• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jj :) skoro presne.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: takže rozdíl mezi dětmi do dvou let?.)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jeste na zacatku. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: jéé tak blahopřeji :) a jak už jsi daleko? :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Jj. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    MYJKA: a mohu se zeptat, zda-li čekáš miminko?
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Diky holky, jeste mi neodepsala na mail. Tak jsem zvedava, jak to ma. Ja bych klidne sla prevazne do jeji pece a ke gyn jen na vetsi. (Neco jak petpet)
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    MYJKA: kontaktovala jsem v 16tt, videli jsme se jednou, pak ke konci tehotenstvi asi 2x a poctvrte myslim u porodu. Jedna navsteva po porodu byla v cene. Jinak jsem ale byla defacto v peci gyn, tam jsem chodila na vsechna vysetreni, tak nevim jestli te odpoved uspokojila.
    PETPET
    PETPET --- ---
    AOTEAROA: hehe, smolila jsem to tu asi 20 minut... Ale vzhledem k tomu, ze navstev gynekologa bylo tak malo a navstevy u PA byly tak intenzivne super, tak jsem to dohromady dala. Tydny jsem davala +/- zhruba asi.
    Navic to mam spojene s presunem na Moravu v dubnu a dovolenou PA pres prazdniny, takze se to da dopocitat. Taky to neni az tak davno...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETPET: sorry za OT, ale to si takhle pamatuješ?? :D nebo to máš někde napsané? já si chtěla psát vše možné aspoň do kalendáře, ale nezvládla jsem to. návštěvy gyndy bych dohledala, ale tam je těch zápisů tolik...

    MYJKA: jak známo jsem měla Katku. sehnala jsem ji někdy v pátém měsíci a ona pak odjížděla na měsíc na dovolenou, ale řekla že mě do péče vezme i když má ten měsíc další asi tři rodičky, že snad nebudeme rodit všechny najednou (rodily...). chodila jsem k ní tedy cca od 38tt - nejdřív jsem zašla na vstupní poradnu do Rakovníka a tam oznámila, že budu chodit ke Katce a přijdu tedy až k porodu.

    Katku jsem měla každý cca týden, kolem vypočítaného TP jsme se vídaly každé asi 4 dny. každá návštěva byl pokec - jak se cítím, dotazy, prohmatání břicha (to bylo strašně moc fajn oproti návštěvám na gyndě, kde se mého břicha dotýkala akorát sonda ultrazvuku), monitor, tlak, moč.

    k tomu jsem chodila ke gynekologovi, kterého bych si dnes už nevybrala, ale tehdy jsem tam shodou náhod nastoupila zrovna čerstvě těhotná. ten si mě zval každé 3 týdny po celou dobu těhotenství (předával mě myslím v tom 38tt do porodnice) což z dnešního pohledu beru hlavně jako snahu kasírovat za návštěvy, protože to byla klasická "poradna" kdy se se mnou nikdo nebavil, jen mě zvážili a změřili tlak a otestovali moč a většinou mi udělali UTZ (ale o ten jsem stála, páč me to ujišťovalo o tom že jsem fakt těhotná, dítě roste a fakt tam je :D
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MYJKA: ja se s PA videla trikrat, psaly jsme si casteji emaily. Bydlela dve hodiny od nas. Poprve jsme se videly v cca 20tt - seznameni, zda si sedneme, co si predstavuju, atd. To bylo v Pze v kavarne. Potom v Pze u nasich, kdy mi premerovala bricho atd. Nekdy po 30tt. Potom prijela k nam - ve hre byl i pripadny domaci porod (ale spis jsme se shodovaly na ambulantnim v Rakovniku), tak aby vedela, kde bydlime. To bylo asi ve 36tt. No, a nakonec to k porodu nestihla :)
    A ja chodila i do ambulance v Rakovniku. Od prestehovani z Prahy jsem nemela gynekolozku, takze jsem se rovnou nahlasila tam.
    PETPET
    PETPET --- ---
    MYJKA: moje to neresila, chtela jen ty krevni testy kolem toho 30tt a pak znovu ke konci (mela jsem malo zeleza - kolem 90).
    Na gyndu jsem chtela jen na zacatku, pak ve 20tt a ve 30tt. Nakonec jsem byla jeste jednou kvuli zmereni jizvy...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETPET: Diky! Jj, planuji normalne chodit i na gyn. Uvidim jak casto. To se asi pak domluvim s PA, vid? Nebo ona to neresi vubec?
    PETPET
    PETPET --- ---
    MYJKA: budes chodit i na gyndu?
    Ja to mela zhruba takto:
    14tt poprve na gyndu, utz
    17tt k PA, pokecaly jsme a ja ji rekla co a jak bych chtela
    20tt gynda, vetsi utz
    26tt k PA, pokec, kranio terapie, vysetreni pres bricho
    28tt gynda, utz, krevni testy
    33tt posledni gynda, utz, ster na streptokoka
    35tt k PA, pokec, vysetreni pres bricho
    37tt navsteva porodnice, monitor
    39+2 porod :-)
    S PA jsem si dle potreby volala, klidne bych k ni sla i castej, ale mela cely prazdniny dovcu.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Holky, kdo byl v tehotenstvi v peci PA, jak probihala pece? Kdy jste se zacaly setkavat? Jak casto? Jak probihala kontrola? Diky. :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    PETEKKA: Krasne. :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    AOTEAROA: to jde:) já to mám do kolína asi 45 km a do benešova 33.. to bydlíme někde poblíž sobě asi
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PETEKKA: cca 35 km. A asi 25 km od Benešova :-D
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    AOTEAROA: bydlíš někde v okolí?:)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    AOTEAROA:
    GLOBALISTA: děkuji za odpovědi. Ptám se proto, že jsem narazila na tento pěkný porodní příběh:)

    Přirozený porod dvojčátek v Kolíně!

    Dula Terka: (– cítí se úžasně) v místě Oblastní nemocnice Kolín, a.s.
    1 leden v 18:45 · Kolín, Central Bohemian Region ·
    Posledními miminky roku 2017 u jejichž narození jsem měla tu čest být, byl silvestrovský porod dvojčátek, maminka zvládala kontrakce naprosto klidně, měnila si polohy podle potřeby a po necelých 7 hodinách od prasklé vody a 5 hodinách kontrakcí, porodila chlapečky bez poranění a jediného gramu chemie, jeden z nich byl dokonce koncem pánevním. Velké díky patří personálu Oblastní nemocnice Kolín, a.s. kteří byli velmi respektující a snažili se maximálně vyjít mým klientům vstříc. Maminka měla miminka na těle hned po porodu s užila si s partnerem nerušené 2 hodiny na porodním sále.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam