• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: kamarad ma jeden batoh z decathlonu a prekvapilo me, ze mi hezky sedel a to mam s batohama fakt velkej problem sehnat, pansky mi nejsou, damsky mi nejsou :D osprey mi sedeli dobre pansky, nez zmenili loni celou kolekci tak uz mi sedi jen damska eja a zadnej jinej ne :D:D ale tak nevadi, ta eja je nejlepsi batoh co mam a kdyby mel spodni vstup a kapsu na plastenku tak si jich koupim klidne 5 na pristich 50 let chozeni :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Jsou. Taky máme doma 4. Ale žádný ve velikosti okolo 50 litrů. A ten Quechua je za mě taky moc pohodlný. Za ty prachy rozhodně nemá konkurenci:D Jen dělají max 40 l.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: osprey sou super, mam jich asi 5 :D:D ale hlavne musi fakt sedet system zadovej, takze se ti muze stat, ze skoncis u neceho uplne jinyho, co treba ani nebyl favorit :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    DOKKTOR: Nejde mi primárně o váhu, jako pohodlnost popruhu. Vypadlo mi, že je to husky. A docela mě rezaly.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    BLACK_ONYX: no tak já mám tady ten, jenom nevim jestli 50 nebo 60 a ten má taky 2kg
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Jojo, přesně. Večer to v pohodě vyschne. Přes den se mi to nechce rozdělávat:D a bez moskytiéry ke to výrazně pohodlnější.
    Mám nějaký expediční, který má něco přes 2 kila. Ten Quechua je výrazně pohodlnější, ale nevešel jsem se do něj. Na takový trek budu koukat asi po nějakém Ospreyi.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: ty mas ten decathlon? vevnitr je jen trocha kondenzace v te sitce, ne? ja teda kdyz mam mokty tarp tak to sbalim cely mokty a pak cely mokry rozdelam, nidky neni vevnitr tolik kokrej aby tam bylo mokro nejak moc nebo to trochu nevyschlo na pauze behem xne na slunicku rozhozwny nebo vecer vetrikem nez se udela vecere.

batoh to chce zkouset a najit dobry co sedi. jaky mas ted a kolik vazi?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: První bude batoh a pak se uvidí. To je byl podle mě hlavní problém. Nevyhovovaly mi ramenní popruhy. Měl jsem zabaleno vše, co jsem použil. Mohl jsem doma nechat moskytiéru a používat jen tarp. Komáři nebyli a byla pruda to balit mokré. A večer mít vlhký vnitřek. Takže jsem ji po první noci odepnul a nevytáhl. A vařič a nádobí byl trochu zbytečný, ale chtěl jsem mít možnost dělat si kafe :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: to je moc pekna vzdalenost:)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak to na priste vyladis... ja bezne nosim 12-18, takze mi 12kg prijde super, ale urcite tam prostor na odlehceni je, muzes si aspon koupit novejsi vybavu podle toho, co si ozkousis a naznas, ze tam chves zmenu a co ti vyhovuje:)

budu se muset na tu cast z davle podivat:)

ja uz se zamyslela kam tyden v zari a jednoznacne teda vyhravaji orlicky, ackoli tras sem mela nakreslenych vic a jeste sem zvqzovala tu via czechia... ale v orlickach sem dlouho nebyla a chci videt tu rozhlednu na velke destne.

a vedra sou na tohle chozeni des, taky je moc nezvkadam. ale tyden deste je mozna o fous horsi:D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    BLACK_ONYX: Mel jsem jeden den celkem krizi, takže jsem celkem za 5 dní dal 100 km.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Az na to šílené vedro, kdy jsem si dělal celkem často pauzu na osvěžení to bylo dobrý. Nádherná je hlavně ta část z Davle. A nevadil by mi teda lehci batoh. Měl jsem nějakých 10 kg + 2l vody a jídlo na den.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: a jaky to bylo? uzil sis to?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Já nakonec nešel úplně přesně a odchyloval jsem se po cyrilometodějské. Díky, počtu si.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: tak na blog o via czechia se mi na fb nikdo neozval, ale jeden typek sdilel prechod https://kobelka.cz/sport/turistika/prechod-orlickych-hor-po-cervene a docela sem se nasmala, i kdyz nejde primo via czechia.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: chtela bych jit stezku stredozemim asi od nejsevernejsiho bodu, ale neni podminkou. U nej sem uz byla a mym cilem uplne neni si odskrtnout nejakou danou ujitou trasu, ale letos su uplne bez inspirace kam udelat dovolenou a protoze sem na jare dostala prave knihu stezku stredozemim, kde ot mam rada - sluknovsky vybezek, kokorinsko... tak si rikam, ze kdyz nemam tu inspiraci, ze vyuziju tuhe trasu via czechia

jeste sem premyslela centralni z touzimy, jenze strelu sem sla pred par lety a prijde mi, ze ji mam jeste hodne v pameti, ackoli sou mista, kam jezdim casteji... proste nemam napad letos, kam vyrazit :(

loni sem sla 8 dni, nebo lepe receno chtela sem jit 8 dni celej ceskej les po ubytkach, ale trefila sem ten hrozne destivej tyden v srpnu a taky me bolelo z asfaltu koleno, ze sem z via zcechia dala si jen 5 dni a zbytek sem si mezi ubytkama udelala tak nejak po svym :D

ale libi se mi, ze maji po cca jednodennich trasach tipy na ubytovani, protoze planovat trasu a hledat ty ubytka je docela dost casove narocny a obcas je fajn vyuzit toho, ze to naplanoval nekdo jinej :D

jinak na FB sem dala dotaz a pokud nekdo da nejaky odkaz na osobni blog, tak ho sem dam.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Díky! Jakou část chceš jít? Se stanem jsem ještě ve výběru. Mám nějakou iglu klasiku, takže když jdeš ve dvou, tak neřešíš moc místo v batohu. Ale výběr není zas tak veliký v nějaké rozumné ceně pro občasné použití.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX:
    jasne, kdyz budes z kempu do kempu, tak asi vetsinou je i moznost obcerstveni a pripadne i koupe nejake svacinky :)
    2. jay tarp konkretne mas ?
    3. vypada dobre, to asi nebudes mit ani nijak napechovany a tezky, takze 2 nebo 7 dni by nemusel byt moc rozdil :)
    4. jo, altry nosim ja... nejsirsi jsou olympus, lonepeak jsou uzsi a nejuzsi jsou timptrail, co mam zkusenost. Timpy uz nenosim, tam mi sedela jen prvni verze modelu, lonepeaky taky nenosim, protoze je taky zuzili za tech 10 let co altry nosim a olympusy taky zuzily, ale porad mi jeste staci o 3 cisla vetsi bota :D:D pred 10 lety stacila o cislo... :D a pokud je model s GTX tak je bota jeste o fous uzsi.

vetsinou altra se musi brat o cislo vetsi, nez by si clovek koupil a casto se daji na netu najit spatne koupeny boty ze spanelska, kde jsou neporovnatelny ceny s cr :D takze v cr treba 4700, ve spanelsku novy 3400 (postovny a vse OK, beru pravidelne), a na bazaru je clovek dava za 2800 pac se mu to nechce resit, ze si vzal svoji beznou velikost :D

5. to tak ze zvedavosti... ja su ultra heavy balic :D 18kg batoh na startu je u me normalka. moje zasada je, ze tezky batohy delaj hezky svalnaty nohy :D
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: Mám v plánu jít spíše z kempu do kempu, takže zásobování je zrovna této oblasti úplně v pohodě. Mám načteno spoustu blogů různých trekařů, hlavně tedy ze zahraničí. Jde mi jen o takový "cestopis", než vyloženě praktické tipy.
    1. momentálně na ničem a otázka je jestli brát, protože v kempu se i k teplé vodě dostanu
    2. chci brát malý tarp tent na hole
    3. Mám z decathlonu tento 30 l batoh. Musím říct, že jsem z něj fakt hodně pozitivně překvapený. Musím zkusit, jestli se tam vejdu i na týden. Ale věcí by nemělo být zase o tolik víc.
    4. Mám nějaké Columbie - nepamatuji si přesný model, ale mám hodně širokou nohu máloco mi sedí. Pokukuju klasicky po Altrách :-)¨
    5. Určitě nejedu nějaký Ultralight a váhu nepočítám a nevážím. Schválně zkusím a dám vědět.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: taky je otazka, co od blogu cekas... protoze ti nemusi dat vubec nic...

tady 4 dny na ceskomoravske stezce napr. https://mawenzi.cz/z-kralik-do-anenske-studanky/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam