• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    Obecna diskuze o porodu a porodnictvi. Sdileni informaci, nazoru i zkusenosti BEZ CENZURY.
    Tento klub je urcen k diskuzi o vsem co souvisi s tematem porodu. O prubehu porodu (medikalizace, prirozeny prubeh aj), porodnictvi v CR i jinde, o ceskych porodnicich konkretne, o vlastnich zkusenostech. Vlastni porodni reporty tu tez maji misto, s tim, ze pripadna nasledna diskuze je neomezena - rozmyslete si tedy, zda jste na pripadne reakce pripravene.

    Idealne ma klub mj. pomoci tem, ktere se na porod pripravuji - tak, aby si prostrednictvim otazek, odpovedi a diskuzi o nich mohly udelat predstavu o tom, jak ke svemu porodu chteji pristoupit, jak se pripravit, co chtit ci nechtit, co ocekavat, kde pripadne chteji porodit apod. Pomoci jim mohou i vase zkusenosti - at uz pozitivni, ci negativni.

    Vstup na vlastni nebezpeci - pokud se nechcete neco s tematem souvisejiciho dovedet, neni tento klub pro vas.
    Diskutujte prosim slusne, za pouziti vecnych argumentu. Za osobni utoky bude varovani, posleze RO ci zakaz vstupu.
    rozbalit záhlaví
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LAMIA: kdy to bylo? Ja jsem ji chtela do Podoli v 2015 a tehdy nemohla prave kvuli smlouve s Nerat.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    SHIVA42: kamarádku doprovázela do podolí, ale vlastně si nepamatuju jak to dopadlo
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    LAMIA: Milada je fakt skvela, ale obavam se ze ma smlouvu s Neratovicemi a doprovazi jen tam...
    KAI
    KAI --- ---
    ORIKA: hele ta Madla Stastna je taky strasne prima! :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAI: o Rakousku jsem právě slyšela, ale říkala jsem si, že to třeba zvládá dohromady i s Brnem...škoda, já ji měla jako svoji soukromou PA a s mužem jsme se shodli, že to byly nejlíp investovaný peníze v našem životě :)
    KAI
    KAI --- ---
    ORIKA: od Madly vim, ze prijala pracovni nabidku v porodnici v Rakousku. stale tu vede sve predporodni kurzy, ale k porodum nedoprovazi.
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: ja taky!! :)
    ORIKA
    ORIKA --- ---
    KAI: zrovna jsem chtěla doporučit Jarmilu, se kterou se mi rodilo naprosto úžasně a koukám, že ty fámy, že už v Brně k porodům nechodí, jsou pravda...škoda
    PISISKVOR: s Laďkou Ryšavou má pár holek kolem mě taky dobrou zkušenost + vím ještě o jedné, ale ta chodí i k domporodům, tak bych ji nerada profákla veřejně
    kdybys chtěla půjčit šátek, tak řekni, leží mi tu jeden ladem :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAI: bozi, hrozne moc dekuju!!!:) vytrhla jsi mi celkem velkej trn z paty a dost mne to ulehcilo:) dekuju a budu se tesit teda!:)
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: bude mi potesenim, uplne fakt!! :)
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    KAI: Fakt?:) To bys byla zlata! Moc dekuju za nabidku:)
    A diky za tipy!:)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: http://www.acentrum.eu/o-nas/a-team/milada-baresova
    ale nevím zda by jela až ho Hořovic.
    KAI
    KAI --- ---
    PISISKVOR: ja mam na priste vybranou Madlu Stastnou, k Milousum vim, ze doprovazi (snad ne doprovazela), mrkni na ni, je strasne sympa :) Ona byla v tymu s Jarmilou Kovarikovou, se kterou jsem rodila ja, takze ji znam, mi to ale nakonec vyslo na Jarmilinu smenu, ale ta uz v Brne nepusobi. Jeste ta pani, co ji patri Mamicentrum, Ladka Rysava, je soukroma PA, nekolik mych kamaradek s ni rodilo a byly moc spokojene. S vazanim ti pak klidne prijedu pomoct, nejsem zadny vazaci lektor, ale nebyla bys prvni, koho bych ucila s novoskem :)
    DOUCE
    DOUCE --- ---
    Moc prosím, nemáte doporučení na soukromou PA doprovázející k porodu? Praha / Hořovice.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Nemate nahodou nekdo cerstvou zkusenost s Milosema v Brne?
    Dozvedela jsem se od gynekologa, ze u Milosu je nyni mozne odejit 2. den po porodu, pry je to oficialni a "maji to tam primo vylepene" (ma to z 2. ruky, takze je to takove jedna pani povidala). Jinak o moznosti ambuporodu vim.
    Toto mi zni, jakoze je to bez problemu, bez presvedcovani a tak, akorat ve vysledku to podle me bude to same, co ambuporod - kdyz bude nejaka, byt drobna zaminka k tomu rodicku nepustit, tak v obou pripadech to stejne skonci reversem. Zajimalo by me, jak to teda v realu probiha, a zda tento odchod na 2. den zahrnuje i odber z paty a zda se na to da spolehnout, tak se asi spis ptam timto smerem.
    Predpokladam, ze o tom nikdo vedet nebude, taky ne kazda se hrne hned dom, ale tak co kdyby...
    A rovnou bych se rada zeptala, zda nemate tip na osvedcenou soukromou PA v Brne, ktera doprovodi k porodu, v pripade ambuporodu me odtam vyseka (kdyby byly problemy) a nasledne bude schopna provest odber z paty v domacim prostredi. Laktacni poradenstvi beru jako samozrejmost (jak jsem zjistila PA a LP v jednom neni problem, ale s tim odberem je to uz slozitejsi).
    A jeste kdyby umela pomoct s uvazanim satku:D Novose v zime nechci odnaset jinak a na kurzy s panenkou nechci a cvicit doma podle YT uz vubec ne. Zni to jako scifi, ale o jedne takove jsem vedela, bohuzel toho casu uz nezije v Brne.
    Samozrejme teda nepredpokladam, ze to vsecko zvladne jedna osoba, takze kdyby nekdo mel tip na PA a lektorku noseni, co by byla ochotna dojit i do porodnice, tak budu velice vdecna (akorat smula je, ze mi to vychazi na silvestra, a trefit termin, to ja umim, fock:)
    Penize nejsou problem, zkratka chci nekoho kdo ve smluvenou dobu prijde, a nebudu muset resit nic dalsiho. Uvitam osobni reference misto gugleni.
    TERUSEZBUSE
    TERUSEZBUSE --- ---
    HYSTERIA: Diky, to bylo pro moji kamosku, uz shani jinou porodnici, ale ma dite v uplnym kp, akorat veliky a akorat plodovky, takze by jinde snad nemel byt problem.
    HYSTERIA
    HYSTERIA --- ---
    KOTENCE: verca zaba myslím, Krč.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    MULTICAT: mam zjistovat s kym?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    KOTENCE: svagrovy kamoska rodila prvni a treti KP - u Apolinare
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Je tu nekdo, kdo rodil (nejlepe) prvni dite KP? Kde, s kym?
    Kamaradku v Podoli nutej na cs :-/
    Blondynko, Gio? :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam