• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: http://www.acentrum.eu/o-nas/a-team/milada-baresova
    ale nevím zda by jela až ho Hořovic.
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: ja mam na priste vybranou Madlu Stastnou, k Milousum vim, ze doprovazi (snad ne doprovazela), mrkni na ni, je strasne sympa :) Ona byla v tymu s Jarmilou Kovarikovou, se kterou jsem rodila ja, takze ji znam, mi to ale nakonec vyslo na Jarmilinu smenu, ale ta uz v Brne nepusobi. Jeste ta pani, co ji patri Mamicentrum, Ladka Rysava, je soukroma PA, nekolik mych kamaradek s ni rodilo a byly moc spokojene. S vazanim ti pak klidne prijedu pomoct, nejsem zadny vazaci lektor, ale nebyla bys prvni, koho bych ucila s novoskem :)
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Moc prosím, nemáte doporučení na soukromou PA doprovázející k porodu? Praha / Hořovice.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Nemate nahodou nekdo cerstvou zkusenost s Milosema v Brne?
    Dozvedela jsem se od gynekologa, ze u Milosu je nyni mozne odejit 2. den po porodu, pry je to oficialni a "maji to tam primo vylepene" (ma to z 2. ruky, takze je to takove jedna pani povidala). Jinak o moznosti ambuporodu vim.
    Toto mi zni, jakoze je to bez problemu, bez presvedcovani a tak, akorat ve vysledku to podle me bude to same, co ambuporod - kdyz bude nejaka, byt drobna zaminka k tomu rodicku nepustit, tak v obou pripadech to stejne skonci reversem. Zajimalo by me, jak to teda v realu probiha, a zda tento odchod na 2. den zahrnuje i odber z paty a zda se na to da spolehnout, tak se asi spis ptam timto smerem.
    Predpokladam, ze o tom nikdo vedet nebude, taky ne kazda se hrne hned dom, ale tak co kdyby...
    A rovnou bych se rada zeptala, zda nemate tip na osvedcenou soukromou PA v Brne, ktera doprovodi k porodu, v pripade ambuporodu me odtam vyseka (kdyby byly problemy) a nasledne bude schopna provest odber z paty v domacim prostredi. Laktacni poradenstvi beru jako samozrejmost (jak jsem zjistila PA a LP v jednom neni problem, ale s tim odberem je to uz slozitejsi).
    A jeste kdyby umela pomoct s uvazanim satku:D Novose v zime nechci odnaset jinak a na kurzy s panenkou nechci a cvicit doma podle YT uz vubec ne. Zni to jako scifi, ale o jedne takove jsem vedela, bohuzel toho casu uz nezije v Brne.
    Samozrejme teda nepredpokladam, ze to vsecko zvladne jedna osoba, takze kdyby nekdo mel tip na PA a lektorku noseni, co by byla ochotna dojit i do porodnice, tak budu velice vdecna (akorat smula je, ze mi to vychazi na silvestra, a trefit termin, to ja umim, fock:)
    Penize nejsou problem, zkratka chci nekoho kdo ve smluvenou dobu prijde, a nebudu muset resit nic dalsiho. Uvitam osobni reference misto gugleni.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    HYSTERIA: Diky, to bylo pro moji kamosku, uz shani jinou porodnici, ale ma dite v uplnym kp, akorat veliky a akorat plodovky, takze by jinde snad nemel byt problem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KOTENCE: verca zaba myslím, Krč.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: mam zjistovat s kym?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: svagrovy kamoska rodila prvni a treti KP - u Apolinare
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Je tu nekdo, kdo rodil (nejlepe) prvni dite KP? Kde, s kym?
    Kamaradku v Podoli nutej na cs :-/
    Blondynko, Gio? :-)
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    České špitály ovládá paternalismus. Lékaři chtějí neprávem rozhodovat o životech, říká advokátka | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...votech-rika-advokatka-ie1-/zpravy-domov.aspx?c=A180401_175024_ln_domov_ele
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MORGAN: :D
    ono stejne nejde o to, co se pise, ale o to, kdo tompise. a hlavne bacha na vtipy! jako
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    HYSTERIA: nojo, je silně frustrující, když tvůj oblíbenej mínuskovací objekt znenadání dostane banána :)
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CORNELA: Konec panevni? To neni zadna rarita ani bezprostredne zivot ohrozujici situace. Myslela jsem, ze je to povazovany za fyziologickou polohu.
    Nechapu, proc by se porodnici nemeli ucit asistovat pri takovym porodu.
    Nazor "nam se nechce tohle ucit, tak vas budeme vsechny zbytecne operovat" mi pripada jeste vic na pest, nez to ostatni, co jsi sem napsala.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    CORNELA: Pises, ze neni na miste, aby se doktori ucili resit beznou situaci prirozenym zpusobem, a je lepsi operovat? Rozumim tomu spravne?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CORNELA: Moje sestra to myslela tak, že jsou u nich prostě doktoři, kteří i v případě drobných komplikací (které by třeba jejich kolegové řešili jinak než operativně) sáhnou raději pro jistotu po sekci. Dokonce si z nich kvůli tomu dělají kolegové legraci.
    Já nemám doktorům za zlé, že se pouštějí jen do toho, na co se sami cítí. Jen mi připadá dobrý uznat, že se tohle děje, a řešit to mimo jiný dovzděláváním těch doktorů, který se zjevně cejtěj nejbezpečnějc se skalpelem, místo toho, aby si o nich kolegové vyprávěli veselý historky.
    Ale zase chápu i to, že s dovzděláváním je to často dost těžký. Moje kamarádka rodila KP v Německu v Řezně. V jedný tamější (vzdálenější) porodnici jí řekli, že KP dělaj, ale jen tehdy, když je ve službě XY, protože "ostatní to neumí". V bližší nemocnici jí rovnou řekli, že u nich jasně preferujou plánovanou sekci. Nakonec teda porodila navzdory tomuhle předchozímu vyjádření v tý "KP unfriendly" porodnici spontánně a bez komplikací, ale bylo to zjevně překvapením pro všechny zúčastněné :) Ale můj point: jestli je v celym městě jen pár doktorů, kteří mají např. s KP zkušenosti, je zjevný, že možnost se "dovzdělat" bude relativně nízká. I tak by bylo ale fajn na tom pracovat.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    CORNELA: Moje sestra je doktorka v jedné středočeské nemocnici a u nich není vůbec tajemstvím, že někteří doktoři z jejich nemocnice při porodech řežou daleko raději než jiní. Plus není to tak dávno, co se bouřlivě diskutovalo o rozhovoru s doktorem Kroftou. Z něj vyplývá (kromě toho, že pan doktor o řadě témat pěkně kecá), že někteří doktoři opravdu raději řežou.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    HYSTERIA: rozmohl se nam tu jeden takovy nesvar... :D
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    CORNELA: minus jsem ti dala ja, jak vis, protoze ten tvuj koment je uplne mimo - jako bys reagovala na neco uplne jinyho. Je to jenom takovej blbej stek bez vyznamu, aby pani doktorka taky neco rekla, kdyz v druhym Porodu nemuze. Ze? Nechtelo se mi s tebou vybavovat proto minus - jako vyjadreni nesouhlasu, nesympatii atakdale. Ale pokud te to tak pali, tak rada vysvetlim. "Bezne doktori delaji" ma podobnou hodnotu jako "na wikipedii pisou". Zes to myslela ironicky na tom nic nemeni. Kolik ze tech decek jsi teda odrodila? A jaktoze vlastne vis, co se pise v druhym porodnim auditku, kdyz tam mas prej banan (zjevne vis co se tam resi, kdyz si oplusovala post co se k tomu primo vztahuje)? Ze by ID howl, nebo jak je to tvoje alterID?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam