NAVARA: můžu vědět, kde je podle tebe ta hranice? Zatím co z tohho různě čtu, tak mi přjde - možná se mýlím - že ti co argumentují takhle, prostě vždy vyskočí, když se nějaká postava zachová tak, že je z toho patrné, že je neheterosexuální (zamiluje se do někoho, flirtuje s někým tj. je tam nějaká vztahová zápletka). Vrací mne to k tomu, co tu tuším už někdo zmínil.
Ať si tam hraje kdo chce, ale neukazuje že není heterosexuál. To si má nechat do soukromí. :)
Já se přiznám, že zrovna u těchto sci-fi seriálů (Orville, ST, SW...), které jsou postaveny na obrovské pestrosti, kdy je to plné nejrůznějších ras a spousta zápletek je postavená na rozdílných zvyklostech, tak mi naopak přijde, že neheterosexuálních postav a nejbizarnějších sociálně-vztahových modelů je tam naopak hrozně málo :)))
To, co může vadit (a co vadí i mě) je taková ta jistá polopatistické didaktičnosti - tady nemám problém o té hranici diskutovat. Ale to je prostě dlouhodobý problém americké kinematografii, dřív v každém druhém filmu bylo zdůrazňováno, jak důležitá je (klasická) rodina, teď se to zase objevuje u těchto témat.