• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    BAT
    BAT --- ---
    Smarja... tak obchodovani taky nefunguje ...nebo teda aspon ne pro me - nakoupit se da, ale prodat uz nic nejde.
    Zkousel jsem ruzna mista, ruzne servery, proste ne - vybery co chci prodat, kliknu na "SELL", nacez se suse zobrazi "Failed".

Je na to nejaky workaround?
    Jako treba ze to cargo necham v lodi a nebudu presouvat do storage, nebo tak neco?
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Zase se jim musí nechat že nejen že mají obří koule ale že ty peníze skutečně od lidí zvládnou vybrat. Asi by je mohli často utrácet možná za věci které mají větší smysl, ale vím jak funguje organizace IT projektů a to že to ještě nekrachlo je takový ne úplně malý zázrak. Tak snad to neposerou. IMHO to že vůbec existuje Squadron je šikovným způsobem nutí aby to vydali v co nejlepším stavu.
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Me zarazi, ze vubec vypusti patch na konci tydne, kdy vedi, ze pak 3 dny nebudou v praci
    (ze maji na RSI Status napsano "team is investigating" je evidentne lez, protoze kdyby to nekdo uz aktivne resil, do 10 minut je online docasny workaround - napr. premistit/preskocit prvni cargo misi, a hlavni pricina opravena max. do nekolika hodin, a ne ze se 3 dny NIC nedeje).
    Podle me to ukazuje na pritomnost nejakeho idiota/skodice nekde v tom rozhodovacim retezu, protoze tesne pred vikendem se proste patch nevypousti.
    Behem pondeli to bude urcite rychle opraveny - proc? protoze prijdou lidi do prace a SKUTECNE to zacnou resit.

Server meshing neni zadny zazracny lek, ktery jako mavnutim kouzelneho proutku vyresi veci jako chyby ve skriptech misi, nefunkcni tractor beams, bugy v UI, vselijake bugy lodi, atd.
    A na zacatku to samo o sobe bude mit dost detskych nemoci. V momente kdy server meshing pujde online, celkove mnozstvi problemu se jen zvysi.
    Doufejme, ze ta nejhorsi faze nebude trvat moc dlouho.
    Ale uz aby to bylo :)

Dodelani SQ42 by mohlo SC trochu pomoct, ale moc se neodvazuju hadat jak moc a kde (nemluve o tom, ze to taky nebude hned).
    Snad by to mohlo trochu zrychlit vyvoj a zapojovani nejakych assetu jako planety, outposty, nove stanice, mozna nove zbrane, lode, mozna nove "pribehove" NPC a mise, atp.
    Ale umim si predstavit i scenar, kdy budou v techto vecech nejake technicke a/nebo kvalitativni rozdily mezi SC a SQ42, coz zabere cas nez se lide prizpusobi, a po tu dobu se nejspis jen zvysi mnozstvi produkovanych bugu.
    Co se tyka dalsich veci... ne vsechny problemy se daji rychleji resit tim, ze na ne prihodis vic lidi a muze to naopak situaci z nejruznejsich duvodu zhorsit.
    Velke zmeny k lepsimu bych neocekaval.
    VACA
    VACA --- ---
    UNREALONE: hele no já si tak trochu (mozna naivne) furt rikam, ze ten S42 je pro ne priorita protoze tam potrebujou aby to bylo fakt dobrý uz rovnou pri vydani.
    Narozdil od cyberpunku maj ten luxus ze jim nikdo nediktuje nejaky datum do kdy to musi bejt na pultech. A naopak oni po teh letech kontroverzi az to vydaj, tak budou pod lupou vsech medii.
    Dalo by se ocekavat ze to bude tema hlavnich zprav v mainstreamovejch mediich..
    Potrebujou aby to byl uspech, protoze se od toho bude primo odvijet taky dalsi prival masivniho mnozstvi hracu i do online star citizena...

A tady prichazi ta moje naivnejsi cast kdy si rikam ze proste hodne jejich "resources" je ted alokovanejch na projektu S42, ale i to ze tyhle vsechny patche jsou vytlaceny aby byl videt aspon nejakej progress, ale podle me to po technicky strance nema az tak uplnou prioritu aby to bylo nejak odladeny. (coz je celkem videt, ze?:) Protoze kdyz by to belo bejt odladeny a mit vychytany bugy, tak tim zabijou strasne moc casu a prostredku, kdyz ale vlastne to pak stejne zase rozbijou dalsim patchem...

Jakoby tady zrovna mam pochopeni ze polishing ma smysl az u hotovyho produktu, a ted by to byla jenom ztrata casu a prostredku.
    Jo taky me to vzdycky nasere, co vsechno je zase rozbity:D Ale tak nejak vlastne neni v mojem vlastnim zajmu aby se s tim tedka ztracel nejak vyrazneji cas...

To spis me v tuhle fazi trochu sere jak voni furt serou dalsi a dalsi lode... A pritom backlog lodi ktery jsou v furt v konceptech se tahne 10let spatky...
    Ale neco prodavat musej, aby meli na chleba zejo ;D

Nevim, verim ze az se vyda s42 tak se celej proces star citizena snad zrychli...

Velkej prulom taky bude ten server meshing. Jestli se jim to povede, tak to asi bude resit hodne veci se stabilitou hry, Ai npc, ale i velky mnozstvi bugu...
    A navic ta technologie jako takova pro ne bude mit prodejni potencial vetsi nez nejaky lode na pledge storu.. Ve smyslu ze kdyz to bude fungovat, tak to bude prevrat v online hernim prumyslu a da se ocekavat ze o to bude zajem ze strany zavedenejch aaa hernich studii...
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    No třeba se to v příštím patchi zas obrátí k lepšímu. Je škoda že i to málo co je použitelné pak vždycky rozstřelí a musí to znova spravovat. Doufám, že aspoň dodělají Squadron takovým způsobem, že to nebude moc zabuggovaný. Cyberpunk taky potřeboval celkem dlouho dozrát. Když to tak píšu tak nevím jestli jsem v tomhle ohledu optimista :⁠-⁠D
    BAT
    BAT --- ---
    Tak dneska se teda nedarilo. Na co jsem sahnul, to se podelalo :-D

Hauling mise samozrejme nedostupny, protoze nelze udelat tu prvotni/vstupni misi, jelikoz pro ni je vyzvednuti nakladu vzdy na nejake hlavni orbitalni stanici, na kterych se ten naklad proste nespawne.

Delivery mise zabugovany na tisic zpusobu - poradilo se mi udelat jednu a pak nekolik pokusu kdy se pokazde neco potento.
    U posledni delivery jsem jednu krabici vzal do rukou a uz se ji nemohl zbavit - place/drop klikanim nebo pres wheel menu, pretahovani v inventory, pokus vzit do ruky flasku jako kdyz piju, pokud zvednout jinou krabici... nedalo se te bedny zbavit.
    Teprve po odlogovani, kdy jsem se respawnul v posteli na stanici - samozrejme stale s bednou v rukach :) - jsem ji konecne mohl dropnout.

Cutlass Black chybi venkovni zvuk otevriani/zavirani rampy.
    Prompty pro zasednuti do kresla pilota jsou porad horizontalne prevracene.
    Tractor beam porad nefunguje.

...musi byt asi strasna pohodicka delat v CGI - predstavuju si to tak, ze je tam hrstka sikovnych lidi, kteri to tahnou, ale samozrejme nemuzou delat vsechno, a na nich se veze nesmirne velka hromada kretenu kteri delaji hovno :)
    Sorry, jsem mirne rozladen.
    BAT
    BAT --- ---
    Zakladni TLDR co se tyka aktualniho stavu:

1.) Obloukem se vyhnete Arc Corp/Area 18
    Je to past. Pusti vas dovnitr, ale uz se nikdy nedostanete ven :)

2.) Cargo mise jsou bugle, ale prej fungujou na Lagrange points a malych Outposts.
    Ale sam jsem to jeste nezkousel (LP se asi da verit, u OP bych byl opatrny - muze zalezet kde to je, na jake planete/mesici)

3.) Klescher terminaly pry neberou kaminky
    Nezkousel jsem, ale lidi na serveru to tvrdili (nevim, mohlo byt jen issue na danem serveru).

...to nejsou vsechny problemky, ale takove ty nejhorsi.
    BAT
    BAT --- ---
    pred par hodinama Hotfix:
    Star Citizen Alpha 3.24.0 LIVE 9296942-9301716 HOTFIX - Star Citizen Spectrum
    https://robertsspaceindustries.com/spectrum/community/SC/forum/190048/thread/all-waves-hotfix-channel-test-star-citizen-alpha-3

Bug Fixes
    • Fixed - PU - Missions / UI - PvE Bounty missions - Mission marker is not showing after accepting the mission (STARC-121216)
    • Fixed - PU - Transit/Elevators - Elevators are present but panel buttons stop functioning at Orison and Space Stations (STARC-121322)
      (Note: This is not a fix for the grey panel issue. This is fixed internally but is not hotfixable and will be coming in a later build)
    • Fixed - PU - Shopping/Selling - Klescher - All harvestable are giving 1 Merit per harvestable instead of a value for the type of harvestable (STARC-124745)
    • Fixed - PU - Selling / Creatures / Shopping / Loot - Unable to sell Kopion Horn and Marok Gem anywhere (STARC-108849)
    • Fixed - Stanton - Shopping / Selling - Commodity Kiosk / UI - When creating a manual sell order, players will forever have a pending sell order on the commodity kiosk
    • Fixed - Stanton - Shopping / Selling - Commodity Kiosks / UI- Players are not being charged an additional Auto-Loading fee

Technical
    • Fixed 3 Hybrid Service Crashes
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak se mi ted znova stahoval patch - puvodne jsem se zaradoval, ze to je nejakej hotfix, ale ne, proste se jen znovu stahoval posledni patch.
    Dela to nekomu taky?
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: "Prijde mi to vsechno nejak divne prekombinovany, zdlouhavy a komplikovany…"
    Taky mam zatim podobne pocity.
    Ale myslim si, ze to bude hodne tim, ze nejsme zvykli na to ze veci fungujou a muzeme jim verit - bohuzel pravem, at uz se jedna o bugy nebo i patch wipe.

Jakmile se budu moct spolehnout na to, ze co si kam polozim/ulozim/nahazim, ze tam zustane, ze moje lod nevybouchne jen kvuli bugu, ze se mi nebugne mobiglass, ze se mi nebugne inventar, ze se neudusim ve vytahu, atd.
    ...tak potom jakykoliv zdlouhavy proces uz nebude tak zdlouhavy, protoze ho nebudu muset provadet tak casto - pak by z toho byl uplne jiny pocit.

Problem je, ze se to jeste porad nepotkalo s tou potrebnou stabilitou a spolehlivosti, takze spousta tech cool animaci vytahu, tractor beam Sokoban gameplay, a "grabby hands" features, jsou casto spis na prekazku.
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Na Orisonu jsem vlastne nikdy nepristaval (je to moje nejmin oblibeny misto), ale to s tim hangarem me... vlastne moc neprekvapuje.
    Orison mi vzdycky prisel jako takove ty CGI koncepty ruznych "chytrych mest", hyperloops, atp., kde je to vsechno proskleny, hrozne slick a tenoucky a "hezky", ale po prakticke strance veci je to naprosto idiotske a nerealne.
    Tak asi i proto patri Orison mezi moje nejmin oblibena mista.

Ale ze ho takhle blbe udelali i kdyz vedeli co pak prijde s tema hangarama - obavam se, ze jak rikas, pejsek a kocicka varili dort.
    Bud tehdy nevedeli co bude, co je v planu, anebo nekdo podlehl tomu pseudo-cool (podle me neco co nedava smysl neni cool ani trochu) designu a schvalil to.
    Ja bych byl nejradsi, kdyby Orison zrusili, a dali nam misto nej zpatky Port Olisar - zrovna jsem na nej nostalgicky vzpominal :)

Jinak si taky myslim, ze je spousta veci asi "necekane" kouslo do zadku, ale je to porad resitelne - jen to bude stat zas dalsi praci a cas.
    VACA
    VACA --- ---
    Jakoby ja nechci bejt uplne negativista. Furt chci verit tomu ze az vydaj skvadru tak nastane nejakej prulom a vsechno to zacne davat smysl.

Ale ted mi to trochu prijde jako kdyz pejsek a kocicka vari..

Jak kdyby na stary konstrukce lepili veci se kterejma puvodni architekti vubec nepocitaly, a navic jakoby k tomu ani nemeli ty puvodni plany…
    Coz ale vlastne mozna neni uplne daleko od pravdy :(

Kdyz bych to vzal prakticky, tak treba orbitalni stanice, s timhle systemem hangarou jsou zraly na to je hodit do kose vydesignovat cely znovu.
    To sami orison.
    Pusobi totiz trochu divne kdyz pristavate do vznasejiciho se objektu kterej je tak cca velikosti toho hangaru, ale pak se v podlaze otevre prostor se 40metru hlubokym vytahem… (patrne tedy vytah do jine dimenze:)
    To uz asi bylo i vic immersivni driv, kdyz se ta lod proste despawnula za vasi nepritomnosti…

Ale i po technickejch strankach, viz treba ty interakce. Kdyz to bylo po staru, tak to melo konzistenci. Ted je to tak nejak naoul novy prvky se starejma, konzistence vzala za sve…

Clovek nevi jestli se teda nemuzou rozmyslet jak to bude, nebo zacali roubovat novej styl interakce ale zjistili ze nektery stary zpusoby nedokazou vyresit, a tak to ted mame pul na pul..
    VACA
    VACA --- ---
    Zatim z toho mam divnej pocit.

Cargo elevator mi prijde super.

Ale jinak jsem z toho zatim spis v rozpacich…
    Prijde mi to vsechno nejak divne prekombinovany, zdlouhavy a komplikovany…

Nejak mi mesedo tenhle druh hangaru na orbitalnich stanicich. (A asi je to i rozbity, po pristani se lod v asop zobrazovala jako “unknown locatio” takze pocitam ze az se lognu tak jsem o ni prisel.. )

Je to takovy naky pocitove vsechno vic polovicaty nez to bylo pred 3.23…

Ale nechci nikoho odrazovat, sam tomu jeste chci dat nakej cas.
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak Vulture a par dalsich, puvodne ne-pronajimatelnych lodi, by v novem patchi uz melo jit pronajmout.
    Zdroj: 05:24 IMPORTANT 3.24 Changes - Alpha 3.24 is REALLY shaping up | Star Citizen News (by SuperMacBrother)
    BAT
    BAT --- ---
    Jinak nevim ted jak se pridavaj pratele, ale jestli to v necem pomuze, tady je link na muj profil: https://robertsspaceindustries.com/citizens/Howard-Toad
    ...tak kdo chce, muzte si me pridat, treba se nekdy sejdeme a muzem zkusit neco dohromady.
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Aha, jsem idiot - ono to zobrazi jen prvnich nekoli, a pak musis kliknout na tlacitko pro dalsi stranku... ja nejak cekal, ze je proste vylistuje vsechny, nevim proc :)
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Tohle by mely umet “Kel-to” samosky… tam koupis 100ks lahvi s vodou a 50 burritos na jednou…
    Jedna je trba ve stratus building na orisonu.. (pres lavku od ez habs baraku…
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Diky moc. Uvidime jak se to sejde - taky zatim nevim jak to bude s casem ...a taky jak to bude se servery, ale jak jsi taky psal, zatim se to zda ze to bezi.
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: Rychlejsi retrieval lode se da porad delat z tech puvodnich terminalu - jen si potom jees pro tu lod do sveho hangaru misto do nejakeho s danym cislem.
    Ale rychlejsi je to samozrejme jen pokud jsi mimo hangar nekde u tech terminalu - typicky treba kdyz se pripojis do hry a prijedes trubkou na spaceport, kdy pak kolem tech starych terminalu stejne prochazis, tak si to nechas retrievnout a nez vytahem dojedes do hangaru, lod je davno ready.

Ja mam jen Large hangar, ale jen co jsem do nej vesel, taky jsem si rikal, ze se asi sakra nabeham :-)

System terminalu je trochu divnej, ale na druhej pohled to docela dava smysl.
    Ale hlavne to chce streamlineout nakupovani - napr. aby si clovek mohl v terminalu objednat paletu hamburkgru a nechat do slozit rovnou do lode, a ne si je kupovat jak maniak po jednom v Mc Donaldu.
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: Jinac, je to v soucasnosti asi nejrychlejsi qt drive, ma i celkem dost rychlej spoolup coz se prozmenu hodi, kdyz do tebe chce prudit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam