• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Fork Piratu? Vy jste fakt pytel blech... :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NIEKT0: tak demokracie je zachráněna aspoň tím, že se u moci vystřídal jeden pofiderní blok s druhým, sice žádná sláva, ale pořád lepší, než nonstop vláda Orbána a fidezs v Maďarsku, ke který jediná opozice jsou evolvovaný postkomunistický socialisté zleva (ale přeci jen víc ČSSD, než třeba KSČM, to zas jo) a ex-neonáckokvé Jobbik zprava. To bych tady fakt nechtěl, takže zase díky za to, že to dopadlo aspoň takhle, i když se bojím, aby se to právě nezvrhlo na něco jako stířdání u moci PiS s Orbánem (když jsme půl cesty mezi tím Polskem a Uhrama :-)

    levicová strana chybět bude, ale tohle byl problém KSČM, že to stalinisté nehodlali zabalit a mladé to odrazovalo a všichni se báli vlády levice byť i jen s tichou podporou KSČM. ČSSD zase upadala tak dlouho, až zmizela úplně... nových témat se bála a o staré nebyl zájem, paradoxně to jedno procento SZ by ne bylo zachránilo a když SZ chce pořád být "levicovou stranou"... no inu, jsou to všichni blbci, no. Teď třeba vzniikne prostor pro lidi, co se nálepky "socanů" nebojej a naučej se trollovat na sociálních sítích stejně arogantně, jako pravice, ale prostě mě se to netýká...

    Piráti podle mě levicovou stranu suplovat nemůžou a napíšu to i na fórum a na Zulip. Já bych si to představoval, že lidem z Pirátů, co jim imponují ty transparentní vnitřní mechanismy a tak, by se poskytl prostor, aby vlastně tu stranu forkli... ale způsobem, který by nás neoslabil, ale spíš posílil. Třeba kdyby měli potenciál na sebe nabalit ty roztříšetěné bandy, co se teď spolu prostě budou muset začít bavit, a dokázali jim předat pirátské know-how... stranické účetnictví, transparentní účty a tohle všechno... podle mě nás táhne dolů to, že volidi vnímají určité pnutí mezi názorovými proudy a nejsou si jistí, co z toho zvítězí.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: A fakt si myslite, ze tohle okopavanim v zasade jedineho mozneho koalicniho partnera pred - ale i po volbach je rozumny reseni? :-)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: preco ego? zrovna Necada je znamy tym, ze mu ide zasadne o pricip
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VYHULENY_UFO: a jak tak pozoruju, otevrene diskusni forum plne magoru taky konkurencnim marketerum solidne nahravalo na smece :D
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    HOWKING: pirati v poslednich volbach pozrali hromadu protestinich volicu, kteri nyni utekli jinam. casem se volebni preference i trochu meni. spousta mladych lidi se prehoupla pres tricitku, poridila si rodiny, hypoteky a jejich vnimani sveta se zmenilo. k tomu si pripocti kampan andreje babise o piratech a chatach, neomarxismu, neschopnost xchaose vysvetlit fanouskum na internetu principy krouzkovani a casem si mozna bude dost jejich volicu taky pokladat otazku, zda-li ma vubec smysl volit partaj, ktera se hlasi k namornim a hlavne softwarovym zlodejum. do nasledujicich voleb musi pirati poradne maknout, zamyslet se nad tim co maji vlastne nabidnout nebo skonci jako strana zelenych.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    ego mnohych piratu viditelne fakt trpi...

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ja vim, vy tomu po volebnim faux-pas budete rikat nefinancni kompenzace na zaklade koalicni smlouvy :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: je to přesně tak, a na vážnou debatu jsi ve špatným klubu, tady je to jen pro zlý trolly, to ty snad nejsi
    [XCHAOS @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ]
    ale zase v podstatě to, co říkáš, platí v Praze, kde nám soustředěnější kroužkování mohlo vybojovat snad 1, možná 2 mandáty navíc. z dalších krajů to mohlo nejpřesněji platit v MSK, kde i při relativně malém rozdílu preferenčních hlasů nezbyl na Piráty ani jeden mandát. (holt v souboji s "nezávislými" je třeba dávat bacha :-)

    v ostatních krajích měli Piráti jen něco mezi polovinou až čtvrtinou preferenčních hlasů a tedy i při lepším cílení kroužkování by to stejně nebylo nic moc
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ale ty zas nepochopíš vtip.... Piráti jsou proti trafikám, takže se tomu tak nebude smět říkat, pokud to náhodou trafika bude.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Sice by asi nešly změnit mandáty (takový už je stávající volební systém), ale mohl by to být rozumný argument v koalici pro obsazení aspoň jednoho ministerstva.
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    Tak mě napadlo. Není možné, že kroužky pro Piráty ku kroužkům pro Stan byly v jiném poměru, než jak vyšly mandáty? Prostě Piráti měli tu smůlu, že se kroužky homogenněji rozprostřely a Stan měl kroužky daleko diferencovanější? U Pirátů každý kroužkoval toho, k komu inklinoval a u stanu se kroužkovali první 4, protože kromě Rakušana tam nikdo nikoho neznal (nebylo tam výraznějších osobností). Stálo by za to spočítat, pokud to jde, poměr těch co volili jakéhokoli Piráta a jakéhokoli Starostu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: s timhle materialem se volby proste vyhrat nedaj. :)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    A po debaklu uz zoufale hledame trafiky pro odpadliky... :D

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    pirati dostali solidni volebni cocku. ocekavam, ze xchaos napise filosofickou stat, jak za to muze influencer vyhuleny_ufo.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Jojo, kdyz volici rozhodli jinak, nez stranicky sekretariat chtel, tak je treba z moci uredni zasahnout :D

    Piráti po vykroužkování řeší kompenzace. Starostové slibují peníze, přepustit mandáty odmítají
    https://denikn.cz/723492/pirati-po-vykrouzkovani-resi-kompenzace-starostove-slibuji-penize-prepustit-mandaty-odmitaji/

    „Nechci to v tento okamžik komentovat, protože je to věc, která náleží do jednání s partnerem,“ řekl předseda poslaneckého klubu a člen vyjednávacího týmu Pirátů Jakub Michálek. Podle něj koaliční smlouva podobné věci upravuje.
    Odkazuje se na článek 11.7. „Pokud v důsledku preferenčních hlasů získá mandát poslance jiná koaliční strana než určuje dohodnuté pořadí na kandidátní listině, zohlední koaliční rada a celostátní lídři obou koaličních stran ve svých rozhodnutích vhodnou formu nefinanční kompenzace,“ uvádí dokument.
    Jestli to automaticky znamená, že Pirátská strana bude na dnešním jednání chtít přepustit mandáty, Michálek neřekl. „O konkrétních opatřeních nechci spekulovat. Budeme to řešit partnersky. Soustředíme se na hlavní úkol. Pro nás je klíčové dodržet slib voličům,“ dodal.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Polansky je baba....? Nevsiml jsem si :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    HOWKING: njn, ten kroužek chyběl Polanskému. Ale já se taky nevytáhl, poslance jsem kroužkoval jen 2 a ještě ty špatné :-/
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    XCHAOS: No já taky kroužkoval. A baby. Možná i tahle kampaň uškodila. (ale u mě konkrétně ne, já vždy kroužkuju baby)

    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nebo se proste zas projevil ten pytel blech... kdy cast strany, po prohranem vnitrostranickem boji se nedokazala pres tuto prohru prenest a postavit se za vetsinovy nazor (ktery prosazoval koalici se STANem) :-) Je to videt i bezprostredne po volbach, kdy presne tihle lidi uz hulakaji, jak by meli jit Pirati do opozice. Ivan - ten se aspon zachoval jako chlap a dostal svemu zavazku, se kterym sel do voleb - kdyz memorandum o spolecnem postupu podepsal. Ale Profant uz hned po volbach zas zacal kopat do ODS i v mediich, o dalsich kriklounech na foru nemluve.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam