• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CNVTrávení a všechny jeho problémy - dráždivý tračník, funkční poruchy, diety, reflux a tak podobně
    Dráždivý tračník, reflux, pálení žáhy, potravinová nesnášenlivost a alergie, zánětlivé onemocnění střev a další trávicí radosti . Sdílíme zkušenosti, diety, recepty. Alternativní medicíně vstup povolen, ale prosím s rozumem, zkušenostmi a nejlépe i důkazy.
    rozbalit záhlaví
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ZUZKAOU: a myslíte, že má dráždivý tračník nějakou souvislost a autoimunitníma onemocněníma typu šž ?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ji jinak koho by zajímaly fyziologické aspekty k low-carb, tak tady to je v rámci možností podložené - byť tedy povětšinou dílčími studiemi. Zaměřno na autoimuntiní záněty, autorka je lékařka.

    The Paleo Approach: Reverse Autoimmune Disease and Heal Your Body: Sarah Ballantyne, Robb Wolf: 8601401165316: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Paleo-Approach-Reverse-Autoimmune-Disease/dp/1936608391
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    INDIAN: ten první řádek bych podepsala, taky jsem nikdy nezjistila, po čem se po...:) a mléčný výrobky jsem vyřadila tak nějak sama od sebe, prostě na ně nemám chuť.
    zkusím teď myslet na to, abych omezila tu mouku a sladkosti.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Bry den. Drazdivej trakcnik + nahly prujmy z "neceho", coz se mi nikdy nepodarilo identifikovat.... Muzu jist cokoli, stejnej produkt, stejny jidlo 8x a v poradku, z toho v jednom pripade bezim do pul hodiny...
    Co se tyce drazdivyho trakcniku, tak se to znatelne zlepsilo v momente, kdy sem se odstehoval z CR a zmenil tak jidelnicek z min mouky na vic zeleniny vseobecne, prestal sem pit pivo a zacal pit spis vino, atp.... Je to znat, jakmile prijedu na navstevu za starousema, polovicku pobytu opet stravim na hajzlu
    Jediny co vim, nesmim to moc prehanet s mlecnejma vyrobkama, nejist moc peciva
    JInak mam za sebou 2 koloskopie a 1 gastroskopii, nic mi nikdy nalezeno nebylo, zadna alergie, ani lepek neni problem


    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    Reflux a nespecifické záněty střev. Takže dobrý den. :-)
    Začala jsem s paleem cca před pěti lety, něco se zlepšilo. Po přechodu na LowCarbHighFat další zlepšení. Nejlíp prospivam, když trávicí traktor zatežuju méně často. Tzn. že jím jednou denně fakt pořádný nizkosachrový tučný jídlo. Roste mi doma Kefírer, vařím v pomalém hrncu furt vývary. V podstatě jím téměř svoje jídlo.
    No, abych došla k jádru - já, která nevěřím na detoxy a odčervování jsem chronický průjem vyřešila křemelinou. :-D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    COURT: tablety v lékové kvalitě, předepíše ti je doktor. jméno si nepamatuju.

    Čaj je zcela zbytečný, protože účinná látka do vody nevylouhovává a teda aby se to vstřebalo bez extrakce, tak to musí být namleté na co nejjemněji.
    COURT
    COURT --- ---
    jiak dekuju, az bude volnejc tak zkusim vysadit i ty brambory a rejzi, ale momentalne potrebuju energii, musim fungovat v praci
    COURT
    COURT --- ---
    ZUZKAOU: v jaké formě si myslíš, že by byl ten ostropestřec nejlepsi? tablety, caj?
    CNV
    CNV --- ---
    ZUZKAOU: Naštěstí :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CNV: eeee, doktoři ale maj diagnostické nástroje s poněkud vyšší validitou ;-)
    CNV
    CNV --- ---
    COURT: To je otázka na křišťálovou kouli, bez vyzkoušení to nezjistíš. Jinak viz ZUZKAOU - můžou a nemusej...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    COURT: to musíš vyzkoušet. Pokud zdrojem problémů je syndrom bakteriálního přerůstání, který bývá přítomen při dráždivém tračníku, tak ryži a brambory žerou přemnožené bakterie obzvláště nadšeně.

    pokud jsi celiak, tak pochopitelně jsou brambory a rýže v cajku, stejně jako na zánětlivá onemocnění trávicího traktu, protože málo hrubé vlákniny.

    játra by ti měla dorůst při troše rozumné diety a ostropeřce, ne?
    COURT
    COURT --- ---
    CNV: myslíš, že by mi vadila rýže a brambory?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ZUZKAOU: v životě jsem žádnou dietu nedržela, to bude premiéra.
    mmch, přemýšlela jsem o tom původu DT, měl to asi můj děda, moje máma a řekla bych, že to bude mít moje dcera. U mé máti je to vyloženě od nervů, protože ona má takové ty stavy, kdy jede tramvají a přesně ví, kde jsou po cestě záchody, do kina by si nikdy nesedla doprostřed, vždycky na kraj a dálkovým autobusem nikdy, jedině vlakem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALENTINA: jakmile snizis sacharidy, musíš přidat tuky. teda pokud nechceš hladovět a tudíž do systému příliš další stresové hormony, které jsou z IBS nejpodezrelejsi. Plus teda po ukončení hladovky nasatva jojo efekt...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    ZUZKAOU: po týhle dietě budu vyhladovělá i já, nejen moje mikroflora:), protože jsem ten typ, co nemusí maso, ale miluje přílohy:(
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: jo low foodmap neni životní styl, ale cílená strednedoba dieta, pak se musí ty sacharidy a zejména vláknina vracet zpátky, protože jinak člověk vyhladoví celou mikrobiotu, ne je tam kde nemá co dělat....
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SARGO: a imunolog té viděl? teda tvojí krev
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VALENTINA: jde o to vyhladovět mikroflóru co se rozmnožila do těch částí střev, kde nemá co dělá. tedy žádne snando fermentocatelne škroby. od cukru, přes betaglulany v žitě po inulin v jablkách a nebo polysacharidy v zelí.VALENTINA:
    SARGO
    SARGO --- ---
    ZUZKAOU: Teď aktuálně si jdu od Dr se zánětem ledvin. Občas už mám vážně chuť začít ječet. Možná bych se mohla utěšovat tím, že na rozdíl od angíny je to méně nakažlivé a kompatibilnější se společenskými aktivitami. A třeba přestanu být tak divně přioteklá. Hm. 8-)
    Mno nic, na ně tuším vláknina dobrá, to je pěkně kompatibilní s vykrmovacími plány...
    (Že bych potřebovala nějaké potvory i dodat si myslím proto, že první angínu jsem měla tuším v šesti týdnech, v průběhu dětství tak nějak pořád, pomohlo až být patřičně izolovaná na mateřské :-D Antibiotika se dřív dávala automaticky na všechno, takže jsem jich jedla hromadu, spíš je div, že něco přežilo. A teď chytím všechno co jde okolo.)
    DZANDIS
    DZANDIS --- ---
    Ahoj. Prosel jsem si od ledna urcitejma pataliema, v souvislosti s nimi jsem musel zacit premyslet o tom, co jim. Driv jsem jedl opravdu jako prase, spousta mouky, malo zeleniny, pitny rezim nula, spousta uzenin, malo pohybu, na druhou stranu nekurak, kava na nule.


    mel jsem rad pecivo vseho druhu a v souvislosti s tim, ze jsem musel zacit resit sve problemy a nechtel jsem se ho vzdat, byl jsem nucen hledat. Takove ty fitness chleby me moc neberou, nakonec jsem nasel Chleb doktora Popova s vlakninou. Chuti se to da snest a kdyz se poradne pomaze cimkoli, je to v poho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam