KATUSA: s tím pořadníkem na nadstandard mám podobnou zkušenost z jiné porodnice (Brno Bohunice).
Rodila jsem taky nad ránem, nadstandard bohužel nebyl volný, tak musel manžel domů. Ještě na něj byla nepříjemná sestra na šestinedělí, když mi šel jen zanýst kufr. Porodní asistentka nám slíbila, že předá na šestinedělí žádost na nadstandard.
Druhý den jsem se na nadstandard ptala sester, prý mě na pořadníku nemají (asi bych viděla chybu na straně nepříjemné sestry na šestinedělí). Prý mě tam teda zapíšou a druhý den měla odcházet nějaká maminka, tak že bych nadstandart dostala.
Třetí den jsem se byla opět zeptat na sesternu a dostalo se mi odpovědi "ale vy jdete zítra domů, na jednu noc to nemá cenu". I když jsem říkala, že bych ho brala i tak, bylo mi to prd platný, už nebyl volný.
Myslím, že přednostně dávají nadstandard mamince, která právě porodí a má zájem, i když má zájem i některá, která už na šestinedělí je - šetří si tak práci s převlíkáním postelí a mají zajištěné obsazení nadstandardu na delší dobu.