LA_BETE: Ahoj, můžeš se klidně zaregistrovat v Praze a dál se v klidu rozhodovat, jestli nakonec jet někam jinam - vždy se to dá zrušit, ale už se nedá přihlásit (já jsem zvolila Bulovku, že to máme nejblíž a taky se mi zdá po všech prošlých hodnoceních nejpřijatelnější - třeba teď, když čekáme, bude-li porod koncem pánevním, tak jsem za to rozhodnutí fakt ráda, císaře nechci, ale leckde KP jinak rodit neumějí/nechtějí, bohužel).
Radši nečti ty minusující hodnocení porodnic na mama webech, úplně v každé, i té nejlepší, někdy někdo zažil něco nepříjemného až hororového a bohužel mi to nechce z paměti ani po 7 měsících :-)
Kdybychom měli auto/odvoz atd., určitě bych volila Neratovice nebo Rakovník - oboje do 1h od Prahy a přístup mnohem pokrokovější než kdekoliv v Praze. A tam se snad předem ani hlásit nemusíš, určitě ne tolik předem jako v Praze - můžeš si tam zavolat a poptat se.
A souhlasím, že když na to jsou peníze (třeba dají rodiče apod.), rozhodně je moc moc dobré mít vlastní porodní asistentku (co vím, chtějí tak 8-10.000,-) nebo alespoň dulu (ty chtějí kolem 6.000,-) - průvodce, který je s tebou celou tu dobu. Ať jsou PA zaměstnané v porodnicích sebemilejší (jako že i na tobě nesympatickou můžeš narazit), je to prostě tak - končí směna a vymění se, odbíhají jinam atd. Kdybych na to měla, určitě bych si nějakou našla a pak bych se cítila dobře rodit i v Praze - takhle mám pořád trochu obavy a snažím se jich zbavit cvičením, důkladným samostudiem, návštěvami kurzu a přípravou svého muže, který tam se mnou bude - ale taky je kapánek nervózní a neví, co ho čeká a jak se zachová... :-) takže tak.