• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) vs. hloupí a zlí trollové, co proti nim vystupují
    Obecně plkací, otevřená a nemoderovaná alternativa k diskuzi "Česká Pirátská Strana". Stávající klub [ Česká Pirátská Strana ] slouží spíše k prezentaci aktuálního dění ve straně a oficiálních názorů strany a jejích členů, případně k debatám s příznívci... a samozřejmě přitahuje pozornost během předvolebních kampaní. No a rozmohli se nám tam odpůrci a trollové, kteří samozřejmě s napětím očekávají moment, kdy začnou být jejich příspěvky mazány, případně kdy dostanou ban. A právě v tenhle moment vzniká potřeba obecného kecacího prostoru, pro různé Pirate-related flamewars, které by v oficiálním moderovaném klubu mátly příznívce a potenciální voliče a vůbec obecně zabíraly prostor.
    rozbalit záhlaví
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jak jsem ti nize prokazal, ten letity argument je stale platny.... protoze se vsechno se dela systemem "sup sup" a nic neumite dotahnout poradne. Ani vlastni weby.
    IPv6 zadna "jaderna fuze" neni... to jen spousta lidi v IT - tebe zda se nevyjimaje - funguje stylem, kdy se nechce ucit nove veci. Ale IT je dynamicky a rychle se vyvijejici obor. A rozhodne v pripade IPv6 se nebavime o nejakem slozitem protokolu - ale o pouhe nahrade na jedne z vrstev dle ISO/OSI modelu. Skutecne slozitosti se nachazi na jinych vrstvach ;-) Vetsina se tyka vrstev nizsich, ale i na nizsich jsou specialitky.... aneb QAM uz neni o tom, ze to jen "sviti nebo nesviti". A postupne se to prosazuje i u prenosu na optice.

Uprimne, me to "low-level" zamereni nijak neflustruje :-) Naopak. Lidi, co se umi ponorit do low-level detailu tu moc nebeha. A fakt netrpim tim, ze bych mel problem si najit praci. S posledni mnou iniciovanou vypovedi jsem si puvodne naplanoval i oraz. Ale misto toho zacal zvonit telefon a firmy mi nabizeli praci. Vybiral jsem si ja, kam pujdu. A rozhodne jsem u toho nepodstupoval martyrium typu rozesilani zivotopisu a snaha se nekomu zalibit :-) Nedejboze, abych potreboval spolustranika k tomu, abych ziskal teple mistecko na urade.. tak jako nekteri Pirati, ze? :D Ja si sve "profesni" neviditelnosti naopak uzivam. Videt jsem jen tam, kde sam chci. Nepotrebuju se chlubit. Obcas moje rypance ale rozhybou veci. V te technicke rovine - treba ze nejaky operator prestane okate kaslat na IPv6 ;-) Vlastne i ty datacenter veci neprimo resim, moje rypance krom jineho pomohly kvalitne otestovat ridici system jeho rozvodny. A to nam ten kod do PLC psal clovek, co mel spoustu zkusenosti z instalaci typu Seznam, O2... stejne jsem ho necim zaskocil. Ale on ty "nalezy" bral pozitivne, jeho samotneho to obohatilo. A rozhodne muj zivot jen o IPv6 neni. Mam taky rodinu, syna... co ze mas ty? ;-)

A pokud mas problem s konfrontaci... mam pro tebe jednoduchou radu. Nepoustej se do diskuzi o tematech, kde ti rychle dojdou argumenty do diskuze. Co predvadis ty ve svych 51 letech ja delal tak ve 20. No, ale koukam ze zde pritomny minuskar NIEKT0 je vlastne uz pres dva roky tvym spolecnikem. Kruhy se zda se uzaviraji, aspon je jasny proc on tak kope za tebe bez ohledu na vecny obsah ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jenže to byl tvůj letitý argument. Pro mě je IPv6 něco jaderná fúze... už 60 let vzdálená 30 let v budoucnosti... no dobře, u IPv6 je to již 20 let vzdálené 2 roky v budoucnosti :-)) ale jako ok, niceméně vzhledem k tomu, že bylo oznámeno, že vláda prostě IPv6 dokope, tak je snad pěkné, že Piráti to spustili dřív, než ODSka, ne?

Říkám to trochu proto, že vím, že je to tvoje letité osobní téma a specializace. Ok, budiž, všichni se zabýváme něčím, ale musí být frustrující, že si zaměřil na něco slušně neviditelného, co je prakticky všem zúčastěným (ISP, zejména ti drobní, uživatelé, dokonce i veřejné instituce) tak nějak jedno. Mě víc trápí jiná neviditelná věc... třeba CO2, které je s energetickou spotřebou datacenter úzce spjato. Ale holt někteří lidi jsou celoživotně úzce zaměřeni na svoje vlastní téma... a přitom současně mají pocit, že rozumí úplně všemu. Že můžou radit komukoliv na celém světě. A hlavně vysmívat se komukoliv. Protože prostě, nic tak nepotěší, jako vybrat si někoho, kdo se není schopen efektivně bránit účinné šikaně, že?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vidis, to mate jen asi 4990 dni nebo chces-li necelych 14 let zpozdeni od casu, kdy to mela mit i statni sprava... :-) A krasnych ~20 let po me, pokud uvazuji svoje "produkcni" nativni nasazeni, protoze hrani se 6bone (3ffe::/16) za produkci neberu. ale treba na letos spoustenych edoklady.gov.cz se to Bartosovi nejak.... jak uz je tak zvykem... nepovedlo. Stejne jako u noveho Narodniho geoportalu uzemniho planovani. Proste klasicka piratska neduslednost, takze mj. i vas webik k marjance... je taky bez IPv6 :-) Stejne tak vzdelavani2030.cz nebo piratskyobchod.cz.... no skoro to vypada, ze trpite podobne jako statni sprava, takze mate takovy bordel v systemech, ze vlastne nevite co kde mate 😂
    Jako chlubit se v roce 2024 tim, ze jsem nekde zapnul IPv6... to je jak chlubit se, ze jsem prestal v kamnech palit uhli a PETky a presel na cistejsi zdroj tepla. Potreba to je, ale zadny wow to uz nevyvola.
    Smir se s tim, ze jste jako partaj - co se novych technologii tyce - proste a jednoduse selhali. Neumite to. Ono o technologiich nestaci jen mluvit, naucit se par magickych slovicek - ono se musi realne nasazovat.

XCHAOS: ja sem dusledny v mnoha oblastech ;-) Ale chapu, ze tobe predevsim vadi poukazovani na nedostatky. To holt do slunickoveho PR "vsecko bude" nezapada. Ja treba beru kritiku jako obohaceni. Nekdo kritiku neustoji a jde se rozbrecet na tiskovou konferenci ;-)
    Detsky hry na palecky ja nehraju a kdo te minuskuje nevim, to je spis vtipny pozorovat krecovite paleckovani ID NIEKT0 ;-) Kdyz ho to bavi....
    Ze jses socka, skrblik a je ti lito par kacek na to prispet k chodu tohoto diskuzaku zase spis vypovida o tobe - protoze ja holt vim, ze z nadseni chod zadneho serveru neuzivis.
    A ty jako clovek ses mi fakt ukradenej, diskuze jsou o vymene nazoru... a kdyz holt placas kraviny, tak se pak nemuzes divit, ze se dostavi oponentura... :-)

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: až na to, že jsem neřekl nic ani vzdáleně podobného, mluvil jsem o sobě, ne o Pirátech. pouze jsme analyzovali, proč cokoliv, co napíšu, má automaticky minus. Tak ty jsi jeden z těch důslednějších, ale může to být kdokoliv...

v zásadě důslednost, s jakou mi "jdeš po krku" už éry CZFree fóra, je obdivuhodná. Jakási soustavná ironická averze. Ne náhodou tě má v double ignore tolik lidí, ale já v tomhle klubu bohužel jsem moderátor (ale uvažuju ho někomu věnovat a bude pokoj)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: speciálně pro tebe... od 30.8. jsou Piráti vidět přes IPv6, jak jsi furt prudil...

$ curl -v -6 https://www.pirati.cz/
    * Trying [2a01:430:238::2]:443...
    * Connected to www.pirati.cz (2a01:430:238::2) port 443 (#0)
    * ALPN: offers h2,http/1.1
    * TLSv1.3 (OUT), TLS handshake, Client hello (1):
    * CAfile: /etc/ssl/certs/ca-certificates.crt
    * CApath: /etc/ssl/certs
    * TLSv1.3 (IN), TLS handshake, Server hello (2):
    * TLSv1.3 (IN), TLS handshake, Encrypted Extensions (8):
    * TLSv1.3 (IN), TLS handshake, Certificate (11):
    * TLSv1.3 (IN), TLS handshake, CERT verify (15):
    * TLSv1.3 (IN), TLS handshake, Finished (20):
    * TLSv1.3 (OUT), TLS change cipher, Change cipher spec (1):
    * TLSv1.3 (OUT), TLS handshake, Finished (20):
    * SSL connection using TLSv1.3 / TLS_AES_256_GCM_SHA384
    * ALPN: server accepted h2
    * Server certificate:
    * subject: CN=www.pirati.cz
    * start date: Aug 10 18:43:44 2024 GMT
    * expire date: Nov 8 18:43:43 2024 GMT
    * subjectAltName: host "www.pirati.cz" matched cert's "www.pirati.cz"
    * issuer: C=US; O=Let's Encrypt; CN=R10
    * SSL certificate verify ok.
    * using HTTP/2

12:20

$ curl -v -6 https://www.ods.cz/
    * Closing connection 0
    curl: (7) Couldn't connect to server

12:21

$ curl -v -6 https://mmr.gov.cz/
    * Trying [2a07:9444:1100:600::2]:443...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    akorat si nevsim, ze si z nich dela prdel uz i jejich vlastni more (internet)... :)

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Tak jsem spi recetel analyzy vedle... 😁 TL;DR za problemy Piratu muze DANYSEK, UFO a REDGUY 🤣

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a kdo ze vyrabel podminky vyberka? ;-) Toho, co se zadalo pote, co Bartos zrusil se spoustou konfet to "pry kmotrovske"? ;-)
    XCHAOS: no ale vsak uplne stejne se chovali vzdycky Pirati, pokud neco nasazoval nekdo jinej :D Vy fakt mate problem prijimat rany, ktere sami jindy radi rozdavate ;-)
    XCHAOS: ja nikomu zadny humor ale nezakazuju... naopak tvoje retorika tady je smesna ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: všechno nový skřípe, jasně, ale když to skřípe Pirátům, tak těm nesmí. Protože že jo, všichni musej vědět, že jsou to komunisti a chtějí gulagy a takdál...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: nevím, jestli podmínky výběrka umožňovaly, aby kód byl otevřený, ale v tomhle s tebou v jediném souhlasím.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KEIKIN: protože sedí v Bruselu v EP? to jsou zase úvahy...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: jakýkoliv jiný humor, než ten tvůj, je zakázaný a všechno je potřeba brát smrtelně vážně....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    Vypada to, ze u Piratu se proste najelo na vlnu systematickeho fnukani... :D

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    NIEKT0: no tak predevsim ted uz malokdo bere vazne to, ze vy digitalizaci rozumite ;-) To ostatni jsou uz jen usmevne epizodky z toho, ze jako partaj ste jako maly deti... toho casu hodne ufnukani :-) Kdy ale pricina problemu je vase vlastni netransparentnost.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    DANYSEK: Skor mr. Knezik, toto asi nikto neberie vazne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    a Piratsky institut by mohli prejmenovat na Institut pro studium debilnich napadu 😁 Zkracene ISDN.

VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: ja sem hlavne zvedavej, kdy se zacnou mezi piraty sirit informace, ze se vlastne jedna o spiknuti proti piratsky strane.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN: nebo se ukojí Skopečkovi choutky.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    VYHULENY_UFO: na ministerstvo Gregorová nepůjde :-) Tam se budou přepočítávat pašalíci. Sice je pověřen dočasně Jurečka, ale reálně..možná se otevřela šance pro Kubu. Kraj má pošefovaný většinou, tam už nemusí vyvíjet aktivitu.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    KEIKIN: no co, prijdou jini komunisti, akorat si nebudou rikat pirati, ale treba ano... oh wait
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    KEIKIN: a kdo rika, ze je ten HW k hovnu? Vzdyt to je blabol, PCcku je jedno, co za software tam pobezi, ten HW se preci nevyhodi... ani nemuze, jsou v tom prachy z EU.

Rec je i tom SW, co proste vykazuje vady - kod sice nikdo poradne nevidel, protoze holt neni opensource (ktery Pirati taky propaguji), ale jestli jsou pravdive teze o tom, ze kod neni poradne ani zdokumentovany, ze se spousta veci bude prepisovat... muze to byt nepravda, ale i tady si sam vyrazil trumf z rukou, kdyz od pocatku ten kod neudelal otevreny....

Proste sam Bartos to "zaridil" tak, ze ted budeme svedky dohadu, kde bude stat tvrzeni proti tvrzeni. A mel skvelou sanci to udelat jinak. Ale neudelal... proc?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam