• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONThe Orville

klub pro diskuzi o seriálu The Orville

data:
    https://www.csfd.cz/film/513197-the-orville
    http://www.imdb.com/title/tt5691552/
    https://cs.wikipedia.org/wiki/The_Orville

JEDINÉ PRAVIDLO KLUBU: NESPOILOVAT PROSÍM ALESPOŇ DVA DNY PO ODVYSÍLÁNÍ NOVÉHO DÍLU. MĚJTE RESPEKT K OSTATNÍM, DÍKY
    pripadne pouzivame spoiler format - <span class="spoiler">obsah spoilu</span>
    rozbalit záhlaví
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    WANAH: jenomže to by pčišel o spoustu atributů, které ho dělají tak dobrým. Přecejen si myslím že empatická smyčka funguje mnohem líp u lidských herců.
    WANAH
    WANAH --- ---
    DRAGON: Možná kdyby byl The Orville animovanej nedochazelo by takovému zmatení :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tak jo, tak devítka byla fakt super, dojem spraven :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ja to vnimam jinak. Kazdej ten serial je uplne jinej. Ma uplne jinou atmosferu a pribeh. A mam ho rad kvuli uplne jinym vecem.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ok. Dokoukana e09 a musim rict, ze me Orville bavi mnohem vic nez Discovery. Jakoze fakt bavi. Herecky je to uplne jinde, STD jsoupproti Orville sedivy schematicky postavy jednajici podle algoritmu. Naprostej ulet:-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RATTKIN: a KAPITAN!!!
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: mj jestli mas cas tak na ten pocit z Majority rule a toho TEDu muzes jeste trochu podporit sledovanim anime Psycho Pass.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: jojo. Je to mnohem osobnejsi, pocitove, nez ST. Jestli je tou blizkosti v budoucnosti nebo tim ze si tam proste nehrajou na nejakou neosobni hvezdnou flotilu a jdou naprudko s kuzi na trh?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    po 1x07 jsem viděl tenhle Ted Talk a fakt to je nepříjemný: https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_we_re_building_a_dystopia_just_to_make_people_click_on_ads

je to super, zdá se mi že orville je vtipnější, blíž naší době a zároveň i lepší scifi než startrek. Plus pro startrek pro mě mluví asi jen kamera, efekty. Příběhově je to docela nuda a obligátní homo scény mají oba.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj hodne se mi libi jak mi to v nekterejch mezuihrach furt dokola predhazuje Klany alfanskeho mesice :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    konecne zmaknutej 1x07 a 1x08. Tak s Johnem na ty planete, to byla fakt pecka, trochu desivy je, ze k nametu asi nemuseli jit moc daleko :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jinak naprosto souhlasim, akorat ty dva serialy maji takovej prekryv az to boli. Ale jsou hodne jiny. Z Orwillu konzumenta uvykleho na standardizovanou davku musi dost bolet brisko, na druhou stranu paradne se trefuje do introvertniho meziprostoru tam, kde je StarTrek spis extrovertni a zamerenej na pribeh zapadajici do kontextu nejakyho canonu. Mlsam jako kdyz jsem cetl Nove dobre kusy, Harlan Ellison by mlsal taky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Tvl tak je to tady o Orville nebo o ST Discovery?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jinak jsem asi divný, protože postupně vidím, že mně kapitán Mercer jako velitel sedí. Vidím v něm prostě normálního člověka, který se snaží. Není dokonalý, ale má své chvilky, a hlavně se opravdu snaží dělat svou práci dobře, ať už chybuje, nebo ne. Ale zrovna tak má chvíle, kdy se nechá strhnout emocemi atd.
    I když Kirka mám rád, Mercer mi přijde rozhodně lepší kapitán než Kirk (v TOSce). Na Picarda nebo Siska už u mě ale nemá.
    A prostě mi přijde takový "dnešní". Možná je to tím, že dělám v korporátu, a byl bych vděčný, kdyby se většina manažerů aspoň vyrovnala Mercerovi...:-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Devátá epizoda totiž splňuje celkem to, co jsem od seriálu po pilotu očekával. Předchozí díly opravdu začínaly moc působit jako vážně míněné nedotažené sci-fi s občasným vybočením do humoru a narážek.
    CIZIN
    CIZIN --- ---
    Jo, tohle je mnohem lepší než když se snažej o vážný témata ala Black mirror.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    bozi dil :))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    orville má mnohem lepší gay scény než Discovery
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    díl 9 má super začátek, jsem zvědav jak z toho vybruslí
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    VOZKA: Souhlas, ty poslední dva díly mě nejen nebavily, ale přímo štvaly. Vtipný to nebylo, nijak převratný a objevný jako vážně míněná scifi taky ne a příběh byl prostý jak bulharská striptérka. Baví mě, jak přes všechnu tu srandu neváhají zajít výrazně dál než Star Trek, neskončí vždycky všechno duhou a jednorožcem a čistýma rukama. Takže zajímavé našlápnutí oběma směry - a najednou do toho střihnou dvě úplně jiné epizody s jakože hrozně vážnou pointou, akorát že blboučkou až běda a stokrát viděnou. A seberou jim to, čím se sriál odlišuje, tedy humor. A jsme z průměru hluboko pod ním u opruzu. Otravní haranti a navigátor po lobotomii jako bonus. Doufám, že už tenhle směr nebudou pokoušet a budou se držet toho vtipného pojetí s odvážnějšími počiny.

A nová epizoda mi zase dává naději, že je to na dobré cestě :o)
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Tak po posledních dvou dílech už jsem se začínala bát, ale teď si to zase vyžehlili :o) Dneska jsem se chlámala jak blázen! A kapitáno jsem jaksi... věřila každý slovo a gesto. Hm. :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam