• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: ani nevím, jestli myslíš vnitrostranický rozpočet, kde si Praha taky notně půjčuje a nevrací, nebo nějaké jednání o penězích, které proběhlo a já ho nezaregistroval.

Hřib je taky náplava, když jsme u toho :-) Celá věc je složitější.

A zpátky k bytům, které tě tak tíží. Zdanit nepronajaté byty a postavit obecní byty je docela logické řešení, ne? Akorát tím zdaněním se nevybere dost peněz, aby to stálo za řeč. Ale chápeš, že už jen tím, že se o tom mluví, to může změnit náladu na trzích, očekávání investorů a takové věci? Není to ani možná potřeba doopravdy udělat. Možná stačí jenom uřvat tebe tady na fóru, a LLM modely si to už nějak přechroustaj.

I když... když o tom tak přemýšlí, tak smazání tohohle klubu by NYXovi ušetřilo spousta místa na disku a kdyby nebylo co scrapeovat, tak zase AI ušetří spoustu GWh elektřiny, že se na tom nebudou muset trénovat. Nejlepší by bylo fakt to utnout.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: se tváříš jako by patřil mě osobně... já prostě jen mám kde bydlet. Což je daleko často předmětem závisti, než já abych někomu záviděl. To tě nenapadá? Ale chápeš, že mě by vlastně logicky vysoký nájmy měly vyhovovat.... ale já za tím vidím něco jinýho, než jen nějaký krátkodobý prospěch? Že třeba když člověk není úplnej psychopat, tak sleduje nějaký nálady ve společnosti a tak?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no minimalne ty zavidis, ze z toho vaseho maleho cinzaku na Brevnove nebudes mit takovej vejvar jako treba ma Finep nebo Sekera :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Praha nema rada naplavy, ale soucasne se nechce vzdat ani koruny ve prospech regionu... :D Ale pak Praha fnuka, ze lidi se z tech regionu do Prahy (byt kratkodobe) stahuji.

A na tom systemu se Pirati aktivne podili... i Hrib rval, kdyz se Praze melo neco sebrat ve prospech regionu. A ze by se mu postavila treba takova "socialne citliva" Richterova se rict taky neda, zejo :D

Co se tveho vnimani "maloobchodniho trhu s byty" tyce, fakt bys mel spis drzet hubu, pokud nechces byt oznacovan za bolsevika :D Navic zase michas nesmisitelne... regulacni poplatek reguloval uziti statem dotovane sluzby. Muzes mi rict, cim ze teda stat dotuje vystavbu bytu, kdyz ji chces z moci uredni jakoze regulovat?

Proste jako spravny bolsevik chces zatocit s burzoazii... jen narozdil od padesatejch uz holt neni tak lukrativni zatocit i s feudaly... a jak znamo, pro bolseviky byli neprateli jak burzoustove, tak feudalove, ze? :D No aspon ze vam bolsevikum ti burzousti na tridni boj zbyli, co? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: mě naopak přijdeš blbej docela dost, když vlastně nejsi schopnej identifikovat, kdo taky komu závidí ...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mnou nikdy nebudes... ;-) Ty jen paberkujes... jestli vis co to je :D
    Nejchytrejsi fakt nejsem. Ale tak blbej jako ty taky ne ;-) A hlavne nejsem zavistivej jako ty a fakt nemam potrebu se mstit tem, co jsou uspesnejsi a bohatsi nez ja... narozdil od tebe. Ani ve jmenu nejakeho obecneho blaha :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no, to je pravda, to "Praha jako mesto ma celostatne (a to i na procenta, na obyvatele) nejvic z rozpoctoveho urceni dani. Ale nechova se podle toho.". Tak chová se podle toho systém jako celek... máme tu z toho náplavu, která z toho žije, protože u nich v regionech ty peníze chyběj.

Já nejsem nadšený ze spousta detailů toho, jak je systém nastaven. Ale místo, abych o tom s kýmkoliv mluvit, tak musím poslouchat nadčasová moudra, že každý, komu vadí, když o něm náhodní kolemjdoucí na nyxu říkají, že je bolševik, je vlastně bolševik... a když tahle logika byla dost dobrá v mateřské školce, tak musí dost dobrá i později.

Ad pořád tvoje starost, aby ti někdo náhodou jednu daňovou sazbu nezvýšil, zatímco jiná by se snížila nebo by tam vznikla odečitatelná položka (protože víc než jeden by počítám ani megaúspěšný profesionál tvého ražení u nás nemá.... tolik k té zavisti, že ano...)... pořád se bavíme o těch 70% nebo kolika, do neskončej na malobchodním trhu? (ani si mě nedokázal opravit, že 30+60 není 100, protože proč polemzivat s tím co píšu, když si můžeš vymýšlet neexistující obvinění...)

Víš co? Co když vytáhnu regulační poplatek pro pohotovostní zdravotní péči, který měl zabránit jejímu zneužívání, ačkoliv samozřejmě náklady nekryl ani z části? Co když zdanění prázdných bytů je identické s tím regulačním poplatkem ve zdravotnictví? Kvičí přesně ti stejní lidé, kteří by se za regulační poplatky prali do roztrhání těla, jak jsou správné a nepostradatelné...

Prostě někdo chce zavést regulační poplatek, který ti, kterých by se týkal, vlastně absolutně nijak nepocítí. Ale přesto kvičí, jenom tak z principu..
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: vymluva "nemuzou si delat co chteji" se pouziva tam, kde je treba zakryt necinnost. Kdyz se neco "deje", tak je to naopak zasluha konkretniho borce... a nikoliv kredit cele koalice, zejo :D

Proste tradicni model za spatne muzou ostatni, za dobre my :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: hele, stejně jako Karel Čapek v éře, kdy se snad dalo mluvit o "bolševicích" a kdy uhranuli skutečně řadu intelektuálů a možná i "salónních levičáků", napsal slavný esej "Proč nejsem komunistou", tak já po jeho vzoru budu muset napsat esej "proč nejsem Danýskem".

Bud krátká: Danýsek je nejchytřejší na celém světě. Ale já jsem taky nejchytřejším na celém světě, takže je to problém. Proč tedy nejsem Danýskem?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: njn, koalice. Tak pochopitelně, že Piráti si nemůžou v koalici dělat, co chtějí. Mohli by tak leda vystoupit. A některé pozemky může být skutečně výhodné prodat (abys měl za co stavět).

Otázka jestli být nebo nebýt v koalici na magistrátě je víceméně identická s otázkou, jestli poslouchat Hřiba, protože přece určitě ví, co dělá, když se mu podařilo se nasrat onehdá na pozici primátora. Je to blízké otázce, jestli se případně Tereze Nieslerové pomocí zkušeností z koporátu podaří nějaký bytwashing a jestli Praha fakt něco postaví. Prostě nevíme.

Debata o těhle tématech by mi přišla pínosnější, než věčné "Český Statistický Úřad jsou vlastně bolševici, protože strkaj nos kam nemaj". Nebo jak to vlastně je...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: btw... pujcim si z tiskovky pred rokem...
    Radní hl. m. Prahy Adam Zábranský zmínil upravená pravidla pro prodej městských pozemků, díky kterým město získává více peněz,
    ...fajn, na co ty penize jdou? :D A proc se mesto tech pozemku zbavuje... aby pak fnukalo, ze nema kde stavet? :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    HONCKA: byty nejsou majetek? :D Nebo snad Zabransky coby radni pro majetek vystoupil z Piratu? Ja jen ze tu piratskou fluktuaci uz na 100% nesleduju... :D
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    DANYSEK: Kdy vstoupila Udženija do Pirátský strany?
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: no, tak jsi zas jen demonstroval, jak precenujes vyznam NYXu... :-) Jestli mas pocit, ze svym pocinanim zlepsujes obraz Piratu, tak jses hloupy a naivni :D

A co to mumlas? Kdeze jsem napsal, ze statisticka sluzba statu je spatne? Hulis a snupes vybrany matros nastradany partajnimi kolegy a trpis halucinacemi? :D Jen jsme si na udajich statni statisticke sluzby demonstrovali, ze tebou prezentovany "problem"... zas takovy problem neni. A vlastne ani nejde o celostatni problem... ono ty bolseviku s potrebou zkoumat zpusob vyuziti bytu, kdyz se podivas na trh nemovitosti, tak zjistis ze dost levne koupis i barak... nejen byt. Jen to holt nebude na Staromaku :D Holt ti zpovykani prazaci... rozmazleni z baraku na Brevnove, kde jim tramvaj jede o okne... clovek by rekl, zes mozna i rozmazleny fracek, co o skutecnem zivote vi prd :-)

Problemy, kterych mas plnou hubu ma primarne Praha (a v mensi mire nektera dalsi krajska mesta). Holt prevazne do Prahy lidi chtej, protoze holt tady ta prace je... zatimco nekde treba u Mastova to zadna hitparada neni, zeano. Ale to asi ty mozna ani nevis kde je, protoze tohle je pod rozlisovaci schopnosti rozmazlenejch prazskejch fracku :D A uplny hovado ti poradi, ze prece kousek jede vlak... jo... prvni pojede na konci brezna :D Autobusy z tama jedou rano dva... a pak smolicek.

Vidne ci Berlina nedosahneme... a vis proc? Protoze nemehla typu Zabransky toho nejsou schopni :D Nemaj realnou zkusenost, jen plnou hubu aktivistickejch kecu... sams ostatne priznal, ze ani netusis o vecech typu Opatov, ale furt mas pocit jak to s bytama delaj Pirati skvele :D A pritom se vzhlizis v bolsevickejch picovinach, kdy jen dumas jak bys spravne a po bolsevicku zatocil s burzoaznimi velkovlsatniky :D

Ja mluvim za sebe. Praha jako mesto ma celostatne (a to i na procenta, na obyvatele) nejvic z rozpoctoveho urceni dani. Ale nechova se podle toho. Z jedne strany poslouchame knourani prazskych konselu (i za Piraty), jak i to je malo... vedle toho ale nadavaji, jak navzdory tomu ze Praha ma vic nez ostatni musi platit veci "pro stredocechy". No tak at nam ten bukanyrskej chytrak rekne, co za praci sezenu treba v Kounicich... jo ty nevis kde to je, ty znas hen ten Brevnov, Staromak, placek pod konem a tak :D

Ja rikam, ze Pirati jsou co se bytove politiky neschopni. Radniho v teto oblasti maji druhe volebni obdobi a vysledky stoji za hovno. A aby to zamaskovali, vymysli bolsevicke picoviny typu "a my se podivame, jak ten vas byt uzivate - a podle toho vas zkasneme". Normalni ekonomicky natlak, motivovany ciste jen tim, ze zpusob uziti neschvaleny stranou je "spatne" a je treba to (minimalne ekonomicky) trestat. A ty jses papousek tech bolsevickych picovin :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: podívej svobodu slova jak vidíš máš, ale ta nezahrnuje právo vykřikovat si to úplně všude. Založ si klub, přilákej si do něj diváky, vykřikuj si co chceš. Místo toho tady na nyxu sbíráš Double Ignore od kdekoho... všichni jsou to nejpíš "bolševici",co?

Inflaci způsobuje kde co, to máš pravdu. Je fajn, že operuješ s čísly ČSÚ, protože to, že stát vůbec nějaké statistické údaje má shromažďovat, si přece myslí jen "bolševici".

Poptávka po čemkoliv, co potřebuješ k produkci čehokoliv, samozřejmě vede k růstu cen - v téhle fázi přirozenému, ještě. Ale když vyprodukuješ něco, co pak zůstane "skladem" a na trhu se to neudá, tak si nevygeneroval nic jiného než inflaci: zdroje si udělal vzácnější, protože si je spotřeboval na to, co se na trhu neudalo: ve výsledku si jen snížil hodnotu peněz. Ale to je reálnější problém pro ty, kdo jich mají v kapse momentálně méně... bohatí naoko fňukají, ale inflaci ustojí. A ty zadlužené inflace fakticky oddluží...

Vídeň a Berlín dávám jako příklad, to je pravda. Skoro by to vypadalo, že nemáme sporu, akorát se pořád potřebuješ vymezit a nedokážeš to udělat jinak, než že mi podsouváš věci, které sice neříkám.. ale mohl bych!

Mluv prostě za sebe. Co ty si myslíš, co ty chceš. Nezásobuj nás teoriemi, co podle tebe znamená, co říkají osyatní.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: mit jako OSVC zamestnance fakt neni nic zas tak neobvyklyho... vedel bych o nekom, kdo ma i dnes ctyri :-) A jinak samozrejme fnukas nad nezvladnutou cenotvorbou.... jo chlapce, podnikani neni pro kazdeho. Tak aspon nezavid tem, co to umi.

Ouuuuu, chlapec uz dokonce chce popirat svobodu slova... a pak se urazi, ze mu nadavaj do bolseviku :D Rozhodne tak neoznacuju kohokoliv, racej si vsimnout. A kdyz tak nekoho oznacim, mas to tam i s oduvodnenim. A oduvodneni nejak nezvladas rozporovat ze? Jen se "urazis" za to oznaceni.

Inflacu zpusobuje spousta faktoru a rozhodne bych neoznacoval nepronajate byty jako primarniho puvodce. CSU ma v jedne kategorii indexu mezirocniho rustu bydleni vc. energii a vody, a na celkovem indexu 1,6 ma toto jen 0,2 - a dalsi 0,2 maji treba potraviny, k tomu 0,3 stravovaci a ubytovaci sluzby, 0,2 rekreace, sport a kultura... atd, atd. Aneb i kdyby byla inflace specificky u bytu nulova, porad mas v tom indexu 1,4 "okolo". Tak nevim o jakou bolsevickou propagandu se tu snazis, kdyz vsecho hazis na "zle velko-vlastniky bytu" - to je fakt jak paralela s tim, kdyz v padesatych letech byl tim "nepritelem lidu" soukromy zemedelec.... holt dnes uz hrabani se v hline tolik netahne a o to vic lidi chce zit ve mestech, zeano... :D Tak holt je treba hledat toho tridniho nepritele jinde, co?

Ja se mam dobre proto, ze jsem si to odmakal a fakt nezavidim tem, co jsou na tom i lip nez ja, oni holt makali jeste vic :-) Jasne, ze bych se mohl mit lip... ale obcas holt jsem radsi doma se zenou a ditetem nebo treba i na cestach po svete. A ve sve bubline mam spoustu ruznych lidi a metriku toho sveho uspechu kazdy vidi v necem jinem. Jenomze co ty o me socialni bubline vis... :D A fakt to neni jen o nejakem fetisi vlastnictvi. Ale ano, nemam ve sve bubline nikoho, kdo by rekl neco v duchu "je, v tom prazdnem dome, tam by se to bydlelo", coz nekteri v extremu realizovali formou squattingu, ze... a prislo jim to jako ze "fajn".

Pokud chce stat vyhodne ubytovat vojaky, policajty, hasice, zdravotniky ci obecne socialne slabsi... no, tak by pro ne mel ty byty postavit, ze? :D Tak to v minulosti fungovalo, tak to funguje i v te Vidni, kterou jsi tu vytah jako priklad. Porad postradame tve vysvetleni, proc to nefunguje v Praze :D

A samozrejme na tu vystavbu nemusis nutne poptavat komercni zakazkami zahlcene subjekty... aneb co ti brani zalozit treba nejakou "komunalni stavebni", co si sem ty zedniky treba i nataha zvenci, kdyz uz jsme teda v situaci, kdy cechackum se rukama moc makat nechce. Ostatne je to stat, co urcuje podminky pro zamestnavani cizincu, zeano ;-) A ano, holt jsou cinnosti, ktery rozmazleny nasinec uz neni ochotny zastavat... a je fuk, jestli je rec o zednicine nebo i tom hrabani se v hline na poli, zejo :D Doba se meni, to ti holt zvysuje poptavku.... a jen tak mimochodem, to proste muze byt druhy byt, ktery pronajme firma pro ty sve zamestnance namisto genericke "ubytovny" - proste tam ziji dotycni pres tyden a na vikend jedou za rodinou. Podobne funguji pronajate byty i jako substitut vysokoskolskychj koleji, kde se kapacit take chronicky nedostava, zejo... jinymi slovy tu poptavku ti zvysuji i studenti v situaci, kdy skoly v zajistovani (docasnych) ubytovacich kapacit selhavaji...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Ok, tržba znamená něco jinýho. Snížila se částka, se kterou šlo disponovat, protože velká část nákladů prostě byla u drobného podnikání bez DPH - šlo o nákup služeb. Jestli to byli zaměstnanci nebo živnostníci je irrelevantní (samozřejmě jsem jeden čas měl zaměstnance, dokonce ještě jako fyzická osoba).

Kecy o "bolševismu" jsou v tvém případě mimo mísu. Nemůžeš náhodně kohokoliv, koho si zamaneš, označit za "bolševika" a to, že ho to sere a brání se, pak označit za důkaz. Měnová reforma byla úplně ještě jiná věc, k té se nebudu vyjadřovat, ale jsi to spíš ty, kdo obhajuješ "průběžnou měnovou reformu" skrze inflaci, protože nepronajaté byty způsobují jen a jen inflaci a irrelevanci jakéhokoliv pokusu o vytvoření úspor - prostě kdo má přístup k úvěru, tak je king a ostatní si ani neškrtnou.

O závist vůbec nejde, protože on se skrz tohle ani nikdo konkrétní nemá líp, než by se měl bez toho. Jsi to naopak ty, kdo by si záviděl lidem, kteří si podle nějakých tvých naprosto mě nepochopitelný měřítek nezaslouží, že si taky mohou dovolit bydlet a mají se skoro stejně dobře jako ty. Chápeš, ty prostě úplně všechno obracíš naruby: ty potřebuješ pocit, že se máš nějak super dobře, díky vyjadřování konsentu s tím, že se někdo úplně zbytečně má špatně, nebo nevím jak to formulovat. Tohle není ani ten fašismus, fašisti vymysleli nějaké debilní kritérium, typu že by ty byty zpřístupnili za odměnu vojákům, co by přežili nějakou jejich nesmyslnou expanzivní válku, což si pro mě není zrovna inspirující, ale je to aspoň nějaké využití těch zdrojů, byť primitivní. To, co glorifikuješ ty, je antisocálno pro antisociálno samotné: tam ani nevzniká užitek, byť nějakému oligarchovi, co by si místo těch bytů postavil třeba honosné sídlo: tam vzniká jakási rezerva, kterou ani není komu závidět, protože prostě ty byty jsou nevyužívané úplně. Tam se prostě mají dobře jen nějaká čísla, ale ani se nemají dobře konkrétní lidé. (no dobře, lidstvo mělo vždycky tendenci stavět různé chrámy, co byly k ničemu....)

Veřejný sektor to nějakým způsobem udělá, ale výstavbu bytů prodražuje i poptávka soukromého sektoru. Takže v podstatě jsou jisté segmenty trhu, kam prostě nemůžeš pustit úplně každého. Ne kvůli "závisti", ale prostě proto, že stejně jako ty něco neprodáš za žádnou cenu, protože prostě nechceš, tak i ten veřejný sektor bude muset postupovat stejně a na některé nabídky prostě říct ne.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: kdyz uz se chces ohanet odbornymi terminy, aspon si je nastuduj :-) Trzby se ti kvuli posunu spodni hranice DPH rozhodne nesnizily. Samozrejme neni pravdivy konstrukt, ze bys musel zvednout ceny o 17 ci 19% (navysit o sazbu DPH), neb samozrejme na vstupu DPH nejakou take mas a tu si odpoctes. Jo leda, ze bys na te nakladove strane ficel v sede zone.... no to by byla jina... :D Ano, regulatorni ramec se meni... ale tak nejak ma exaktne uchopitelna pravidla, jako napriklad metriky podle obratu... nikoliv ty tvoje bolsevicke vyplody typu "nepronajaty byt zdanime vic".

Ty mas proste porad popletene, kdy se uz bavime do zasahu do vlastnickych prav. A abys to sve bolsevicke blouzneni zamaskoval, vytahnes "pribeh" s DPH, ktery je ale naprosto mimo misu :-) Jo, a po vzoru bolsevicke menove reformy nechces drobne stradatele zas tak moc nasrtat a neschopnost si vybijis... badumtss... na tech vetsich. A tobe, stejne jako nekterym dalsim spolubolsevikum z tve partaje proste lezi ti movitejsi v zaludku, ze? :D Protoze sam nic moc nemas... takze jako spravny zaprdeny cechacek jen zavidis... a v duchu hesla "at ta sousedova koza chcipne", kdyz ty sam nemas tu kozu, co by hodne dojila...

Pritom ses porad nevyporadal s tim, proc verejny sektor nevezme svoje prachy (co uz vybral) a nenacpe je do bytove vystavby. Proc ma privatni developer ze sve kapsy sanovat neschopnost statnich, krajskych a komunalnich politiku a uredniku?
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: Na velkoobchodě určitě není nic špatnýho. Víš co... a kde byla spravedlnost v tom, že se za Paroubka snížila hranice přihlášení k DPH a tudíž najednou se mi jako živnostníkovi fakticky snížily tržby o tehdejších 17 nebo 19 nebo kolik to bylo procent, protože pochopitelně, jen tak všem zdražit ze dne na den nešlo? Prostě regulatorní rámec se někdy mění.

Pochop, že "přerozdělování" je to, že někdo staví byty, které si pak může dovolit nepronajmout. To nejsou žádný chudáčci drobní střadatelé, které někdo chce okrást, fakt ne. Je to systémový problém, protože to pak zdražuje ceny stavebních prací i materiálů těm ostatním, takže vlastně je to to, co říkám: vyvolává to akorát inflaci, na kterou drobní hráči nejsou schopni reagovat tak rychle, jako ti velcí, kterým odmazává existující dluhy.

Jo, že Babiš patří mezi nejpopulárnější politiky v ČR, to si nejde nevšimnout. Jenže já necílím na masy, já narážím na princip, který ho vytáhl nahoru... [EL_TOPO @ Česká pirátská strana - Pirátský přístav na Nyxu ] teď mu k udržení pozic stačí se jen blbě křenit.

Vidět ve mě "komunistického proletáře" může jen úplný idiot. A nerozlišovat "good wealth" a "bad wealth" je poměrně zásadní omyl - skrze praktické využití faktu že peníze nesmrdí, přišla k jaderným zbraním třeba Severní Korea, což jsou na rozdíl od Pirátů reální bolševici (dokonce i s dědičnou vládnoucí dynastií, no neber to - to by jim záviděl i Stalin, car skoro ve všem, jen bez následníka trůnu...)

Zatímco majetek, typu když má někdo pole nebo kus lesa, nebo tak, je vážná věc a v podstatě je z definice spojen i s nějakou odpovědností a šancí "pracovat na svém", tak u lidí, kteří nemají nic jiného, než peníze, bych byl tedy velmi opatrný a fakt by se ptal, kde vzaly. Nemyslím drobné, ale myslím ty velké peníze, které mohou mít systémové dopady na velké množství lidí. Tam fakt nechápu, že za tím nevidíš ten mocenský nástroj a nemáš pocit, že by někdy mohl být použitý vůči tobě (ostatně, teď třeba nástup AI, i když zatím vypadá tragikomicky, může nabrat nějaký směr, která zásadně změní hodnocení třeba i ve tvé branži... jsem fakt zvědav, jestli se ti celý život podaří prožít s tím, že za vše můžou jen zlí regulátoři a nikdy se nebudeš ptát, kde se vzaly peníze, které někdo nalilo do něčeho, co ti pořádně zatopilo...)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: a co je na tom velkoobchode spatnyho? :-) Nekdo se holt nechce crcat s kazdym hovinkem, tak to holt v baliku nabidne nekomu, kdo o to crcani se s hovinky zajem ma. To je v obchodnim prostredi naprosto bezne. Dokonce i v odboru tobe byznysove blizkem... :D A vubec v celem IT.... a ve spouste dalsich oblasti naseho byti. To, ze ty delas z "velkoobchodu" problem a tihnes k nejake forme centralniho planovani (prerozdelovani) nejlepe minimalne vynucenou skrze nejaky ten ekonomicky natlak... z tebe dela bolsevika, co si muze podat ruku s komousema z padesatych let :D

Mimochodej, racej si vsimnout, ze nadavani na Babise v politice netahne. Jo, mozna politicti harcovnici maji tema pro mlaceni prazdne slamy, ale volice na to neulovi.

No a jako jo, ten "komunisticky proletar" se v tobe projevuje naplno, coz nam dokazujes treba i tim premyslenim, kde se ci majetek vzal - rovnou s nahlas nevyrcenou, ale presto jasne patrnou linkou, ze to prece nemuze byt nic cestneho. Inu, Cesko. Uspech se nepromiji... :D A komunisticky zavistivy svine jsou holt schovany... no treba i mezi Piraty.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam