• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    GIOMIKY: Ja neviem... a nezil si doteraz v nejake inej krajine? V CR aj SK viac nez polovica mladych ludi ma skusenosti s THC, napriek tomu ze to stale nie je legalne, a o nejakej kontrole kvality sa mozeme nechat iba zdat."Paradoxne", prave legalizacia (a teda aj regulacia) je to, co ti situaciu s kvalitou moze zlepsit, ak sa to spravi aspon trochu sikovne. Kope ludi ten chystany system asi uplne nesadne, "registre hulicov" nie su uplne nieco co by clovek chcel, ale tak postupne a hlavne racionalne sa snad niekam dostaneme.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: jakože není nad přímou anekdotickou zkušenost? to asi nesouhlasím, btw pro legalizaci se vyslovují i adiktologové a vyhulit, co hoří můžeš i teď - "Čeští studenti pak statistiku s marihuanou zcela vedou: čtyřicet procent z nich s ní má zkušenost." [2016]
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Tak když už něco podporuje, tak by o tom měl alespoň něco vědět. Jinak mi to nedává smysl. Je mi líto, že ke všem těm průserům, co tady jsou s nezaměstnaností, chtívejma korporacema, developema bořící všechno možný přibyde ještě módní trend vyhulit, co hoří. Toť vše.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: prestat jde se vsim... je to jen o hlave.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: Hezký pokus ale mimo terč. On člověk musí hulit aby mohl podporovat legalizaci?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Já ti hulení neberu. Je to tvoje zdraví.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: "nekontrolovaná spotřeba" je přece status quo, ne?
    Alkohol v české společnosti - Časopis Vesmír
    https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2020/cislo-12/alkohol-ceske-spolecnosti.html
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Ach jo.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: v tom případě poprosím i o kriminalizaci alkoholu, včera bylo pozdě!
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Radši kontrola drog než nekontrolovaná spotřeba.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    XCHAOS: Co s člověkem neudělá dobře pohnojená palička, že jo. Kam se hrabe formaldehyd z cigaretek.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: prospívá nám nějak její kriminalizace?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Co já vím. Je to jiný. Po chlastu ti odejdou ledviny. Po hulení příčetnost, sexuální život, sociální vazby a plíce. Asi bych to ani nesrovnával. Teď je zrovna v USA v módě legalizovat konopí, tak předpokládám, že na tuto "NOVOU MÓDNÍ VLNU" nakočí i ČR.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    GIOMIKY: na stíhy stačí i 12 let :-) (nesměj se hulit skunky, což jsem věděl vždycky, jenže jsem byl moc sociální, asi..)

    MEMNON666: no, s hulením se dá přestat. s chlastem v podstatě ne, dokud nejde o život (lze to redukovat a držet v sociální rovině)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: Buďme k sobě upřímný, je to horší než po 30 letech každodenního pití?
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    MEMNON666: Buďme k sobě upřímný, úplně bez následuků 30 let každodenního hulení asi není. ... nízká erekce, vysoká zapomětlivost, nespavost, stíhy, ... co já vím... nemám představivost.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    GIOMIKY: spokojeně?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    Do čela digitální agentury míří úředník s trestní minulostí. Rakušan dává od jeho výběru ruce pryč — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3553554-do-cela-digitalni-agentury-miri-urednik-s-trestni-minulosti-rakusan-dava-od-jeho
    Ministerstvo vnitra pověřilo řízením Národní agentury pro komunikační a informační technologie (NAKIT) od začátku příštího roku Vladimíra Chrásteckého. Upozornil na to web Neovlivni.cz, podle kterého byl Chrástecký v minulosti odsouzen za nadržování zlodějům. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) připustil, že o trestní minulosti budoucího pověřeného ředitele agentury nevěděl. Politickou zodpovědnost za tento krok ovšem přičítá Pirátům s tím, že NAKIT má přejít do kompetence šéfa této strany a vicepremiéra pro digitalizaci Ivana Bartoše. Ani ten se však k Chrásteckému nijak nehlásí.

    Vladimír Chrástecký, který je zatím ředitelem legislativní sekce NAKITu, má vést celou agenturu od 1. ledna. Stát bude zatím ve výběrovém řízení hledat řádného nástupce končícího ředitele Vladimíra Dzurilly. Ministr vnitra Vít Rakušan zdůraznil, že výběr pověřeného ředitele měl na starost jeho „náměstek od Pirátů“ vzhledem k tomu, že má NAKIT přejít pod Ivana Bartoše. Členem pirátské strany je Rakušanův náměstek Lukáš Kolářík.

    Bartoš ovšem uvedl, že o pověření Chrásteckého byl pouze „pasivně informován“ a že ho osobně ani pracovně nezná.

    Web Neovlivni.cz upozornil na Chrásteckého problematickou trestní minulost – v době, kdy pracoval na ministerstvu spravedlnosti, byl spolu se soudcem Vlastimilem Matulou potrestán podmínkou za nadržování zlodějům.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vsak pan demagogicky mistostarosta nakonec priznal barvu sam, jak to je v realu doopravdy a zacal z toho vybruslovat :-) Ano, to jestli firma plati za odpad se primarne ridi tim, zda-li podnikatel nejaky odpad skutecne produkuje. Co bude delat pan demagog dal nevim... ale preju mu hodne stesti v tom dokazovani 3700 firmam, ze odpady fakt produkuji... ;-) Sem zvedav na vysledky, myslim ze z toho nakonec nic moc nebude...

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: to je zase postřeh, od tebe. Prostě je zastupitel za město, kde běžní obyvatelé za odvoz odpadu platí, firmy (jak se ukázalo) většinou ne. Co jako za tím zase hledáš za složitost? co by asi tak jiného měl dělat, ze své pozice?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam