• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MASTER_AStar Citizen
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: chapu no, nicmene imho na to cargo stejne chcs spis dat jednu libovolnou misi a rentnout aspon hull A kterej stoji na den drobny a jakykoliv cargo v nem udelas nasobne rychlejsi nez v cemkoliv z tech malejch lodi.. diky tomu jak rychle se to naklada a ze to pojme vic nez jednu misi najednou se ti to vrati behem jedny cesty, titan nebo cutter co se tyce carga je tak na tu intro misi ktera ti v podstate jen unlockne cargo loop
    BAT
    BAT --- ---
    Tak se mi zda, ze se moc nezmenilo.

Porad to neumi DLAA, jen DLSS.
    Takze bud je vsechno zubaty (bez DLSS), nebo rozmazany (DLSS). PROOOOOOOOOOOOC???
    DLSS dovedou, ale s DLAA si leta nevedi rady? Vyjadrili se nekdy nekde proc to sakra jeste neni?
    Pro mne je to docela zasadni vec, protoze me po par minutach boli oci jak se porad snazi zaostrovat vsechno to rozmazany.
    A alternativa v podobe zubu vsude, s vypnutym DLSS, to je zase strasne hnusny.
    Nebo snad delam JA neco spatne???
    Je na to snad nejaky trik, nebo skryte nastaveni?
    Nebo se to musi vynutit nejakym user config parametrem a ja jsem ten posledni idiot, ktery o tom jeste nevi?

Nastavovani charakteru se nijak nezlepsilo.
    Porad to stejne, neskutecne veprove ovladani, kdy widgety nereaguji na zadny keyboard input.
    Napr. zmenit nastaveni slideru stiskem sipky vlevo/vpravo? dolu/nahoru? plus/minus? cokoliv... proste ne, jedine cemu jejich zmrvene GUI rozumi je klikani mysi.
    V kombinaci se zamrzanim kazdou sekundu je neskutecnej vopruz tam neco vubec naklikat, takze to jsem po par minutach boje radsi vzdal.

Jinak jsem jen nastavil klavesy (joysticky me jeste cekaji) a preletel z Lorville na Everus Harbor.
    A kdyz jsem po pristani a presunuti imprintu na Everus znovu bral lod, abych sel nabindovat ty joysticky, tak se mi lodka spawnula clipnuta v podlaze hangaru.

Nepotesili me :(
    BAT
    BAT --- ---
    Kdyby nekdo potreboval partaka, tak mi muzete zkusit poslat invite nebo co...
    Tiggy Skibbles | Tiggy-Skibbles - Roberts Space Industries | Follow the development of Star Citizen and Squadron 42
    https://robertsspaceindustries.com/en/citizens/Tiggy-Skibbles
    ...ale mam ted fakt jen tu Auroru a pet penez, takze velkou pomoc necekejte :)
    BAT
    BAT --- ---
    Jeste koukam na nejaky aktualnejsi ship reviews...
    Kdyby to nekoho zajimalo, videa jsou strucna a k veci, bez zbytecnych teatralnosti.
    https://www.youtube.com/@EvenLease44/videos
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: Jo, to by bylo rozumne, ale bojim se toho :)
    Kdyby neco z tech malych klumpu melo aspon nejaky cargo space a ne ze se JEDINA bedna musi prisat kamsi zespoda, nebo co.

Cert aby to vzal. Pujdu do te Aurory.
    Mas pravdu... parkrat se otocim a poridim neco lepsiho, a kdyz by doslo na reset tak se nepo.
    Ale hlavne ted jak na tu Auroru koukam, pripomnelo mi to ty snilkovske casy pred temi 150 lety, kdy jsem v Aurore sedel v hangaru jak tydyt a predstavoval si, ze jednou bude mozne s tou Aurorou i letet :-D
    Vzdyt ja tu Auroru vlastne chci! :)
    BAT
    BAT --- ---
    VACA: pujcil jsem ho znamymu, a ten ted odjel na 3 tydny kamsi, pricemz zapomnel zmenit email adresu pro 2FA.

Me moc na combat neuzije, ale prave kvuli tomu vaham... ze jako kdyby nahodou to bylo treba, tak bych mozna trosku mohl.
    + Titan ma i vetsi cargo space 8 SCU, zatimco Cutter jen 4 (lze-li verit robertsspaceindustries.com).
    - Videl jsem video, kde do Titana nekdo cpe 2x2x1 bednu a strasne s tim bojuje, protoze ty zadni vrata jsou jentaktak (i kdyz nevim jak moc to bylo rukama dotycnyho a jak moc tou lodi).
    - Kdyz se Titan plne nalozi, naklad blokuje vstup pres rampu, clovek musi pouzivat zebrik, a z zebriku v SC me jima hruza.
    - Titan ma malou nadrz na QT palivo, takze se s nim clovek naskace (a treba do Pyro se s nim vubec nedoleti?)
    ...podle toho vychazi uzitecnejsi spis ten Cutter.

Ja chci mit jen trochu jistotu, ze kdyz zas bude nejakej patch nebo reset, diky cemuz prijdu o pripadne ve hre nakoupene lode, tak aby tam na me cekalo neco do ceho muzu skocit a neco delat, a ne aby to byl treba nejakej Mustang (ie. neco co se rozpadne jen na to kouknes a na cargo zapomen).
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    MONKEYFIGHTER: presne tak
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Vem auroru, na titana nebo cutter vydelas za dve otocky s cargem ingame a je to vetsi fun zacinat od piky)
    VACA
    VACA --- ---
    BAT: Jakto?

Jinak titan je podle me lepsi, vic univerzalni -zvladne i nejaky fajty..
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    TOMICK: Btw jak to funguje, jeden set karet ti da jeden reward a ten co to claimne to dostane do hangaru?
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    MONKEYFIGHTER: jojo ten:) a sehnal sem jednoho kamarada nakonec. Meli jsme stesti. Resp. ja:) Ted "delame" jeho....chybi uz jen 7cka
    BAT
    BAT --- ---
    Potrebuju novy ucet, protoze muj puvodni je mi ted docasne nedostupnej.
    Mam vzit starterpack s Cutter, nebo Avenger Titan?
    (v podstate asi chci, aby mi nejaky hlas rozumu rekl, ze CIG jsem uz prispel dost a mam se na to vykaslat a vzit Auroru za 50 :))
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    TOMICK: exec hangar jo? nice, sel si s partou pocitam? ja teprve zacal farmit red keys vcera)

BAT: Zatim sem nenasel nic co bych potreboval menit mimo SC. Mam sticky v podstate hlavne na SC, nelital sem s tim zatim zadnej flight sim a jsem nejradsi kdyz je vsechno 1:1 bez nejakyho velkyho propinani. Asi jedina prkotina co chci je invertovat si nektery osy, protoze i kdyz si SC pamatuje Nektery tvoje tweaky se mi ale libej takze jestli se dostanu k tomu se v tom povrtat a prijdu na nejaky dalsi uzitecny veci tak se podelim.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Mam Hornet MK II :)
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    BAT: hra je hratelna.. jiste urcity zadrhely jsou, ale v principu je to konzistentne hratelny. Hraju to pravidelne s par lidma a oproti tomu, v jakym stavu byl SC pred rokem a driv s to neda srovnavat, drive to za me bylo nehratelne.
    TOMICK
    TOMICK --- ---
    Zdravim, nenajdu tady nejaky zoldaky na ochranu? Sam sem zvladnul vsech 7 compboardu, ale nemam sanci dat sam ten hangar:(
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: Jeste pro inspiraci... mas nejak sikovne nastaveny firmware?
    Nejake zajimave/netradicni tweaky, nebo jak mas naprogramovana tlacitka ve FW joysticku?
    Nebo nejaky mod? (ja pouzivam hybrid throttle mod, jen jsem si tu soucastku vyrezal z nepouzite plastove zaslepky z me computer case).

A k tomu konfigurace na pravem sticku:

Button F3 (dlouhy stisk)
    - Vypina/zapina vsechny LED (kdyz stick nepouzivam, nechci aby svitil, tak timhle ty LED vypnu).

Button 4
    - Dlouhy stisk: "zbranovy mod" ON/OFF, prepne funkce Buttonu 1, 2, a 3 (popsano nize).
    - Kratky stisk: pokud je "zbranovy mod" ON, prohazuje funkci Buttonu 1 a Buttonu 2.
    - Kratky stisk: pokud je "zbranovy mod" OFF, funguje jako normalni button (posle Button 4).

Weapons OFF (default) - indikovano Tyrkysovou barvou LED #10:
    - Button 1 posila Button 30
    - Button 2 posila Button 31
    - Button 3 posila Button 33
    ...ve hre mam tlacitka 30-33 nabindovana treba na mining lazer, nebo salvaging beams, ktery se ovsem aktivujou jen pokud je zapnuty prislusny mod ve hre, takze v tomhle stavu to funguje i jako "weapon safety" (mam rad jistotu, ze nahodou na nekoho nevystrelim kdyz to nemam opravdu v umyslu).

Weapons On (normalni wpn mod) - indikovano Cervenou barvou LED #10:
    - Buttony 1, 2, 3 posilaji Buttony 1, 2, 3.
    ...fyz. button 1 a 2 je hlavni two stage trigger, takze 1 a 2 jsou ve hre nabindovany na weapon groups 1 a 2 (alternativnim modem nize je muzu prohodit), a 3 jsou raketky.

Weapons On (alternativni wpn mod) - indikovano Zlutou barvou LED #10:
    - Jako vyse uvedeny "normalni wpn mod", ale prehodi Button 1 a Button 2.

A na levem sticku, ktery je hybrid omni throttle, mam:

Button F3 (dlouhy stisk)
    - Vypina/zapina vsechny LED (kdyz stick nepouzivam, nechci aby svitil, tak timhle ty LED vypnu).

Button F2 (dlouhy stisk)
    Prepina throttle mod mezi "forward-0-backward" (dobry pro hry jako Star Citizen, ale pouzitelne i jako collective pro helikoptery)
    a "forward-0-0" (jako v letadle, ale 0 je na stredove pozici a protazena az do zadni pozice - kompromis kvuli fyzickemu hybrid throttle modu, kdy paka zustava na urcene pozici jen od 0 dopredu, zatimco zadni pozice je vraceci).
    Funguje to tak, ze vynuti 100% Trim na throttle ose, coz posune 0 do fyzickeho stredu pohybu paky.
    Jak jsem zminil, je to urcene pro hybridni throttle, kde fyzicky auto-centering paky funguje jen v ramci zadi pozice, zatimco v predni pozici paka fyzicky zustava tam kde ji clovek necha.
    To je super pro SC, ale pro normalni letadelka uz ne - tam musime pozunout 0 thrust do fyzickeho stredu pozici paky.

LED #10 se pouziva jako Throttle Mode indikator:

Vesmirny mod ("forward-0-backward"):
    - Forward thrust ==> Zluta
    - Zero thrust ==> Zelena
    - Backward thrust ==> Cervena

Letadlovy mod ("forward-0-0"):
    - Forward thrust ==> Zluta
    - Zero thrust ==> Bila
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    BAT: Jo za me nebe a dudy, jakoze na to ze byl celej tejden ted freeflight kde to driv bylo nehratelny dost casto tak u me v podstate nic gamebreaking, samozrejme furt v ramci bezny SC performance takze uplne bez problemu zas to nebylo. Tedka davam druhou seanci dneska po tom co je free flight over a je to fakt butter smooth, treba ty cargo services sem ani neveril ze muzou takhle bezproblemove jet dokud toho nekdo pulku neprepise)

Samozrejme je to o tom co jedu zrovna za loop a jaky vychytavam servery, nekdo jinej muze mit uplne jinou zkusenost, ale oproti releasu 4.0 kdy se vetsina lidi nedostala z hangaru je to fakt uplne jinde.

Asi jediny co jsem mel za posledni tejden probelm zachytit funkcni byla ta align and mine mise, coz sem zas trochu cekal zvhledem k tomu ze to je server wide PVP event kde se potkava fakt hodne ruznejch mechanik. Furt ma ale cenu tam nabehnout a nabrat nejakej loot I kdyby clovek nedodelal celej ten chain.
    BAT
    BAT --- ---
    MONKEYFIGHTER: ja jsem mel zase pauzu, ale z doslechu se to pry stabilita hodne zlepsila?
    Samozrejme stale zalezi co clovek dela, s cim lita, a jestli k tomu ma dalsi lidi, ale obecny trend se zda byt, ze se to lepsi.
    Nebo je to mylny dojem?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    btw nevim jestli to je tim ze skoncil freeflight nebo sem vyluckoval server ale dneska vsechno ultra smooth.

litam Hull C cargo haul loop keterej je na servery dost nachylnej a umi se tam toho spoustu vysrat a jede to jak po masle, za 4 hodky on/off hrani 5.5 Mega v kapse jak nic)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam