• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONThe Orville

klub pro diskuzi o seriálu The Orville

data:
    https://www.csfd.cz/film/513197-the-orville
    http://www.imdb.com/title/tt5691552/
    https://cs.wikipedia.org/wiki/The_Orville

JEDINÉ PRAVIDLO KLUBU: NESPOILOVAT PROSÍM ALESPOŇ DVA DNY PO ODVYSÍLÁNÍ NOVÉHO DÍLU. MĚJTE RESPEKT K OSTATNÍM, DÍKY
    pripadne pouzivame spoiler format - <span class="spoiler">obsah spoilu</span>
    rozbalit záhlaví
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SEJDA: Co je divnýho na tom že je Orville srovnávanej s frančízou ze který vychází? Nebo na tom, že očekáváme nějakou originalitu?
    Mě tenhle díl třeba bavil dost, ale je fakt že Lwaxana Troi která přijela na návštěvu v říji a nikomu o tom neřekla už tu jednou byla.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    SEJDA: zvrhne, na cyberspace se už jenom vzpomíná na starý dobrý časy, pivní bolívii a reddragona s přehazováním hoplitů
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    SEJDA:
    Se ti zda ze lamentuji. Jsem na startrek koukal tak kdyz mi bylo 8-10. Pak uz me to moc nebralo. Pak dlouho nic a pak In to Darkness. Orville se mi libi. Moc hard scifi serialu neni, takze slava aspon za neco. Nemam naladu, asi protoze jsem nemocnej.
    Nejvic se mi libila galakticka zoo. To uz nekde bylo?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    RAGNAROK: je to hrozne, tady i v klubu star treku, soubor starych dedku, co lamentuji jak byvalo lepe .. jestli se takle zvrhne casem celky nyx.cz, tak to potes.
    Vlaste jsi neohodnotil nic jineho nez jenom dej. Vypadato, ze uz nemas naladu hezkych par let.
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    JVMLOK:
    Jsem vcera kouk taky na e09.

joke se zpivajicim Bortusem byl dost povedenej. V e1 pri predstavovani posadky jsem si nedokazal predstavit, ze by me ta postava mohla i jen trochu bavit. Jinak ta tematika dilu kamen suka cihlu me nijak nenadchla. Hlavne si pamatuju podobnej dil z jinyho ST serialu, kde se dokonce spustil pan Dat. To je vtipny bohuzel jen jednou. (Je to uz fakt davno, kdy jsem na ST koukal, dil ani serii si nepamatuju. Nevi nekdo?) Za me zatim nejslabsi dil. Mozna je to ti ze jsem nemel moc naladu .
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    V posledním díle pěkný Picardovo cameo :) jinak všiml si někdo, jak se skladatel (pravděpodobně John Debney) mírně řečeno nechal inspirovat Jerry Goldsmithovým soundtrackem z Total Recall? :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JVMLOK: přesně. Ten koment spíš beru jak rejp (sic zcela nelogickej) než cokoliv jinýho :)
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    WANAH: jenomže to by pčišel o spoustu atributů, které ho dělají tak dobrým. Přecejen si myslím že empatická smyčka funguje mnohem líp u lidských herců.
    WANAH
    WANAH --- ---
    DRAGON: Možná kdyby byl The Orville animovanej nedochazelo by takovému zmatení :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Tak jo, tak devítka byla fakt super, dojem spraven :D
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Ja to vnimam jinak. Kazdej ten serial je uplne jinej. Ma uplne jinou atmosferu a pribeh. A mam ho rad kvuli uplne jinym vecem.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Ok. Dokoukana e09 a musim rict, ze me Orville bavi mnohem vic nez Discovery. Jakoze fakt bavi. Herecky je to uplne jinde, STD jsoupproti Orville sedivy schematicky postavy jednajici podle algoritmu. Naprostej ulet:-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    RATTKIN: a KAPITAN!!!
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: mj jestli mas cas tak na ten pocit z Majority rule a toho TEDu muzes jeste trochu podporit sledovanim anime Psycho Pass.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    RATTKIN: jojo. Je to mnohem osobnejsi, pocitove, nez ST. Jestli je tou blizkosti v budoucnosti nebo tim ze si tam proste nehrajou na nejakou neosobni hvezdnou flotilu a jdou naprudko s kuzi na trh?
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    po 1x07 jsem viděl tenhle Ted Talk a fakt to je nepříjemný: https://www.ted.com/talks/zeynep_tufekci_we_re_building_a_dystopia_just_to_make_people_click_on_ads

je to super, zdá se mi že orville je vtipnější, blíž naší době a zároveň i lepší scifi než startrek. Plus pro startrek pro mě mluví asi jen kamera, efekty. Příběhově je to docela nuda a obligátní homo scény mají oba.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Mj hodne se mi libi jak mi to v nekterejch mezuihrach furt dokola predhazuje Klany alfanskeho mesice :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    konecne zmaknutej 1x07 a 1x08. Tak s Johnem na ty planete, to byla fakt pecka, trochu desivy je, ze k nametu asi nemuseli jit moc daleko :D
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Jinak naprosto souhlasim, akorat ty dva serialy maji takovej prekryv az to boli. Ale jsou hodne jiny. Z Orwillu konzumenta uvykleho na standardizovanou davku musi dost bolet brisko, na druhou stranu paradne se trefuje do introvertniho meziprostoru tam, kde je StarTrek spis extrovertni a zamerenej na pribeh zapadajici do kontextu nejakyho canonu. Mlsam jako kdyz jsem cetl Nove dobre kusy, Harlan Ellison by mlsal taky.
    JVMLOK
    JVMLOK --- ---
    Tvl tak je to tady o Orville nebo o ST Discovery?
    MVEK
    MVEK --- ---
    Ale jinak jsem asi divný, protože postupně vidím, že mně kapitán Mercer jako velitel sedí. Vidím v něm prostě normálního člověka, který se snaží. Není dokonalý, ale má své chvilky, a hlavně se opravdu snaží dělat svou práci dobře, ať už chybuje, nebo ne. Ale zrovna tak má chvíle, kdy se nechá strhnout emocemi atd.
    I když Kirka mám rád, Mercer mi přijde rozhodně lepší kapitán než Kirk (v TOSce). Na Picarda nebo Siska už u mě ale nemá.
    A prostě mi přijde takový "dnešní". Možná je to tím, že dělám v korporátu, a byl bych vděčný, kdyby se většina manažerů aspoň vyrovnala Mercerovi...:-(
    MVEK
    MVEK --- ---
    Devátá epizoda totiž splňuje celkem to, co jsem od seriálu po pilotu očekával. Předchozí díly opravdu začínaly moc působit jako vážně míněné nedotažené sci-fi s občasným vybočením do humoru a narážek.
    CIZIN
    CIZIN --- ---
    Jo, tohle je mnohem lepší než když se snažej o vážný témata ala Black mirror.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam