Ahoj, procetl jsem to trochu dozadu, ale porad nemam jasno, s dovolenim bych poprosil o radu s par otazkama. Pritelkyne jezdi na kole, ma nejaky Specialized stroj, ktery ji stejne 100% nesedi velikosti, tak spolecne s pripadnou obmenou me napadlo se pridat s elektrokolem. Akorat jsme se tak nejak shodli, ze kdyz uz, tak stejne ho budeme potrebovat oba. Pro me je lakavy ten cestovatelsky rozmer, tedy vyjet bez auta nekam dal za Prahu, ona ale porad jezdi i kvuli fitness. Nebudeme jezdit extremne casto, taky nepocitam krome polnacky a lesni cesty zadny extra teren. Z toho mi vychazeji nasledujici otazniky:
Pro me bude lepsi stredovy pohon, pro ni zadni (volnobeh)?
Je nejaky best pick s rozpoctem 40-50k kus? Uz jsem jel na popud kamarada do Mountfieldu, ze tam maji akce na kola za 35k, ale na miste jsem zjistil, ze to je inzerovana cena bez baterie (+20k), tak si rikam, jestli neni lepsi nejaka alternativa.
Neco (znacka, obchod atd.), cemu se vyslovene vyvarovat?
Jsou uzivatelsky vyndavaci baterie s moznosti nabiti mimo kola standardem, nebo jen u tech s umistenim mimo ram? Jak se pak resi dobijeni na cestach, napr. v hotelu, kde neni moznost kola dostat k zasuvce?
Predem dekuji.