• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOTENCE: mluvime o necem jinym (pokud tedy ja s body_suit mluvim o tom samym). Uz ve druhy porodni fazi nejak manualne, pokud jeste neni zasla branka, to porodnik roztahuje. Ja to vnimala jako brutalni bolest. Jenze u prvniho porodu jsem se nebyla nejak vyrazne schopna vzchopit a proti cemukoliv protestovat, oni mi nic nerikali, co se deje nebo bude dit.
    PETPET
    PETPET --- ---
    KOTENCE: presne tak to bylo po te prvni sekci u me. Mela jsem z toho velke trauma, ale chtela jsem o tom mluvit. A keci typu "bud rada, ze jste zdravi" mi fakt nepomahaly. Ja jsem chtela znat pricinu...
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    Ja sem pak taky hodim svuj report, i kdyz neni asi moc zajimavy (vedle v diskuzi uz jste ho cetly). Takovy rekla bych klasicky prubeh bezproblemoveho porodu v nemocnici. A presto to muze byt dost traumaticky zazitek (pro matku i pro dite). A zpetne me nejvic mrzi, ze jsem nebyla s Anezkou. Hned od prvni chvile. Jestli budu jeste nekdy rodit, zrovna tuhle chybu opravdu opakovat nechci.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    ALI_EN: Tak neco takovyho vubec neznam. Me vnitrni vysetreni nikdy nebolelo, spis jsem byla zvedava, jak to postupuje, takze jsem to vitala. Nebo piseme kazda o necem jinym?
    BODY_SUIT: Ja je v Podoli mela celou dobu, fakt hnus. A na monitorech dite ve stresu! No, aby taky ne, kdyz je ve stresu matka, ze jo. Takze takovej kruh: my vas stresujeme, vy stresujete mimino, musime sledovat vystresovany mimino, tak vas stresujeme...
    V Neratovicich v pohode, tam mela PA jen neco prenosnyho a to me neobtezovalo.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KOTENCE: nevim, kdy jste byly vylouceny, ja tam jeste stihla napsat, ze prave tu pasvitu tech zenskejch citim jako vlastni ujmu. Kvuli tomu, ze se o porody nezajimaj a odkejvou doktorum prvni posledni, mam pak ja o to tezsi praci, kdyz chci neco podle svyho. Zvyky doktoru zmrvily oba moje porody. A to neni uplne srovnatelny s nejakou stiplavou poznamkou na nyxu, to je for ever zazitek.

    A presne tak, jak to popisujes, jsem se tam snazila vyjadrit. Nesmi se o tom mluvit jenom proto, aby se pak zena necitila dotcena. Takze se budeme tvarit, ze se to nedeje, hlavne bacha na sestinedelky psychickou pohodu (ta samozrejme je na miste, ale pak se asi nebudu vylejvat par dni po porodu do verejny diskuse).
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BODY_SUIT: to mam doted v hlave z prvniho porodu. Takhle vypada peklo - bolelo to vic, nez co kdy jinyho me bolelo, vcetne obou porodu bez utiseni bolesti.
    pri druhym porodu to doktorka taky zkusila, proti mymu porodnimu prani. Stenala jsem tak nejak celou dobu porodu, ale jak tohle zkusila, zarvala jsem na ni at toho okamzite necha asi i vlekane. Hned se mi vratil ten prvni porod. Ona na to, ze prej nic nedelala! Jen jsem zastenala, at uz to znova proste nedela.
    Myslim si, ze spousta zenskejch tohle prisuzuje porodnim bolestem. Nebo tedy pokud je dobre pouzitej epidoral, tak to mozna neciti.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    A abych trochu navazala, kde jsme byly vyhnany...
    V CR je hodne cisarskejch rezu, podle me i rady odborniku je jich velka cast zbytecna. Zbytecny a pro hladkej porod nezadouci jsou i jiny intervence. No, nic. Kazda ma pravo se rozhodnout, co chce. Co chce riskovat a co je pro ni vlastne ten strasak. Jedna se boji o naruseni intimni atmosfery, jina ma strach ze vzacnejch komplikaci.
    Troufam si tvrdit, ze naprosta vetsina zen nechce cisarskej rez.

    Nelibej se mi reakce, ktery po reportu z takovyho nestastnyho porodu casto prichazej. Naprosto neempaticky shazujou vaznost udalosti slovy "bud rada, ze mas zdravy dite!" Zni mi to skoro tak, ze si zena nema stezovat a nema se citit spatne, kdyz se porod vyvinul spatne, protoze to mozna mohlo bejt jeste horsi. A nema hledat chyby, protoze rozhodne nikdo za nic nemuze, ani doktori, ani rodicka. To tak nejak samo se to...

    Podle me je v poradku se citit spatne. A je na miste hledat mozny chyby a poucit se pro priste.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    BODY_SUIT: co mas presne na mysli - to "masirovani" hraze behem 2.doby porodni nebo neco jinyho?
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    BODY_SUIT: Mne to treba ani nevadi. Mnohem vic mi v Podoli vadily monitory.
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    abychom nějak začaly diskuzi a otevřely dveře nově příchozím, navrhuju, aby ta která na to má chuť, přispěla svým porodním reportem, nehledě na jeho stáří. může k němu třeba sama napsat nějakou poznámku jak se na to dívá dnes s odstupem.
    já pak ráda taky přispěju, přiznám se že svůj porodní příběh sdílím docela ráda :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam