• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    COQUINE: Naše holky mají teda rozestup 22 měsíců, ale na příchod mladšího sourozence jsme starší připravovali už cca od doby, kdy jí bylo cca 16-17 měsíců, věděla i to, že až půjdu do porodnice, bude pár dní s tatínkem a babičkou. Na návštěvu do porodnice ji muž a babička vzali a taky jsme jí tam předali dar "od sestřičky", knížku s oblíbenou fikční postavou. Dodneška na to vzpomínám jako na moc hezkej zážitek a kupodivu na to dodnes vzpomíná právě i starší dcera a vždycky, když si bere tu knížku, hlásí, že ji dostala od sestřičky v porodnici. Zda to mělo nějaký významnější smysl pro jejich současný (dobrý) vztah netuším, ale všichni zúčastnění si tuto návštěvu přinejmenším užili :) To, že by bylo fajn, kdyby dcera přišla, jsem si definitivně uvědomila, když těsně před mým termínem onemocněla a já věděla, že pokud teď porodím, nebude tam moct už kvůli tomu, aby někoho nenakazila, a bylo mi to fakt líto. (Nakonec jsem přenášela 14 dní, takže se to v pohodě zvládlo i s rekonvalescencí)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MYJKA: Jeste pripisu, ze nase ma dva roky.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    Starší za mnou v porodnici nebyl, 4 dny v pohodě zvládl. Ale je fakt, že v té době měl přes 2,5 let
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    COQUINE: Jasne. Mam dva tydny starou zkusenost. Byli tam se mnou na nadstandardu pres den, starsi je jeste kojena. A v klidu mi pri odchodu zamavala a noc zvladli s tatou. Dokonce prvni noc, kdy jsem rodila, spala poprve u babicky a taky dobry.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MORGAN: prave kvuli veku, protoze 13 mesicni to asi moc nepobere
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    COQUINE: jasně, že braly, je to rodinná událost, proč z toho starší dítě vylučovat. Podle mě mu to jen prospěje, bude alespoň tušit, která bije, že je vše v pořádku a nějaký kontakt s mámou je vždycky lepší než žádný :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    braly byste starsi dite do porodnice na navstevu za mamou? nebo byste 3 dny vydrzely? akorat, ze poprve jsem nebyla 3 dny, ale 6 dni :-/
    zacala jsem nad tim uvazovat a uprimne nevim, protoze v te dobe 13 mesicnimu diteti nevysvetlim, ze jde pryc nebo ja zustavam atd.; takhle dlouho beze me samozrejme nebylo.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: tak já si na jednání fakt nemůžu stěžovat, i ta PA to myslela dobře, a klidně se tam vrátím, ale trochu víc si ohlidam některý věci.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    taky me stvalo, ze na moji otazku, jak dlouho to bude jeste trvat, kdyz na vyvolani jsem nastoupila v utery rano a byla streda po obede a furt nic, jenom kontrakce kontrakce, kontrakce, ale otevirani jaksi zadny, mi vzdycky rekli "nebojte, vic jak 3 dny vas trapit nenechame".
    ale ja tam pujdu rodit zas, az to bude aktualni, to ne ze ne, trauma z toho zadny nemam, jen uz si urcite nenecham libit, co jsem si nechala libit minule. protoze to jednani tam bylo desivy.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GUDRUN: no vidis, ja jsem indukci neodmitla, nastrih neodmitla, skoro nekricela, rodila jsem dva dny a stejne jsem obtizne spolupracujici. oni mi dole slibili epidural a kdyz jsem sla nahoru na pripravu, tak jsem se na nej zeptala, nacez na me ta doktorka vyjela, ze jsem cituji hystericka, tak jestli kvuli tomu? a nedostala jsem ho, pritom i s pripravou jsem nahore byla asi 3 hodiny, nez jsem porodila, takze cas byl. fakt mi to vrta hlavou, dr. Kalenska, takova arogantni mladoucka blondyna, 30 ji nebylo urcite.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    POZITRON: hele já jsem v Krči PA řekla, že jestli me z toho oxytocinu neodpoji, vyndam si tu kanylu sama, a stejně mám ve zprávě jen to, ze jsem 41+3 odmítla indukci, nic o nespolupráci. i když na sale mi řekla, ze je těžký se mnou spolupracovat (po 24h kontrakci bylo, plus ona mi bohužel říkala, co musím udělat, a já věděla, ze nemusím).
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    ALI_EN: tak to vysvetleni by me zajimalo.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    ALI_EN: Ano, je to on. Ziram, kam az to tedy muze zajit. Skoda, souhlas, diky za info... Jsem opravdu rada, ze se me nepokousel presvedcit a ze je nas vztah pacient-lekar tak omezeny.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    POZITRON: maximalne nespolupracujici rodicka. ptala jsem se jich pisemne na vysvetleni tohodle terminu, v pondeli nmuzu preposlat, nejsem doma ted.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    DZEJLA: jink ja s nima u Apolinare bojovala. Muj gynekolog, prave Horak, ac vedel ze chci Nertovice nebo Rakovnik, tak me presvedcil a procpal do Apo. Vysla jsem z toho jako hystericka arogantni krava, protoze jsem rodila na boku (kdo to kdy videl?), nedovolila jsem preventivni nastrih (vy nejste vubec natrzena, jak to?), nedovolila odnyst zdravou dceru na adptci (to byl boj jak hovado, pry to po nich nikdy nikdo nechtel jeste! uf. dokonce mi popsala, co vsechno se ji stane, klidne muze umrit... dost se divim, ze jsem agresivni nebyla. Jako kdyby se trochu modernizovali v mysleni, pristupu, opustili ten vuj tupej postoj JA jsem DOKTOR a vy me musite poslouchat, tak by si asi nafackovali sami.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    DZEJLA: neni to Horak? :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MITHRILIEN: moje gynekolozka, kdyz jsem se o tom pred ni zminila, mi jen rekla, ze mela ta doktorka asi blbej den a ze si z toho nemam nic delat. divila se, ze tohle nekdo vubec pise. jenze me to vrta hlavou, protoze nevim, za co to bylo. chci to vedet. :) dyt to zni jak kdybych jim utikala ze salu, nebo sproste nadavala, ale nic podobnyho se nedelo.
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    POZITRON: Tohle slovní spojení v lékařské zprávě upřímně nechápu a když jsem přede dvěma lety prvně slyšela, že to někomu doktor napsal, nechtěla jsem tomu věřit.
    OK, možná u porodu s komplikacemi to může být trochu právní krytí - jakože nešlo všechno hladce nebo podle plánu, tak proč to částečně nesvést na nespolupracující rodičku.. Ale u porodu, kde k žádným komplikacím nedošlo - proč to vůbec uvádět? Má to pro přebírajícího gynekologa nějakou medicínskou hodnotu? Pokud je to tam uvedeno čistě ze vzteku, tak mi to přijde dost neprofesionální teda.
    Korektní vyříkání si z očí do očí nějakých zásadních neshod, proč ne, ale do zprávy to imho nepatří.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    POZITRON: Treba se jen rano nemohla dobre vykadit...

    Jinak k tematu vyukovych pracovist.
    O mrchách a porodech | Průvodkyně na Cestě
    https://www.pruvodkynenaceste.cz/o-mrchach-a-porodech/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    to mi pripomina, ze bych se chtela zeptat, jestli jste nektera mela ve zprave, ze jste obtizne spolupracujici rodicka a za co si myslite, ze jste to mely. ja furt nechapu, za co jsem si to pred rokem v krci vyslouzila, manzel tvrdi, ze jsem v porovnani s tim, co se ozyvalo z okolnich salu, ani nekricela a to to byl vyvolavanej porod, kontrakce na oxytocinu a tak. fakt nevim, cim jsem tu doktorku nasrala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam