• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    OPERAHYPNO: to se jako musi ocenit, ze se pirati projevili jako demokrati a vetsinou hlasu si odhlasovali, ze komouse ve vedeni nechteji. je proste videt, ze se strana bojovniku za stahovani autorsky chraneneho obsahu z thepiratebay.se meni. nicmene otazka je, jestli jim to pomuze u dalsich voleb zvednout pocet poslancu ve snemovne... ja myslim, ze ne, ze se divame na cestu smer zeleni a unie svobody.
    OPERAHYPNO
    OPERAHYPNO --- ---
    za mě jedině dobře. strana se dlouhodobě dokáže vypořádat s ruznejma otrapama, oportunistama a individuama a to správně řízně. Otrvaný socky pozornosti Belecovi, Soudružka na tripu, všechno to víceméně hladce vyřešili,
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Par jich to neudelalo a funguji na te ciste spolkove bazi... ale ano, i v tech spolcich se holt nasli jedinci, kterym nebylo komunitni rizeni uplne po srsti, bezny clen byl nesvepravna entita a ta servisni eserocka byly cesta, jak ze z toho vseho naopak vyvliknout a vytvorit si strukturu, co radovi cleni moc ovladat nemuzou, leda dost kostrbatou cestou vymenit statutary - ty tlaky tam proste byly. A znacka ideal byla do te firmy vyvest uplne vse, co sype, ze? Tedy vetsinu plateb od pripojenych lidi dostat do firmy a nad tim mit kontrolu. Akorat ze platit DPPO a DPH muze i spolek, s tim fakt problem neni, v urcitem bode je to naopak zadouci. No a uz na to mas i judikat z NSS. Cinnost jako takova rozhodne nevadi, vadi max. to, ze ji radne nezdanis, kdyz to vykazuje znaky cinnosti hospodarske... a to, ze to holt nekde s tou danovou optimalizaci prepiskli je jiny pribeh. A tak zase od toho tu ty soudy mame, aby nam poskytovali vyklad k zakonum. Lepsi nez dojmy pravniku, kde ze dvou pravniku ty vypadnou tri protichudny nazory :-) A samozrejme i ten pravnik ti casto rekne prave to, co slyset chces.

    Nuj pristup k podnikani je ciste pragmaticky - to je proste cinnost, kde cilem je zisk a opet s touto definici nevynalezam kolo. A po tech letech, co ty v tomto oboru podnikas bych ja cekal, ze prachy ze zisku prehazujes vidlema, zvlast kdyz jini v temze oboru tehoz dosahli i za kratsi dobu :-) Protoze jak uz i zde padlo, v tom oboru se vydelava tolik, ze i tvoje kmenova partaj tlaci jeho vetsi zdaneni aka sektorovou dan.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: to je v pořádku, nezlobim se.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: uff, tak to se asi budeš muset sebe-doxnout, já tě prostě neznám.

    Ano, v době kdy jsem spolupořádal MMM jsem prokazatelně hulil minimálně 1 den v roce, to je fakt :) ale to je 16+ let..
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: prakticky všechny telco spolky byly na všechny aktivity okolo nucený založit si servisní s.r.o.čka.

    Řada těch sdružení bylo od začátku jen podnikání s daňovou optimalizací. Naopak my byli dlouho vlastně komunita maskovaná jako podnikání... teď to samozřejmě už podnikání je, když to postupně přepojujeme na ty optiky...

    Tvůj přístup k podnikání je zvláštně rozporuplný. V podstatě nevěříš na malé firmy pod kontrolou zaměstnanců, pokud tím zaměstnancem náhodou nejsi ty sám :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    XCHAOS: vsak spolu jsme hulili tak kolem prelomu tisicileti pred jednim mmm, kdyz jeste byl pochod na letny.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: jo jo, hlavně ti, co má letěli na piko, že jo. Prosímtě, nepropadej furt projekcí. Kvůli tomu, že si vyhoukanej jak sova sám, to nemusíš posouvat všem, které náhodně potkáš online a z nejasných důvodů tě serou...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    VYHULENY_UFO: eh, what, já a fascinace Marxem? Celou dobu jsem o něm řekl akorát to, že byl zajímavý historik a sociolog, ale mizerné ekonom a že za Stalina nějak přímo nemohl.

    Co se týče hulení, nehulím prakticky 16 let. V době, kdy jsem zamlada hulil, jsem měl vesměs pravicově libertariánské názory...

    Takový bláboly, šíříš... omg.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VITEX: ja si myslim, ze si me nepamatujes, coz ale dava logiku, trava, drogy, pamet a ego je nebezpecna kombinace. jako ja hulil se spoustou lidi za tech vice nez 30let co se ve zkoureny bubline pohybuju. takovejch egomanu a lidi, kterym chybi pokora, jinde nenajdes. a slecna komunistka se nikdy inklinaci ke komunismu netajila, stejne jako se xchaos netajil fascinaci marxem a engelsem.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VITEX: vzdyt svou inklinaci ke komunismu netaji... a to jeji neco jako "demokraticky komunismus" je proste v ciste vecne rovine naprosty nesmysl. Komunismus stoji na spolecnem vlastnictvi a toho fakt demokratickou cestou nedosahnes, ze? :D Predskokanem komunismu je socialismus a tento experiment se tu provozoval pres 40 let. S vysledky toho semi-rovnostarstvi a semi-spolecneho vlastnictvi se v tyhle zemi vyporadavame dodnes. A pak prijde nekdo, kdo by nejradsi navrat podobnych nesmyslu... a ano, takovy clovek si jine oznaceni nez "pica" nezaslouzi ;-) Protoze historie zvlaste v nasich koncinach proste prokazala, ze blbosti jako spolecne vlastnictvi v praxi proste nefunguji - resp. funguji jen do doby, kdy muzes jen brat a nemusis nic davat. Bylo to videt mj. i na barakach v socialisticke peci najemniku, ze? :-)
    VITEX
    VITEX --- ---
    VYHULENY_UFO: Ano, ale jenom protože jsem nevěděl, co z tebe jednou vyroste za číslo ;)=~
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nicmene je fakt, ze zkurky a uzivatele drog mivaji dost spatnou pamet a radi inklinuji k alternativnim politickym teoriim...
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    VITEX: sorry, ale u bushky bryndovy si se mnou brka hulil a nevadilo ti to...
    VITEX
    VITEX --- ---
    VYHULENY_UFO: Hele ty rozvášněněj nedžentlmenskej kokote mírni se jo.

    Za Jankou stojí obrovskej kus skutečný práce a vyhulil jsem s ní víc brk než s tebou, takže cítím morální povinnost se jí před takovým "oslovováním" zastat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    VITEX: LOL... takze first hop security je koukam u spojaru sprosty slovo :D no jo, to je tak kdyz praci delaji odpornici metodou ctrl-Cizi, ctrl-Vlastni.... a ani to ne poradne :)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: s kym? myslis tu komunistickou picu, ktera ma rada imperialisticky americky iphony? tu ani nema smysl komentovat, protoze temto pokrytucum s americkymi pristroji a s celkem zajistenym zivotem ja rikam "saloni komousi"... v podstate komous, tak jak ho zname ze zapadu a clovek, ktery uz nema zkusenost s zivotem v komunistickym rezimu. proste sedi nekde v kavarne, cte marxe a angelse a chodi na ruzny soliparty, kde podobne zajisteni dementi buduji socialismus.
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: NN. Myslím teď tu taskarici se startrekistkou:))
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    MAWERICK: jo ja myslel, ze resis PR a podnikani chaosovy slavne a uspesne firmy...
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VYHULENY_UFO: Nechápu? Co má podnikání společnýho s PR obrazem politické strany?
    VITEX
    VITEX --- ---
    MRAKY: nojo, tak to dopada kdyz se nerozlisujou pojmy a dojmy.

    Muj pohled na vec je takovy, ze janka ma idealy a ty oznacuje slovnikove spravnymi pojmy.

    Ale lidi slovniky moc nectou a tak maji dojem že je dcera Leninova. A navíc je tady ta móda lepších lidí zavedená blahé paměti ODSkou, štítit se jakýchkoli názorů nalevo o středu ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam