• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WITCHIEPOROD - obecna diskuze
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    DASIK: Hm, taky mě to napadlo... :-( a taky by mi za to si jen jedna noc stála... :-)

    POZITRON: Ty jo, myslím si, že to jen tak nenastane... :-) a i kdyby, prsonál atd. se snad přesune taky, a kdyby se postavila nová porodnice, která bude respektovat potřeby mamin, tak proč ne? :-)

    SHIVA42: Dík, tak to mě taky šokuje, to zjistím, jestli je příbuzná :-D
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    MISATKO: krásné sžívání!!!
    MISATKO
    MISATKO --- ---
    Ženy mám to za sebou. Všechno bylo jinak, co mohlo se pos****, každopádně milovaný syn mi to všechno vynahrazuje a já ty zlé a bolestné vzpomínky nahrazuji novými a šťastnými s ním. Vinohrady nejsou špatné, ale dobrá polovina personálu z novorozeneckého oddělení nemá empatie ani co by se za nehet vešlo, našly se i hodné sestry a s těmi se to dalo zvládnout, aby se člověk nesesypal. Více se rozepíšu pro Aperio.
    SHIVA42
    SHIVA42 --- ---
    KATUSA: precetla jsem to cely od A po Z (trvalo mi to jen 3 vecery kdy uz deti spali :) system je opravdu zastaraly a potrebuje zmenit skoro ve vsem. Ani se nebudu rozepisovat, je to spis na debatu... co me ale na konci sokovalo, ja mela zrovna u porodu (prvniho) mladou doktorku ktera se jmenovala presne jako ty :D Pracovala nebo mozna jeste pracuje v Podoli .)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    KATUSA: Bulovka ma ale namale, ne? Hrozi, ze z ni budou byty.
    Koaliční smlouva neplatí? Přišel Babiš a Praha mluví o přeměně Bulovky na byty - Echo24.cz
    https://echo24.cz/...-internetu&fbclid=IwAR2DAK2e-Crp6YH7ij8KGs5hMsEvSirN8wDlBiNOk-q9cJFFDvp2W3bwCnw
    DASIK
    DASIK --- ---
    KATUSA: s tím pořadníkem na nadstandard mám podobnou zkušenost z jiné porodnice (Brno Bohunice).
    Rodila jsem taky nad ránem, nadstandard bohužel nebyl volný, tak musel manžel domů. Ještě na něj byla nepříjemná sestra na šestinedělí, když mi šel jen zanýst kufr. Porodní asistentka nám slíbila, že předá na šestinedělí žádost na nadstandard.
    Druhý den jsem se na nadstandard ptala sester, prý mě na pořadníku nemají (asi bych viděla chybu na straně nepříjemné sestry na šestinedělí). Prý mě tam teda zapíšou a druhý den měla odcházet nějaká maminka, tak že bych nadstandart dostala.
    Třetí den jsem se byla opět zeptat na sesternu a dostalo se mi odpovědi "ale vy jdete zítra domů, na jednu noc to nemá cenu". I když jsem říkala, že bych ho brala i tak, bylo mi to prd platný, už nebyl volný.

    Myslím, že přednostně dávají nadstandard mamince, která právě porodí a má zájem, i když má zájem i některá, která už na šestinedělí je - šetří si tak práci s převlíkáním postelí a mají zajištěné obsazení nadstandardu na delší dobu.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Tak to jó:
    V porodnici jako doma. Bulovka otevírá Centrum porodní asistence — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...991-v-porodnici-jako-doma-bulovka-otevira-centrum-porodni-asistence
    Zrovna, když jsem dopsala svůj dvanáctistránkový "vzkaz" porodnici do průvodce Aperia... Slibovala jsem tady svoje zážitky z oddělení šestinedělí, nakonec jsem se z toho potřebovala vypsat, tak je to kapku delší - kdyby to někoho zajímalo, přikládám v příloze...

    A omlouvám se, kdyby to tady už proběhlo, ale Aperio aktualizuje průvodce porodnicemi, kdyby to někomu mělo pomoct:
    Aperio - průvodce porodnicemi | Aperio - Průvodce porodnicemi
    http://pruvodce-porodnicemi.aperio.cz/

    EWUSHA
    EWUSHA --- ---
    Ahojda. Má tu někdo zkušenost s vaginálním porodem KP v Liberci?
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    SAAYURI: Prostě to vím. Mluvím jen za sebe v mé konkrétní situaci, a ne obecně. Bylo toho víc, co bych ale už nazvala "moje osobní peklo na šestinedělí" a začalo to právě těma dvěma hodinama po porodu. Já jsem si myslela, že už jsem toho zažila hodně, že moje psychika snese leccos, ale musím přiznat, že mě dostali - mateřská psychika je pro mě novinka... Po třech dnech doma už jsem kojila jak divá...
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    CAMELLA: cajk :)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    PETEKKA:
    SAAYURI: a do třetice já - akutní cs v celkovce, malou jsem viděla poprvé v 5 ráno (narodila se v půl třetí), poprvé se přisala cca v 7 ráno a laktace nastoupila druhý den.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SAAYURI:Mám stejnou zkušenost jako ty. Po akutním CS se prvně přisála asi až po 4 hodinách a poté mi ji vozili po třech h. na jip. Kojení šlo krásně a vydrželo nám to rok.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    KATUSA: Nevim, kde beres jistotu, ze je to nasledek prvnich dvou hodin. Mela jsem akutni CS, dite jsem videla za x hodin, prikladany na chvilku, kojila jsem brzy, nejvic z celyho pokoje ...
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: ;)) no hele po porodu uprednostnuji kureci vyvar pro sestinedelky a borsc, ale proti gustu...
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: no ale zacinam na to mit chut :)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MORGAN: no to sou suchy testoviny s rozinkama, posypany cukrem, nevim co k tomu rict :D
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    GRANTORINO: Co to je za jidlo ty suchy testoviny s cukrem a rozinkama? :zdeseny vyraz: (I kdyz detem by to asi chutnalo.)
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POZITRON: No, to kdyz jsem poprve rodila 2004 v Podoli, tak rodicka vedle byla jenom za plentou a jecela " O boze, o boze.." a muz z toho byl celej nesvuj... A to ani nebyl takovy krasny pokoj porodni jako jsou ted. To byla hola mistnost 3x4 metry s posteli a starou sprchou a oknem do dvora a zadny kreslo, ale nejakej stul nebo co. Nemohla jsem na to ani vylezt, kdyz uz se to chylilo ke konci. Nastesti to bylo rychly :)) a pak tech sest zen na sestinedeli s jednou hnusnou sprchou pres chodbu. A po porodu suchy testoviny s cukrem a rozinkama. A pak cocka... Uplnej raj XD ale byla jsem hrozne mlada a nic necekala, zadny internetovy info tenkrat, tak mi to bylo jedno, hlavne kdyz to dobre dopadlo :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Jezisi, jsem si predstavila, jak se snazim nenapadne pod perinou vetrat tu reznicinu, zatimco o metr vedle ocha cizi rodinka nad cizim miminem. Me stacilo, kdyz jsem ve spolecny koupelne po xty tablete funela a z vedlejsiho pokoje se mi cerstvy tatinek na navsteve pres dvere smal a porvaval na me "nehekej" a at jdu hekat na hekarnu. Za normalnich okolnosti bych mu sla rict, ze je curak, ale bala jsem se, ze by na me po otevreni dveri prisla kontrakce a on by se valel smichy po zemi. :)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    COQUINE:
    CORNELA: ok, to mate urcite pravdu, to me nenapadlo, ja jsem mela v krci jednoluzak a okolni pokoje byly taky jednoluzaky, tady jsou na pokoji 3 a taky bych nechtela, aby mi tam lezla cizi rodina.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam