• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KRISKATuristika v ČR o všem, co souvisí s chůzí po českých luzích a hájích
    Ahoj, pojďme si povídat o výletech, hradech, zámcích, přírodě. O krátkých výletech nebo akcích na víc dní. O pochodech nejen KČT, nebo trasách pro kočárky. Pojďme sdílet zkušenosti, fotky, povídání, tipy, pozvánky. Pojďme si jen tak povídat o přírodě nebo osvĕdčeném vybavení. Ráda bych založila aktivní klub, primárně pro turistiku a pěší odnož cestování v ČR, který mi tu tak nějak chybí.
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: ps: znamej, je zrovna i na nyxu, nedavno naletel na mail "staryho trampa co chtel po letech vzpomenout na kamarady" a poprosil ho o cestu k nejakymu mistu, ze to nejak sam nenasel a narazil na zminku na netu ze tam on spal...

a byl to pan brezina nicitel kempu a kemp nasel a znicil.

tzn. fakt je dneska potreba byt obezretnej... porad v zaplave podvodnych mailu verime v zakladni lidskost a pod necim tak nevinnym primarne zradu necekame.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XARGH: oo, dekuji:) jj, listovni tajemstvi je v pohode.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KRISKA: az to bude aktualni, posli mi do posty trasu a ja se ti pokusim hodit par tipu, kdyz to nebudes nekde sirit verejne :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    PREBRAL: to zni dobre. diky.
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    KRISKA: Hřebeny jsou se spaním úplně na pohodu, stačí si najít nějaké místo podle mapy, kde máš dojem, že by to mohlo být pěkné, a obvykle je. Na Centrálkách obdobně, s dronama to, myslím, není nějak extra horké, zejména když nebudeš dělat oheň za sucha, jak tu bylo zmíněno, a třeba si lehneš dál od cesty, aby příslušníci museli zvažovat, zda se vydat v npoci pěšky do kopce :-) Oni se s tím hodně předváděli v době pořízení, ale poslední dobou už jsem neslyšel, že by s tím někdo měl problém.
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: No právě. Brdy v podstatě neznám až na nějaké kousky. A přitom je to za humny doslova. Jdeme někdy třetí týden v červenci.
    XARGH
    XARGH --- ---
    KRISKA: v te casti Brd mezi Prahou a Jincema snad nikda nikdo neprudil. ve Vojenskejch myslim neco bylo, ale na idioty rozdelavajici ohen za katastrofalniho sucha. tj spat muzes...

snad si to pamatuju dobre. a jestli ne, tak me tady urcite nekdo vyhlasi :DD
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    Hrebecsko a parni vlacek na mladejovske uzkokolejce

Trasa byla jako soucast via czechia ceskomoravska
    Mapy.com
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/dalogufode

CAPTAINMARVEL
    CAPTAINMARVEL --- ---
    KRISKA: Lidi byli, ale nebylo to tak hrozny. Místy jich bylo vic a pak jsem šla sama. Nejvíc jich bylo u Labské boudy a Pancavskych vodopádů.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CAPTAINMARVEL: uz zacala plna sezona nebo jeste dobry s lidma?

ja tam byla 1x a bylo fakt hnusne tak ani nemam tucha jak spatny to v sezone za takhle krasneho dne muze byt
    CAPTAINMARVEL
    CAPTAINMARVEL --- ---
    Špindlerův Mlýn, cesta na Labskou boudu.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: driv byvaly zpravy v mediich ze v brdech berou noclezniky pomoci dronu s termokamerou ale tim, ze brdy jsou pro me z ruky jsem se o to nikdy nezajimala. trasa az na ty dlouhy asfaltovy useky to vypada zajimave. mela bych si rozsirit obzory.

kdy se chystas?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    KRISKA: No v části se smí pouze bivakovat. Máme 120 km bez návštěvy civilizace, takže vše s sebou. Hodily by se proto tipy třeba na dobrá místa na spaní.

Co s drony? Vůbec netuším.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    BLACK_ONYX: jak je to vubec v brdech s prespavanim? znam je jenmhodne okrajove a mozna by si nekdy zaslouzili vlastni vylet ... ale ty dronovy zkazky by to asi uplne zkazily
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    Plánuju letos Brdskou hřebenovku. Šel jste někdo?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    kveten kolem bitova a prohlidka hradu cornstejn
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/gamojekanu

z kozi stezky po neznacene na vyhlidku je to skoro po ctyrech a kdyz je po desti, tak to dost klouze, ale vyskrabat se tam da.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: supeeer! diky:)
    JARDABEREZA
    JARDABEREZA --- ---
    CYBER_GEORGE: Sedlakovi bylo jedno jestli ta louka bude posrana od krav, ovcí nebo lidi. Bez papíru bych poznal prd. Myslím že to je o psychologii. Že jsme naučení že takhle ne. A je to tak správně. Hlavně ve městech.
    CYBER_GEORGE
    CYBER_GEORGE --- ---
    JARDABEREZA: tak ale pokud nekde zakazu vykopat i obycejnou diru do zeme, tak se pak tezko muzu divit nasledkum, ze. Ja ziju v Amazonii a tady je spousta mist na nichz zije vetsi mnozstvi lidi bez zachodu a kupodivu problemy tohoto typu (sireni nemoci apod.) tu fakt nemame. Ten priklad s temi sedlackymi kempy, tak to je totez, proc se tam proste neco nevykope? Jakoze ti majitele si to nepreji, je jim jedno jak to tam vypada...? Nechapu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ono to asi v NP bude jiny (napr. ty krkonose) nez treba v kruskach nebo jinde, kde cilene pisou o nocovani...
    FRDK
    FRDK --- ---
    To jsou ty nešťastné Krkonoše, příliš mnoho lidí. Z toho důvodu tam téměř nejezdím. A teda zrovna nedávno jsem si dal přechod z Harrachova do Trutnova a znovu jsem si to potvrdil. Říkal jsem si, že v tomto období (v půlce listopadu) by tam tolik lidí být nemuseli, bylo hnusně, sychravo, zima, jenže chyba lávky - trasy mezi Voseckou boudou až Malou Úpou jsou prostě fest frekventované imervére, i tentokrát. Sněžku jsem trefil kolem sobotního poledne a prostě hrůza hrůz, na vrchol jsem stoupal v zástupu; ani jsem se tam moc nezdržoval a jen proběhl těmi největšími davy.
    Ale stálo mi to za to, nahoře jsem chytil krásné počasí, téměř dva dny jsem se pohyboval nad inverzí, neustále se kochal a užíval si to i ve společnosti ostatních ;)
    S tím souvisí i vytíženost těch útulen, že. Přes léto to je kumšt trefit tak, aby už nebyly plně obsazené a nedá se na to ani spoléhat. Tentokrát jsem spal první noc v Černém sedle, to jsem měl trochu obavu, ale v poho, když jsem kolem šesté došel, nikdo tam nebyl, připravil jsem spaní a dělal jídlo a užíval si krásný večer, až kolem deváté dorazil z polské strany jeden warszawski student, spali jsme ve dvojko, každý měl patro pro sebe :)
    Druhou noc jsem spal v Rýchorách, tam už jsem neměl obavu; nejsou tak zatížené a těch přístřešků je tam dost. A taky že jo, první nad Úpou byl sice obsazený už snad o půl páté, ale já jsem došel kolem sedmé nad Albeřice a pohoda.
    Ale jako bral jsem si tarp a počítal s tím, že eventuelně budu spát venku. Při mé poslední návštěvě Krkonoš před pár lety (o prázdninách) bylo U Čtyř pánů plno, bivakoval jsem přímo u pramene Labe a v noci přišla taková ale taková! bouřka... :)
    Ráno, když jsem se balil, došla ta osádka od Čtyř pánů a nechápali, že mě to neodneslo, že i v tom přístřešku byli připodělaní :-D
    Kdyby každý, kdo to využije k přespání, dodržel tu jednu hlavní zásadu - beze stopy! Když tam nebude bordel, ani ti strážci parku nebudou mít důvod pi*ovat a vyhrožovat zrušením útulen.
    Tady je k tomu hezké povídání, to kdyby si přečetl každý (i méně uvědomělý nebo sváteční) turista a řídil se tím...
    Ach jo.
    Krkonošská hřebenovka – kde spát při přechodu Krkonoš | Průvodkyně přírodou Krkonoš
    https://krkonosenature.com/krkonosska-hrebenovka-kde-spat-pri-prechodu-krkonos/

+ pár fotek z mého nedávného krkonošského nocležení...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam