• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HANELA: ja jsem zas nemluvil o dalkovych pochodech :-) ale o organizovanych pochodech, na webu KCT je jich spousta: http://www.kct.cz/cms/kalendar-turistickych-akci vzdycky se k tomu vaze nejaka komunita lidi
    ze delaji ty odbory i svoje neverejne pochody, to jsem nevedel ...
    HANELA
    HANELA --- ---
    MR_DAN: ale já tedy vůbec nemyslela organizované dálkové pochody. Každý odbor KČt, jak se tom ta dost divně říká, si organizuje svoje výlety typu Dobřichovice - Karlštejn nebo i vícedenní pobyty či přechody. Je to většinou takové rodinné, parta jde společně.
    Na dálkovém pochodu jsem nebyla mnoho let, tak nevím, jakou to má atmosféru.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    HANELA: starsi rocniky rozhodne vedou a je to super videt starsi lidi co jsou aktivni, ale obcas jsem prekvapenej, na nektery akce chodi vylozene hodne mladych lidi - jednak sportovci (mezi ne se snad ne nepravem radim taky) hodne z nich to cele beha ... jednak lidi s malyma deckama, nekdy i s kocarem, co chodi ty kratky trasy, obcas tam byva i program pro ty decka a tak
    a spousta takovych tech 3-4clennych bandicek lidi co se vyhecujou ze pujdou trochu protahnout kosti, leckdy s sebou maji nejaky ten tekuty svetr, sranda se s nima potkat :-)
    driv jsem se toho obaval, ale ted uz nepochybuju ze pesi turistika v CR rozhodne nevymira, rekl bych se to jde co do oblibenosti zase spis nahoru
    ja bych ty organizovany pochody doporucil na seznameni taky, ale je fakt ze na cundrovani to neni, to je proste na akce tohohle typu
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    KRISKA: přechod Javorníků ráda dám s Tebou :) V zimě budou spíš ty běžky, chození zas až na jaře, ale když budem něco podnikat, tak se Ti ozvu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: jojo, napad vyuziju a pofivam se. zkusila sem ted fb skupinu i novou tak snad se nekdo chytne, rada bych treba ty javorniky presla
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: aha, špatně jsem to pochopila :-D ale stejně bych to zkusila, kde jinde hledat mě nenapadá.

Taky chodím s turisty v Praze, ale většinu výletů si vymýšlíme sami, ani nejsou veřejné.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: ajo no to jo, ale kct neporada vandry natezko na dva az tri dny pokud ja vim, jen jednodenni pochody, pripadne ty nonstop 100... na 30km na sobotu doprovod nepotrebuju. ba 3 dny do beskyd uz jo, protoze se bojim tmy :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: to ne, ale jít s nimi na výlet můžeš :-) tak jsem to myslela. Jen tedy tam jsou asi spíš už starší ročníky.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: nejsu su jista, zda do techto organizaci muzes nejak davat inzeraty, kct driv na webu urcite nic jako seznamku/diskuzi nemel. ale je to fajn napad prozkoumat opet i tyto vody
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: a co KČT? nebo jiné veřejné turistické organizace?
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    MR_DAN: Na Babce a okolí jsou taky krásné výhledy, ale tentokrát jsme hledali poblíž Strašic skalku s vytesanou brdskou vločkou.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    JANAVI: ze by Babka? :-) kousek odtamtud je dalsi hrozne pekny schovany misto
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JANAVI: brdy skoro neznam, ale musi tam byt krasne!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: zkousela. v poslednivh cca 4 letech hledam ve vlnach na fb, seznamkach... nektery lifi nikdy neprijdou na domluvenej sraz a uz se neozvou, s nekteryma se ani nedomluvim, nekfo se mnou jednou, dvakrat jde... nakonec se mnou jdou tak 3 lidi za rok s tim, ze v prumeru 1 zustane. pak ale si najde protelkyni/poridi dite/zdravotni problem a z nadejne spoluprace vyjde jedna akce za rok.... :D
    HANELA
    HANELA --- ---
    KRISKA: co na FB, nezkousela jsi hledat? Je tam plno turistických skupin, všimla jsem si, že občas někdo hledá partaka.
    JANAVI
    JANAVI --- ---
    HANELA: tam chodím ráda, vloni to po několika letech šlo i na běžkách.

My jsme v pátek našli dva vodopády u Stradonic, cca 2,5 metru vysoké. Malé, ale v zajímavém terénu. V sobotu jsme pro změnu objevili krásnou skalku s vyhlídkou na Brdech. Z jedné strany krásné téměř utajené místo. Z druhé strany k ní vedla značená cesta. Trochu zklamání :-)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MRAKY: dik vyzkousim
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    //jj vim, ze kdy tam je posledni prispevek, ale lidi se tam vzdycky nasli :)
    MRAKY
    MRAKY --- ---
    KRISKA: co si pamatuji, tak tady : [ Společné výlety do přírody - pojeďte s námi a neseďte doma ] byla skupina lidi, co chodili pravidelne a davali se dohromady. Ja si myslim, ze najit nekoho neni tak veliky problem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    HANELA: tyjo, tak particku tezce zavidim :) ale je super mit s kym vypadnout, uzit si prirody a dobre svacinky k tomu:) Dobrichovice - to mi neco rika presto musim jit hledat v mape
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MR_DAN: jo, sehnat ubytko mimo sezonu do 300/noc neni lehky a navic bez PC k dispozici jen z mobilu to neprida, pulka webu poradne nejede a mapa 5x8cm... :D ale ja mam kokorinsko rada, 2x vandrem - jednou prave spis vratenska rozhledna, houska, raj, svezivojice , psovka do melnika, letos mseno - houska, bezdez, holany, ceska lipa... a tydenni dovca s autem.se zakladnou ve msene pred lety... jo mam rada ten kraj a hodne mi jeste chybi prochodit...

melnik zas mi prisel fajn, ze z nej sice rovnou vyrazet na okruhy neni moc kam ale da se dobre prizpusobit s autobusem/vlakem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam