• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    JOPS
    JOPS --- ---
    SMOKY: kdo si koupi elektrokolo ?

    nebyva uplne zvykem, ze by si to koupil aktivni cyklista. Spis si to koupi clovek, co na kole jel maximalne pro rohliky a chce se podivat vice po okoli. Zkusenosti na kole nejspis nic moc a kdyz vezmu, jak lehce clovek vytahne tech 25km/h, tak z toho uplne nemam dobrej pocit. Zkusil jsem si elektrokolo na ForBike, je to tezce navykove, ale kdyz jsem ve 20km/h vletel do zatacky, kde podlaha byla fakt hladka, tak jsem mel co delat, abych to nepolozil :) na normalnim kole by se mi to nestalo, protoze bych tu rychlost na takovem kratkem kousku fakt nedal.

    A mame u Labe cyklostezku a je tam par mist, kde se to nezda, ale projet ta mista ve 30km/h, tak milej biker na ekole bude mit fakt plne ruce prace, aby si nerozbil drzku.

    Ale v celku je mi to fakt jedno, ja si s nima na cyklostezce rad zazavodim, je to pro me takova motivace.

    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007:
    JOPS:
    Imho je ideal tech 32, co maji v USA. Prave z duvodu, kdyz jede kombinace lidi e-kola normalni kola. Kdyz treba jedem s kamaradem, co ma ekolo, tak po rovine mu porad ujizdime, jelikoz jedem tak 28-30. Jet 25 je zase otrava pro nas.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Půjčovny elektrokol a elektrokoloběžek válčí se správci Šumavy — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/...la-a-elektrokolobezky-nepatri-na-stezky-tvrdi-sumavsky-narodni-park
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    nemate nekdo tip na DOBRY elektro tandem (dvojkolo)? :-)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Na kole jen s přilbou | Aktuality - Elektrokola a jejich využití – pozor na rychlost
    https://www.nakolejensprilbou.cz/...id=IwAR2j6Jx37UDYMseR67_2Lq7uODT4qTT9a9GuWIXA4fh4i_g8kqnTFmAm49o
    JOPS
    JOPS --- ---
    PSYSBEE:
    PSYSBEE:

    hele ja si myslim, ze 25km/h je ideal. Pokud pojede banda na elektrokolech a par lidi na klasickych kolech, tak si budou tak trochu stacit. I kdyz na horaku udrzet v kopcich prumernou 25km/h neni uplne sranda a ono i po rovine, kdyz se jede dele, tak pak ma clovek jazyk na zadech :)

    A mas pravdu v tom, ze kdyz se kolo trochu rozjede, tak zataceni a jakakoliv manevrovatelnost je tatam a pokud clovek nema trochu nalitano, tak je docela prekvapen, ze to dokaze i nezatocit :)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PSYSBEE: no a jak s tímhle pak při náhodné kontrole policajtem?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: legit, rámcove si myslim rozumime :)

    Jeste doplnim k tem rychlo-ekolum - zadni nabojovej pohon 8Fun Silent Plus (kterej se bezne montuje na ekola za cca. 30-35k) ma spickovej výkon 350W s uzivatelskou moznosti prepnuti do off-road rezimu (tj. oproti standartním 5 stupnovym Silentum ma na ovladaci 6 stupnu pripomoci), kdy to dokaze valit az do 35kmh..
    Vyrobce sice v manualu zduraznuje, ze 6 stupen lze pouzit POUZE PRO JIZDU MIMO VEREJNE KOMUNIKACE, but who cares.. :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MAESTRO_007: No je pravda ze hromade denentu co potkavam na kole by bylo lepsi dat omezivat na 10km/h i na normalni kolo :-D
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ve skutečnosti je 25 v poradku. jasne, když vykedu na elektrokole tak 25 mam asi za 10 sekund a je to hrozne malo :-) ...ale na druhou stranu jezdim denne na silnicce do prace a jezdim cca 30 a jsem na stezce nejrychlejsi, kdyz si predstavim ze budou jezdit 30 vsichni a zvlast ti co popisujes
    PSYSBEE tak mi tech 25 prijde naprosto v poradku

    ..ale chapu te to spousta lidem nestaci a legislativa to v budoucnu posune nahoru za urcitych podminek
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PSYSBEE: Peugeot udelal kolo s vysokym vykonem a musi ne nej bejt spz jko na motorku, ted nedavno jsem videl recenzi nekde na YT.

    Ja prave uvazuju o elektrokole jako o nahrade jaro/leto za auto. Ale na to bych chtel trochu vetsi rychlost nez 25. 35 myslim klidne ideal strop.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    .. druha stranka veci je, ze 25kmh je fakt malo, zejmena pokud by melo ekolo slouzit jako plnohodnotna alternativa k autům pro dopravu do prace, skol atd... Optimalni maximálku pripomoci bych videl nekde aspon na 30 kmh min - 35 kmh max. To si myslim, ze by jeste beznej clovek mel bejt schopnej ukocirovat a naopak by to defacto eliminovalo potrebu lidi davat si do ekol čipy.. (V US je myslim legalni 30 kmh?)
    A kdo by chtěl vyssi rychlosti, tak ten uz by si musel ten čip zlegalizovat - tj. vybavit kolo blinkrama, brzdovym svetlem, zajit si s nim na technickou a finalne vyfasovat malinkatou SPZku pod sedlo - coz takhle to v Nemecku uz par let funguje..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    JOPS: dobry taky je, ze napriklad stredaky Bafang MaxDrive si muzou zvysit rychlost pár klikama ovladacem bez nutnosti instalace predrazenyho deblokacniho cipu
    - tj. pres dvojklik tlacikem I se dostanes do servisniho menu, najedes na polozku MAX SPEED, kde mas z vyroby nastaveno 25kmh, zmacknes znova tlacitko pro editaci a nacvakas si tam treba 50, 60 nebo podobnou hovadinu.. A ejhle - motor pomaha a pomahaa ty letis jako vitr .. kdyz si to clovek nacvici, tak se to da zmenit zpatky behem 3-4 sekund..
    JENZE - clovek nesmi bejt bezmozek a vzdycky vedet co si muzu a nemuzu dovolit. I já - jako trénovanej biker, co jezdi na trailovým celoperu veci typu Rychleby nebo Trutnov Trail a snad tak uz trochu vi jak kolo ovládat - jsem ve vyšších rychlostech cítil, ze radsi klidek a neprehanet to.. Tj. palit to 45kmh po prazdny cyklostezce/silnici OK, jinak - zejmena v hustsim provozu - vzdycky pouzivat mozek, zvolnit, predvidat a chovat se ohleduplne ostatnim..
    Je to hrozne navykovy, ale staci mala chyba a na pruser je zadelano.. Bohuzel cim dal vetsi cast uzivatelu elektrokol se zacina rekrutovat z necyklisticky verejnosti - tj. bez zakladnich cyklistickych navyku a zkusenosti a kdyz se k tomu prida jeste arogance a neohleduplnost (jako to bezne vidime na nasich silnicich zhusta u ridicu silnejsich aut), tak to načipování muze bejt fakt dar z pekel...
    ADAM
    ADAM --- ---
    JOPS: většinou to mají prepaleny, ale v těch akcích se občas něco dá koupit výhodně.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ADAM: myslis to, napalime to mesic pred slevou o 70% a pak to zlevnime o 50% ? :)

    nevim, ale kolo od Mountfielda bych si fakt nekupoval :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: zářím ani neuvazuju, spíš jen tak nadhazuju. Mountfield mívá na sekačky 50%vyprodeje, tak možná budou mít i na kola
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: tak, byls rychlejší :-)

    V Německu už to kontrolují, ono to časem dorazí i k nám..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JOPS: napr. u bosche to po stisku tlacitka vydis na displeji... musis ho totit aktivovat pri kazdem zapnuti
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    WOJTYLA: zatim ne, museli by se naucit jak to na ovladaci zjistit a nevim jestli ze zakona ti na to muzou sahat. ale ta doba rychle prijde a minimalne pojistovna pri nejake udalosti velice rada bude zkoumat jestli nebylo kolo nacipovane.

    pripadne existuje chip na bluetooth, ktery muzes deaktivovat pres mobil a nezjisti to na ovladaci
    JOPS
    JOPS --- ---
    PSYSBEE: jak to ten policajt pozna, ze to je ciply ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam