CNV: k tomu trapeni se hladovenim, ono to neni tak drasticke jak to vypada. Ja bych to prirovnal treba k dobrovolne abstinenci. Jde spis o to, ze lidstvo si zvyklo zrat 3x denne (nebo vickrat) a cokoliv jineho je nenormalni. Pritom ve stredoveku bylo naprosto bezne, ze kdyz byla neuroda, tak se hladovelo. Lidsky organismus to naprosto bez problemu vydrzi - bavime se o horizontu 2 az 3 tydnu - a na to studie jsou.
Ja rozumim i tomu proc se to ti doktori neuci. V podstate je to taky vydobytek moderni doby, chapu to tak, ze malokdo je ochotny ustoupit ze sveho komfortu (pravidelne jist) a ocekava od doktora, ze neco vymysli - prasky, jist nebo naopak nejist to a to.
Ja jsem mival vlekle problemy s zaludkem. Doktori nevedeli co to je (zajimavy, ze na gastroskopii me zadny neposlal) a kdyz mi jeden rekl, at jim jenom suchy pecivo abych ten zaludek nedrazdil, tak jsem misto toho prestal jist uplne. Po 2 dnech bylo po problemu.
Uz se v tom nechci dal pitvat, dovolim si jen citaci na uplnem zacatku knihy co jsem postoval:
"Většinu populárně kritických článků o hladovění napsali lidé, kteří ani jednou ve svém životě jídlo nevynechali."