• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    Aspon je vidiet, ako si ceska "pravicova" twitter scena predstavuje idealny uspech: Nezbohatnut na tom ze nieco robim lepsie ako ostatni a na volnom trhu to bude lepsie ocenene, ale na tom ze mam lepsiu "danovu optimalizaciu". Nam ten americky sem trochu... zatuchol.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: jako ostatně každej levicak... :)
    Myslím že jejich PR už se z nich dávno radši dobrovolně přihlásilo rubat uhlí protože je to snazší práce... :))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: a tak u Piratu to vlastne neprekvapuje, to byla vzdycky banda zavistivejch lidi... co sami zadneho valneho uspechu nedocilili a druhym ho proste zavidi :-)
    No co, medialni odbor bude mit zas co zehlit... uz vzhledem k tomu ze to vypotila mistopredsedkyne :D





    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DANYSEK: je pravda že takovéto výroky je třeba tesat do kamene :) i když je škoda že sem nevejde ten kilometr pozitivních reakcí a obdivu :))
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: radsi obrazek, kdyby to ta p**a smazala :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    proste takovy to, kdyz si sami naserete na hlavu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: o blokovani a cenzure pirati vedi hodne. takovy xchaos rad blokuje a cenzuruje. [facepalm emotikon]
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Maly exkurz do piratskeho mysleni :-)

    Co nam pravi jeden zakon: Základní povinnosti provozovatelů vysílání a provozovatelů převzatého vysílání
    (1) Provozovatel vysílání je povinen
    b) zajistit, aby vysílané pořady nepropagovaly válku nebo nelíčily krutá nebo jinak nelidská jednání takovým způsobem, který je jejich zlehčováním, omlouváním nebo schvalováním,
    c) zajistit, aby vysílané pořady nepodněcovaly k nenávisti z důvodu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického nebo jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení,
    e) nezařazovat do vysílání pořady, které mohou vážně narušit fyzický, psychický nebo mravní vývoj dětí a mladistvých zejména tím, že obsahují pornografii a hrubé samoúčelné násilí,
    i) nezařazovat do programů pořady, které mohou utvrzovat stereotypní předsudky týkající se etnických, náboženských nebo rasových menšin,

    Co vravi komicky papagaj NIEKT0, co se naucil jedno slovicko, kteremu nerozumi: knuuuuu, cenzura!!! :D


    Vsimnete si, jak naprosto NIEKT0 obchazi jakoukoliv zminku o clanku 17 odstavci 4 listiny zakladnich prav a svobod, kterou se tu porad ohani a kde prokazatelne cteni ukoncil u odstavce 3 a dal proste proste nepokracuje :-)

    Tak znovu, zaseknuty papousku - ne vse je hned cenzura a klauni, kteri se tim ohani ocividne neumi cist. Pravo na svobodny projev a pravo na informace neni bezbrehe, ma omezeni - ktera mas v high-level forme definovane uz v tom odstavci 4, ktery jsi bud vubec necetl, nebo jsi jeho obsahu prokazatelne neporozumel... :-) A ne, ani internet nevzniknul pro to, aby si po nem transferoval libovolnou sracku s argumentem, ze jde o svobodny projev. A i jeden z otcu-zakladatelu rekl, ze internet neni zakladni lidske pravo. A aplikovat na nej obdobne mantinely, jako mame u toho televizniho vysilani neni nic proti nicemu. Proste - jak uz to u bojovniku za pseudosvobody byva - jsi si tam vsunul neco, co to nikdy nemelo byt.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ono si ostatne staci precist nadpis... "politicka prava"... ne, ty fakt v soukromopravnich vztazich neuplatnis. To by podle tvy (zcela zvraceny) logiky mohl napochodovat kdokoliv kamkoliv a dozadovat se informaci... treba bych mohl chtit kompletni snapshoty vsech piratskych serveru s odvolanim na pravo na informace :-) Kam ze nam nahrajes ten dump...? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ano, precti si pozorne odstavec ctyri... :D Uz na nej byl odkaz nize. A pak muzes plynule pokracovat k tem zakonum... preji prijemnou zabavu. Ze v ty legislative tech zakouti najdes... myslim, ze mas par let co delat. Jo panacku, prava jsou samostatna disciplina...

    A jen tak mimochodem - registrace domeny je soukromopravni akt, stejne jako treba poskytovani sluzeb spojenych s poskytovanim internetu. A tam se uplatnuji z pohledu Ustavy ponekud jine principy... muzes cinit cokoliv, co zakon nezakazuje a nesmis byt nucen k nicemu, co zakon nenarizuje. To nejsou zadny zakladni lidsky prava.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ISP filtrovali davno predtim... viz nize. Ze o tom nevis neznamena, ze se to nedeje. Spousta organizaci - treba mimo jine i skol - to taky dela. To je jen a jen konstatovani faktu. I to vyrazovani z .cz zony neni novinka, kazdorocne se par desitek domen vyradi (nikoliv kvuli nezaplaceni). Jo kdybys byl zastupcem nejakeho clena, tak o tom vsem vis... a nejsi prekvapen :D

    No ale klidne si stezuj... ja koukal, ze i kolega Profant si nedovolil az tak moc kopat a brblat... by si trosku nachcal i do vlastnich bot a hlavne nachcal na hlavu i Bartosovi. Schvalne se podivej na slozeni ceskeho digitalniho tymu. Jo ono kdyz mas vladni odpovednost, tak uz to neni jako kdyz jen na vsecko nadavas z opozicnich lavic.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: len tak mmochodom, ked uz tu sermujes predpismi:

    Listina základních práv a svobod
    https://www.psp.cz/docs/laws/listina.html

    Oddíl druhý
    Politická práva
    Článek 17

    (1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny.
    (2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmem, tiskem, obrazem nebo jiným způsobem, jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
    (3) Cenzura je nepřípustná.
    (4) Svobodu projevu a právo vyhledávat a šířit informace lze omezit zákonem, jde-li o opatření v demokratické společnosti nezbytná pro ochranu práv a svobod druhých, bezpečnost státu, veřejnou bezpečnost, ochranu veřejného zdraví a mravnosti.
    (5) Státní orgány a orgány územní samosprávy jsou povinny přiměřeným způsobem poskytovat informace o své činnosti. Podmínky a provedení stanoví zákon.


    Ale tak chapem, co je to nejaky ustavny poriadok proti danyskovi...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    za par rokov uz tu pirati nebudou...
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    kecy v kleci, fitrovanie DNS samozrejme je zasah na sietovej vrstve. A inak sa to netyka iba cznicu a ceskej domeny, ale filtruje aj kopa ISP. (a povedal by som ze aj na IP vrstve, ale to sa bude lisit medzi ISP, a a vo vysledku je to skoro jedno). Uz sa tesim ako budes za par rokov obhajovat zakazy VPN, yummy:)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nemohl by xchaos nepsat nejaky dlouhy roman o bitcoinu a kryptu, at je zmena na chvili?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a jeste vsuvka k sitove neutralite... to je technicky termin... a tyka se predevsim sitove vrstvy (mj. ve smyslu ISO/OSI modelu). Tedy v tom duchu, ze nejaky provoz nepriorizujes na ukor provozu jineho. DNS je ryze aplikacni vec. A odpoved dostanes vzdycky. Ono treba NXDOMAIN ci SERVFAIL je taky odpoved, zejo. Mimochodem, i v CR si ISPcka nasazuji reseni, ktere nektere DNS dotazy filtruje. A treba takova Pihole je to samy v opensource podani. Kde je teda ta hranice? Ty mas pravo (dle sveho uvazeni) schvalovat, co je jeste akceptovatelne a co ne... ale druzi (dle sve uvahy) uz ne? Jaaaj... at zijou ty piratske dvoji metry :D Podle tvy "logiky" by clovek mel nechat vsecko otevreny a doufat, ze si to "nejak" vyresi koncak :-) Pri tvych zkusenostech bys mohl vedet, ze tak to moc nefunguje... ostatne stejne rezou mnoha retail ISPcka ve velkym tcp/25, tam kvuli spamu. Podle tvy logiky by meli nechat vsecky zavirovany domacnosti nechat spokojene spamovat... :D
    Zpet k sitove neutralite - pokud je mi znamo, tak na IP vrstve nikde nikdo nic nefiltruje. A i pres dilci utnuti kontraktu (Cogent, LINX) nedochazi ani k nejakemu masivnimu odpojovani - ostatne, kdyz utnes vsecky propoje z Moskvy na zapad (samo o sobe nepravdepodobne), furt tam mas trasy i na vychod - sice budou drobet vetsi latence, ale kolem Ciny to projde taky.
    Ono totiz ani ty pozadavky sitove neutrality nejsou absolutni (ac se to snazi ti, co se tim ohani take tvrdit, protoze si prislusne dokumenty ani neprecetli cele - a jen se ohani frazi vytrzenou z kontextu) - pripousti se tam vyjimky v ruznych meznich situacich. Tedy vyse zminene blokovani tcp/25 kvuli spamu je z pohledu sitove neutrality v retailu obhajitelne (protoze tim resis jiny - casto zasadnejsi - problem).
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: To odebrani je vysoce krajne nepravdepodobne... ostatne machruj u .sk, tu jste si naopak vy chytraci slovensti nechali proste a jednoduse vyfouknout... :-)
    No kdyz si ty "vlastni" predpisy (tzn. pravidla registrace) poradne prectes... tak tam hned ve dvou jejich bodech mas magickou formulaci "dle sveho uvazeni"... ja vim, ze nejsi rodily mluvci, ale vyznamu tech slov by si rozumet mohl :-) Ta klauzule je v pravidlech osm let, neni to zadna horka novinka - a kazdy drzitel s ni zcela dobrovolne souhlasil (pri registraci nebo prodlouzeni) - bez toho souhlasu ti domenu proste a jednoduse nikdo nezaregistruje... a pripadne spory rozhoduje (dle tech samych pravidel) rozhodci soud - ne Pirati a bojovnici za bezbrehe pravo na svobodny projev ve svych internetovych diskuzich.. ;-)

    Jinymi slovy CZNIC ma tu pravomoc - at se ti to libi, nebo ne. Jak moc je to na hrane, ci dokonce za hranou pravidel neni zadna "vec verejna", i kdyz se o to ruzni internetovi diskuteri ohanejic se tou "narodni" domenou snazi. Dle stanov ty pravidla schvaluje (jen) predstavenstvo o peti lidech - to dokonce ani neni v kompetenci clenu - ti akorat voli 18 clenu kolegia... a teprve kolegium voli to predstavenstvo. A ne, ICANN ti do toho, jak CZNIC vnitrne funguje a do toho, jaky pravidla k narodni domene mas fakt kecat nebude a co je zcela nerealne je predstava, ze na zaklade nejakejch "kecu o cenzure" by tu kompetenci spravovat ccTLD odebral. Navic to posuzovali i pravnici - kteri se narozdil od tebe na problematiku registrace domen narozdil od tebe specializuji ;-) Tohle jsou veci, ktere nerozhoduje vox populi, ale organy s prislusnymi kompetencemi.

    Ono jen tak mimochodem - malokdo si uvedomuje, ze ani to pravo na svobodny projev a pravo na informace samo o sobe neni neomezene. Na to se taky rado zapomina, ze uz v listine zakladnich prav a svobod mas explicitne receno, ze muzou byt stanovene mantinely. A obligatne, to stanoveni konkretnich mantinelu v konkretnich detailech opet neni tva kompetence... :-)

    NIEKT0: jenze ten vycet neni taxativni... ono i slovicko zejmena tam take ma svuj vyznam. To v cestine znamena, ze to mohou byt i jine situace, nez ty tam explicitne vyjmenovane. Ale cekal jsem, ze se toho vyctu chytnes a budes se tocit na tom, ze XY do toho uz nezapada :-)

    Se s tim smir. Ted pouziju otrepane - psi stekaji, ale karavana jede dal. Mimochodem, i z rad clenske zakladny CZNIC byl ten protest minimalni a minoritni. Vetsina clenu ten krok podporila.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    MEMNON666: No, a su toto c&c servery alebo nieco podone? Nie su, je to "obycajna" propaganda. Akokolvek mi moze by odporna, tak zacat rozhodovat co je a co nie je propaganda je hodne tenky lad, na rozdiel od urcenia co je a co nie je pouzivane ako infrastruktura utoku na pocitace.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    NIEKT0: tak odkazovali se k predpisu : "17.1 Sdružení CZ.NIC je oprávněno dle svého uvážení zrušit delegaci Doménového jména, jestliže je Doménové jméno užíváno takovým způsobem, že dochází k ohrožení národní či mezinárodní počítačové bezpečnosti, a to zejména tím, že prostřednictvím Doménového jména, či služeb, které jsou jeho prostřednictvím dostupné, dochází k distribuci škodlivého obsahu (zejm. viry, malware), nebo je předstírán obsah jiné služby (zejm. phishing), nebo hardware dostupný prostřednictvím Doménového jména je řídícím centrem sítě propojeného hardware distribuujícího škodlivý obsah (zejm. botnet)."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam