• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    XCHAOSPiráti.cz (unofficial) - troll mého protitrolla je mým, ehm, spolutrollem
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nevím, no. Z jedné strany jsou tu Piráti bolševici, z druhé si zase vyslechnu, jak přebíráme rétoriku proti občanské společnosti od Klause...

DANYSEK: Hele, právník fakt nejsem. A má to svoje důvody.

DANYSEK: Teď nevím, ve který smlouvě se šťouráš. Ale, to, že se v ní můžeš šťourat, to byla od začátku představa Pirátů, jak to má vypadat.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    chystali to v Praze dlouho.... a stejne to nachystali blbe 😂

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: To ze jsem expert na vsechno je tvoje fabulace :-) Ja ti nevim, ale zrovna "jiny kriteria" se zadavatelum obecne moc nedari a svete div se, ani Piratum se to nepodarilo zlomit, ze? :-) Naposledy treba soutez na bateriove trolejbusy a pokus implementovat kriterium, ktere bylo UOHS na konci lonskeho roku oznaceno jako diskriminacni, ze? :D Takze na ty zakazky Hrib zrovna velkej expert taky neni, kdyz z pozice predsedy dozorci rady nedokaze posoudit, jestli je zakazka v souladu s pravidly.

Otazka nicmene znela, jaka "odbornost" teda kvalifikovala Hriba na namestka dopravy, tos nejak zamluvil :D

A jina kriteria ti tam Hrib samozrejme nevymyslel... tam nam tedy rekni, jakou jinou expertizu tam teda prinesl :D

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: tak jedna z možností je nastavování kritérií pro výběrová řízení, nemusí to být jen podle ceny. já neříkám, že jsem expert na výběrová řízení, ty se tváříš, že jsi expert na všechno...

Popravdě, šlo by se bavit o zajímavých věcech. Místo toho se bavíme o blbostech. Doprava v Praze je zajímavé téma. Ty jsi ten klub spolehlivě zazdil marginálníma kravinama. Které teda nevidím, protože tě mám v DI :-)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: jednotny vozovy park je chimera, pohadka, sci-fi... muzes se snazit o jistou unifikaci vozidel, ale ze bude typove jedno jediny vozidlo je samo o sobe blbina, nez dokoncis generacni obmenu... tak muzes zacit znova :D Ostatne i ty Elefanty se realne jen posunou na vykony, kde ted jezdi.... este horsi a starsi vraky, do kterych se krom jineho i hur nastupuje. Jo a jeste se muzes snazit o "jednotnost" skrze barvy, coz ale ve vetsi aglomeraci funguje taky "hur", zvlast kdyz ty "IDS ostrovy" realne casto spolupracuji, takze Elefanty jezdi jak v PID, tak v DUK... a jakou ze to teda ma byt barvu? :D Ve skutecnosti jo je to posledni, co cestujici resi - a kdyby tak moc zalezelo "na barve", tak ti nevyjede jedinej reklamni polep, zeano :-) A ze jich jezdi... takze jestli nekdo resi "barvy", resi v zasade nepodstatne picoviny z kategorie "vykazujeme cinnost", pripadne politik resi svou sebeprezentaci (sve pomnicky).

S tramvajema to mas to samy... jiste, mame s velkou "PR" slavou dvacet novych 52T... myslis ze to nahradi historicky cenne T3, kterych je v souctu ke ctyrm stovkam? Ani dodavka dalsich 20 co je na ceste to take nezachrani, na to ti staci pocty na urovni zakladni skoly, zejo :D Realita je takova, ze za T3 nahrada vlastne neni a ani neni v nejakem dlouhodobejsim vyhledu, stejne jako neni rozumna nahrada za KT8D5, ktere se sem realne tahaji ojetiny treba z madarskeho Miskolce. Ale u toho se tak hlasite "PR" uz nedela :D

Jakouze kompetenci v soutezi kolem EMU400 ma teda Hrib? :-) Koukne do kadlove sedliny a po piratsku zahulaka, ze je to moc drahy a ze by to slo urcite levnejc? :D
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: zrovna o EMU400 rozhodně netvrdím, že nejsou potřeba, městskou železnici chceme, chceme na ní jednotný vozový park v určitě kvalitě, aby v tom cestující spatřovali jistotu základní komfortu, apod. Sám se ale vysmíváš neschopnosti zadat zakázku správně... v případě metra D určitě. Tak já se trochu zase vysmívám představě, že nějaký kroužek dopravy ti předá znalosti, jak vypsat zakázku na EMU400.... protože se v libovolný okamžik označuješ za kompetentnějšího, než libovolný radní za Piráty a tam je ten moment, kdy ti to jaksi nikdo nechceme věřit. Jo, je to tvoje diskuzní strategie u všech témat, to je pravda...

S těmi osobními útoky je to nějaká projekce. Začal si s osobními útoky úplně od začátku všeho... ještě to předcházelo Pirátům i NYXu. A důvodem k osobním útokům nezřídka je: sebemenší podezření, že ten, s kým diskutuješ, odmítá uznat tvojí pozici experta na všechno...

Tak se nad tím zamysli.
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: EMU400 jsou must-have, treba i proto ze stavajici Elefanty nekde uz proste nestaci... kapacitne. A u nejstarsich kousku se v pripade Elefantu bavilme o skoro tricet let starych vozidlech. Ono taky nevydrzej vecne... krome "umrtnosti" na stari jsou tu take dalsi vlivy, jako treba mimoradne udalosti (realne z 83 vyrobenych jednotek jsme uz jednu zcela odepsali a ono vubec "opravy" u tech hlinikovych ramu rovna se vyroba nove skrine, zeano).
    A vymluvy typu "nevim co bude za dva roky" jsou jen dukazem toho, ze ani Pirati nejsou schopni koncepcniho mysleni ;-) A vlastne ani reseni problemu, ktere jsou realne zdokumentovane a tisickrat proprane i v odbornych kruzich. Ze jednopatrove jednotky nekde nestaci se vedelo uz pred ctyriceti lety, ty "nevim co bude".

A ne, do niceho jsem se nedominoval - to jen ty nedokazes fakticky vyvracet ma tvrzeni a kdykoliv se zjisti, ze by na tom, co rikam mohlo byt neco pravdiveho, tak se to okamzite stoci do osobnich utoku, zeano :D
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: zrovnatak neni rizeni dopravy o tom, ze vezmu kyblicek s barvou a "lokalne" neco nacmaram, aniz bych se zabyval dopady na okoli. Akorat tak politici co se dopravy proste funguji - neresi system, souvislosti... ale prostou metodou pokus-omyl se snazi o jakesi "mistni zlepseni" - ktere ve skutecnosti jen odsune problem nekam jinam, zejo :-) Problem mnohych politiku - a Piratu zvlast - je snaha to nejak levne ochcat, ale ono se nektery veci levne ohcat jaksi nedaji. A fakt to neni o tom, ze si udelas KPIckovy excel, ve kterym honis cislicka o tom, kolik v souctu se kde "lacino" namalovalo. Neni to o tom, ze nekam kydnes semafor stylem "auta nechame stat na uzemi sousedni mestske casti".

V roce 2026 mame krizovatky rizene vesmes bodove (lokalne), vrcholem "magie" jsou dve tri spolupracujici krizovatky... a vubec cela slavna preference MHD funguje tak, ze "zacne preferovat", az kdyz autobus vidi v dosahu, coz ale znamena ze dokud stoji v kolone dal od krizovatky... tak tam proste stoji a ceka, zatimco krizovatka vesele preferuje jinej smer. To, ze preference ma vozidlo uz "prihlaseny" poznas i na tom semaforu. Coz znamena, ze tam z druhy strany poznas i stav, kdy tam jeste neni, zejo :-) Staci se k ty krizovatce postavit a pozorovat cvrkot, na to nepotrebujes zadny "sofistikovany" know-how. A je to vyborna zkusenost, kdyz trcis v ty kolone, protoze holt ta krizovatka pred tebou "ma pocit", ze zadnou MHD neblokuje :D

A jestli mi chces tvrdit, ze Pirati ridit dopravu umej, tak to ani omylem... nebo snad Hrib krome systemu na vydavani leku vyvinul nejaky system, ktery by zvladnu linearni rizeni dopravnich flow? :-) Ne, ten se zmohl akorat na tu nahradu papirku naskrabanych od doktora... :D

Jednoho reditele DPP tam Hrib jen tak mimochodem naopak pomohl dosadit. Witowsky nastoupil v dobe, kdy byl Hrib primatorem a tehda mu to vubec nevadilo... ale na to jsi uz zapomel, vid? :D Tim fakt nasledne divadylko s jeho odvolavanim "kdyz cucham pruser" nezamaskujes.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: já jsem ale k Pirátům podobně kritický jako ty, minimálně už 10 let, ale to neznamená, že budu podporovat každou ptákovinu, kterou tady napíšeš.

Protože řídit dopravy v Praze, investice, apod. - to není o tom, že si v nějakém kroužku najezdil pár kilometrů při posunování vozů metra, fakt ne. To je právě ta šílená představa, že společnost jsou vlastně jen inženýrské sítě, a inženýrským sítím rozumí inženýři a tím pádem rozumíte všemu.

Ředitel DPP má větší plat, než předseda vlády. Hřib se pokusil o jeho odvolání, neúspěšně. Zakázka na EMU400 bude na 30 let dopředu... omg, 30 let v době, kdy nevíme, co přesně bude za 2 roky. K železnici se pořád ještě upínají lidé jako k nezpochybnitelné jistotě, ok. Ale jak chceš plánovat výkony MHD desítky let dopředu?

Když s Piráti zajímali, kolik lidí v nově postavených čtvrtí bydlí, nebyl to "bolševismus". Bylo to prostě plánování, jak má třeba smysl plánovat dopravní obslužnost těchto čtvrtí (která samozřejmě spadne na starost městu... ať už MHD nebo městské dálnice... zatímco zisky jdou developerům...). V podstatě jde o souvislosti, do kterých nemá moc smysl nechat si kecat třeba od samotářů, žijících v lese (jako taky bych chtěl být samotář žijící v lese, za předpokladu, že mi kus lesa patří, o tom žádná.... nejsem sociální tvor, ve své podstatě.... ale jde o princip, přiznat si, že ze svého úhlu pohledu nějakým věcem nerozumím)

Ten hlavní problém neshody kohokoliv na NYXu s tebou spočívá v tom, že ty sis vybájil pro sebe výsadní postavení, kdy jakoby ses nominoval do pozice, ze které tak nějak rozumíš všemu, ale jsi buď zneuznaný, nebo benevolentní, a používáš to jen k tomu aby ses komukoliv vysmíval. Potud ok, já se samozřejmě taky cítím oprávněný komukoliv vysmívat. Ale není tam ta pozice "já jsem chytrý", můj výsměch přichází z pozici "všichni jsme blbí". Což ledaskoho uráží....
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: ono eshopy se spokoji s whatsappem? Ale jdi... ;-) A samozrejme tady vubec nejde o nerdy, ti se s tim poperou... ale o bezny franty uzivatele, ktere timto nutis byt obzvlaste ve strehu.
    Samozrejme te to neuchrani pred pochybnymi obchodniky z Darb-e Gonbadu, ale nemoznost vyresit problem dokonale neznamena rezignovat na reseni alespon v ramci nasi jurisdikce. To je furt kecu o tom, kterak se Pirati staraji o soukromi... aby pak chteli jako "rychlovku" protlacit zakon,ktery sberacum osobnich udaju pomuze - jednoduse tak, ze vse opres o "pozornost" koncoveho spotrebitele. Tyhle veci proste maji byt opt-in... a ne naopak.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: no co bych dal za opt-out.. mě chodí spousta českojazyčného spamu bez možnosti opt-outu bůhví odkud, jen proto, že jsem se neprozřetelně na pár místech zaregistroval e-mailem co fakt používám a ne přes chytač spamu.

Nevím, jak se tenhle návrh liší od stávající úpravy? a on někoho dnes ještě zajímá e-mail? historie se mění dost rychle...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    a tuhle nadheru dnes chteli i Pirati prohnat ve zrychlenem rezimu... :) Zadny opt-in ve formularik.... kdyz nechces byt spamovan, tak hezky opt-out :D

DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: v kontextu uziti nasili, ktere jsi sem vnesl ty sam a moznost na napravu si prosvih si stezujes na to, ze te s lidmi, co sami uzivaji sily k prosazeni "sveho" prirovnavaji? 😆 No, ty zchatraly padesatniku... buhvi co bys teda delal, kdybys ten kufrik s kody mel ty sam 🤪
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: omg, not this shit again... tohle je tak děsně dětinské, prostě udělám si seznam osobností a hnutí, se kterými se dotyčný co nejméně identifikuje a začnu mu je podsouvat. Hele, Trump je možná psychotik, za to má bod, ale jinak fakt není sexy, vůbec v ničem. To si fakt pleteš. Navíc ve svém věku bych už musel být minimálně multimilionář, ne-li miliardář, samozřejmě dolarový nebo eurový, abych k jeho stylu mohl vzhlížet. (Putin to je už úpně mimo, ty jo).

Ne fakt, Trump a já... vypadám jako někdo, kdo by toužil po pozlacených, opulentně kýčovitých veřejných i soukromých prostorách? Ty jo, uvažuj... mě styl mafie neimponuje ani trochu. To už by byl trefnější ten revolucionář, akorát by byl anarchistický, ne bolševický, protože nemám rád ozbrojené stání převraty, kdy se spousta lidí nesmyslně pozabíjí. Revoluce má podobu pouličního festivalu, pro mě... nemá mít nic společnýho s násilím. Ale to je příliš utopická představa pro tohle století válek, chápu....

Ne, fakt s těmi diktátory jsou mimo. Je fakt, že rád realizuju nějaké ucelené projekty, ale to má podobu časově omezeného vedení, kdy mi lidi následují dobrovolně, ideálně si je najmu a zaplatím, a nejde o nějaké vytváření hierarchií trvajících v čase...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: Ty nam ponekud Trumpovatis... 😁 No i kdyz mozna tvym vzorem je s ohledem na ostatni spise Putin 😆
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DANYSEK: diplomatickou cestou myslíš dialog mezi tebou a OMNIHASHem? no, každý máme jiné preference, ale navzdory tomu, že jsem už zchátralý padesátník, mi násilí možná přijde důstojnější, trochu...
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    XCHAOS: nestezujou si Pirati, kdyz se pouziva nasili? :D Ono se neco zmenilo, ze uz neni v kurzu reseni konfliktu diplomatickou cestou ;-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Nejhorší jsou ovšem šotouš s huličem, nácek s bolševikem si už všechno vyříkali (a teď zbejvá jen smluvit termín, kdy si rozbijeme hubu, nejspíš?)
    DANYSEK
    DANYSEK --- ---
    OMNIHASH: hajzly se tu poprve objevily v 18:12, ted mame 18:42... takze ke vsemu mas problem s orientaci v case :D Kdyz si pletes pulhodinu s dvema hodinama... :D
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DANYSEK: debila poznáš na první dobrou a pak se s ním dvě hodiny bavíš o hajzlech? Abych nemusel mít obavy o úroveň tvýho psychickýho zdraví já, to zavání hodně divným masochismem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam