• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    MAWERICK: prokremelsky? :-) Tak to by mel s tim hulenim fakt prestat :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Ale houby. On je povznesen nad vás prokremelsky trolling:))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    DANYSEK: ja jsem si vsiml, ze xchaos je stale zmizely... oh wait, jemu vlastne nevysly piratske prognozy politickych uspechy, stejne jako mu nevysly piratske predpovedi ohledne uspesnosti jeho vlastniho piratecoinu.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VYHULENY_UFO: existuji, ale veselo u nich ted asi nebude... :)

    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    co pirati, jeste existujou?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DOCKINEZ: ano, staví to Piráty prostě jen do hlavního proudu evropské politiky, tedy někam kde je třeba Macron. Nic víc, nic mín'.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Ale prosím tě, digitální daň není nic z pera Pirátů. To už můžeš rovnou vytáhnout třeba daň z obratu a další opatření, o kterých se léta tak akorát mele pantem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: a stejne je vtipny, jak jednou argumentujes CR, kdyz jde o placeni dani... ale kdyz se to hodi, tak si vytahnes na pomoc EU. Kypr ci Irsko jsou zrovnatak soucasti EU, ergo dane platis take EU, bez ohledu na konkretni zemi (aneb kde bere prachy samotna EU, hmm?. Prezentujes takove to cechoslovackovstve pojeti - EU jen brat "vyhody", co? ;-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: jako s tim zobrazovanim uryvku a nahledu ve vyhledavani ve Francii... platte nam... platte nam... tu mate zakon, ten vam to narizuje... ok, tak nahledy zobrazovat nebudem.... neee, neee - to nemuzete! Koukejte to dal zobrazovat a navalte "nase" prachy! :D

    Samoztejme ze muzou. Taky se muzou na cely region proste vykaslat a stahnout se z nej - kdyz si spocitaj, ze uz se jim to po vsech vymyslech z hlav pomazanych regulatoru z jejich pohledu proste uz nevyplati tam pusobit. Schvalne vytahuju tu Francii se 67M obyvateli. Cela EU ma 448M obyvatel... z tech 7,7 miliard celosvetove. Takze sotva 6%. A tretina toho, co ma treba Indie. Ne, ani EU neni v nekterych smerech az tak silna, byt si to mnozi ovlivneni myslenim "stareho kontinentu" mysli.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Nech sa paci, budem ti rad fungovat ako osobny internetovy vyhladavac: https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/peksa-digitalni-dan.html (snad prvy odkaz co mi to naslo).

    Osobne s nim suhlasim v tom, ze gigantov musis riesit na urovni EU, lebo ako stat s 10M obyvatelmi proste nemas ten vylak, aby si ich realne zaujimal. A velky cinsky (rusky) firewall tu proste nechces.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MAWERICK: Jojo, v CZ dělají na místní ramena, ale v zahraničí jsou hodní subíčci.

    Nezapomenu na debatu s takovou tou divnou ženskou (Mahu?) od nich. Vyslovím názor, že když chtějí FB a další giganti rejžovat, tak by tu taky měli platit daně a ne jenom jet stylem "Klondajk". A že kdyby to nešlo po dobrým, tak holt po zlým - rozdělit jako Standard Oil a čus - fuckoff monopol.

    Se mohla přetrhnout, že tohle by jako nešlo a co by si chudák firma jako počala (volně parafrázuju).

    A tak je to u Pirátů se vším. Cyklistická mentalita - dolů šlapat, nahoru se hrbit.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    DOCKINEZ: DANYSEK: stejne jako kazdej dalsi na nic nemaji... protoze na tyhle si nikdo nedovoli :) to by totiz vyzadovalo nejake cojones...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    DOCKINEZ: presne... doufaji, ze to za ne vyresi nekdo jinej... :-)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    NIEKT0: Ale no, "optimalizacia" dani nie je esenciou kapitalizmu, a uz vobec nie esenciou demokracie

    Nic takového nikde netvrdím, tudíž netuším, proč mi to podsouváš.

    Navíc zrovna já platím daně do puntíku a přiznávám každou korunu. Až by mne to mohlo srát.

    Ale když už teda na to přišla řeč, tak místo okopávání kotníků Lukacovicovi (kterej, jak jsme viděli níže, tu nějaké daně platí, byť podle tebe _optimalizované_) by mne zajímalo, co mají Piráti připravené na technologické giganty, kteří tu neplatí na daních ani prd, protože daní hezky v Irsku, hm?

    Aha, že by velké nic? :) No že mne to nepřekvapuje.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: ano, mnozstvi magoru je obdobne... ale stejne jako si Pirati nenechaji ujit prilezitost, kdy na magora upozornit se ted uz to same bude dit i Piratum. Ty casy, kdy piratste magory nikdo verejne neresil jsou davno pryc. A mechanismy, jak se magora zbavit Pirati maj... dost tezkopadny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: Bitcoin nakonec udělá to, co jsem mu předpověděl (ledad by si teda mineři nakonec "dobrovolně" odhlasovali konverzi na nějaký proof-of-stake). Jediná otázka je kdy: jestli za měsíc nebo za deset let.

    Kryptoměny jsou samy o sobě zajímavý směr a vývoj, ale proof of work se logicky časem ukáže jako nesmysl. Kdybych věděl, co ho doopravdy nahradí, tak ti to sem nebudu psát a radši to implementuju :-)

    (A teorie, že proof of work je nutný kvůli zabránění double spendingu jej matematicky snadno vyvrátielná: kdyby bitcoin neumožnoval držení zlomků ani násobků ve walletu ale zásadně by platilo 1 coin = 1 wallet a wallet by měl jen logické hodnoty prázdný/plný, tak double spending logicky nemůže nastat, v každé vrstvhe blockchainu nebo nějakého jeho analogu typu hashgraph by wallet mohl být jenom v jednom ze dvou logických stavů a double spending skre zopakování transakce zlovolným minerem by byl vyloučen...)
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DOCKINEZ: Ale no, "optimalizacia" dani nie je esenciou kapitalizmu, a uz vobec nie esenciou demokracie. Alebo aspon neviem o ziadnom teoretikovi kapitalizmu, ktory by toto hlasal (ancapov s dovolenim nebudem brat za relevantne zdroje, ti maju s demokraciou vlastne trable). A som si ako clovek zvnutra pomerne isty, ze mnoztvo magorov v piratoch nie je statisticky vyrazne vacsie, nez v inych politickych stranach v CR, aspon z toho co som mal moznost vidiet.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    To je falešný dilema. Že je problém Putin nijak nevylučuje, že zároveň nejsou problém i woke magoři toužící po demontáži demokracie a kapitalismu.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: ty seš vakt idiot... ani válka na UA tě nepřesvědčí, že nikdy nešlo o žádný tvůj chimérický "marxismus", ale aktuálním problémem je velmi reálný ruský fašismus, který nemá ideály vůbec žádné. Myslím, že krátké období historie, kdy si mohl vykřikovat, jak nejnebezpečnější jsou lidi co mají nějaké myšlenky, právě skončilo: Putin dokázal, že nejjednodušeji se zabíjí naprosto bez jakýchkoliv myšlenek - čistě jen pro výstrahu ostatním a domácí popularitu... a stačí lhát že to neděláš...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: rozumim, proste pracuje na tom, aby v pristich volbam meli Pirati jeste lepsi vysledek nez v tech poslednich. :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam