na něco jako stířdání u moci PiS s Orbánem (když jsme půl cesty mezi tím Polskem a Uhrama :-)

    levicová strana chybět bude, ale tohle byl problém KSČM, že to stalinisté nehodlali zabalit a mladé to odrazovalo a všichni se báli vlády levice byť i jen s tichou podporou KSČM. ČSSD zase upadala tak dlouho, až zmizela úplně... nových témat se bála a o staré nebyl zájem, paradoxně to jedno procento SZ by ne bylo zachránilo a když SZ chce pořád být "levicovou stranou"... no inu, jsou to všichni blbci, no. Teď třeba vzniikne prostor pro lidi, co se nálepky "socanů" nebojej a naučej se trollovat na sociálních sítích stejně arogantně, jako pravice, ale prostě mě se to netýká...

    Piráti podle mě levicovou stranu suplovat nemůžou a napíšu to i na fórum a na Zulip. Já bych si to představoval, že lidem z Pirátů, co jim imponují ty transparentní vnitřní mechanismy a tak, by se poskytl prostor, aby vlastně tu stranu forkli... ale způsobem, který by nás neoslabil, ale spíš posílil. Třeba kdyby měli potenciál na sebe nabalit ty roztříšetěné bandy, co se teď spolu prostě budou muset začít bavit, a dokázali jim předat pirátské know-how... stranické účetnictví, transparentní účty a tohle všechno... podle mě nás táhne dolů to, že volidi vnímají určité pnutí mezi názorovými proudy a nejsou si jistí, co z toho zvítězí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: A fakt si myslite, ze tohle okopavanim v zasade jedineho mozneho koalicniho partnera pred - ale i po volbach je rozumny reseni? :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: preco ego? zrovna Necada je znamy tym, ze mu ide zasadne o pricip
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a jak tak pozoruju, otevrene diskusni forum plne magoru taky konkurencnim marketerum solidne nahravalo na smece :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: pirati v poslednich volbach pozrali hromadu protestinich volicu, kteri nyni utekli jinam. casem se volebni preference i trochu meni. spousta mladych lidi se prehoupla pres tricitku, poridila si rodiny, hypoteky a jejich vnimani sveta se zmenilo. k tomu si pripocti kampan andreje babise o piratech a chatach, neomarxismu, neschopnost xchaose vysvetlit fanouskum na internetu principy krouzkovani a casem si mozna bude dost jejich volicu taky pokladat otazku, zda-li ma vubec smysl volit partaj, ktera se hlasi k namornim a hlavne softwarovym zlodejum. do nasledujicich voleb musi pirati poradne maknout, zamyslet se nad tim co maji vlastne nabidnout nebo skonci jako strana zelenych.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ego mnohych piratu viditelne fakt trpi...

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja vim, vy tomu po volebnim faux-pas budete rikat nefinancni kompenzace na zaklade koalicni smlouvy :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: je to přesně tak, a na vážnou debatu jsi ve špatným klubu, tady je to jen pro zlý trolly, to ty snad nejsi
    [XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    ale zase v podstatě to, co říkáš, platí v Praze, kde nám soustředěnější kroužkování mohlo vybojovat snad 1, možná 2 mandáty navíc. z dalších krajů to mohlo nejpřesněji platit v MSK, kde i při relativně malém rozdílu preferenčních hlasů nezbyl na Piráty ani jeden mandát. (holt v souboji s "nezávislými" je třeba dávat bacha :-)

    v ostatních krajích měli Piráti jen něco mezi polovinou až čtvrtinou preferenčních hlasů a tedy i při lepším cílení kroužkování by to stejně nebylo nic moc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale ty zas nepochopíš vtip.... Piráti jsou proti trafikám, takže se tomu tak nebude smět říkat, pokud to náhodou trafika bude.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Sice by asi nešly změnit mandáty (takový už je stávající volební systém), ale mohl by to být rozumný argument v koalici pro obsazení aspoň jednoho ministerstva.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam