JONY: S posledním odstavcem se ztotožňuju a je to přesně ta věc se kterou mám u nových Star Treků problém, ALE podle mě to je ještě o fous složitější než píšeš.
Tahle polopatická poučnost může pořád ještě fungovat dobře (a v OldTreku tak podle mě fungovala) pokud je dobře napsaná, v zajímavém příběhu se zajímavými postavami. Ten hlavní problém je, že když je něco napsané podprůměrně, tak jakákoliv politika a poučování tu nekvalitu psaní hrozně zesílí. A najednou to působí jako "oni nás chtějí jen poučovat a tlačit vlastní agitku" protože v podprůměrně napsaném seriálu s nezajímavými nebo nesympatickými postavami je to ta jediná věc která vynikne.
Taky je hodně tenká hranice mezi seriálem který ukazuje něco progresivního jako normální a seriálem který těžkopádně říká "tohle je ta správná věc kterou byste si měli myslet". I když obě situace říkají tu samou myšlenku, ta druhá může být fakt otravná i když s ní člověk souhlasí.
Jinak díl ENT s těhotným tripem byl celkem dobrej a u dílů řešících Bortusův vztah jsem se vždycky bavil, hlavně u zápletky s cigárama.
SEJDA: A tys zapomněl dodat, že ta scéna byla velmi vtipná :)). Pointa celého dílu byla že se učí být (a dokázat že umí být) se svými novými zodpovědnostmi zcela samostatná, a v téhle linii to i sama geniálně vyřešila, sdílím pro ty kteří B5 nesledovali:
babylon 5 - Sex Earth style - Clip from babylon5 s02e12https://www.youtube.com/watch?v=_ADGYli7418