CHEWBACCA: K legálnímu provozu budeš potřebovat: Certificate of Conformity (bude potřeba k registraci, ověř si, že jej výrobce/dodavatel kola je schopen dodat, tj. že je to způsobilé k provozu na pozemních komunikacích), řidičský průkaz průkaz pro skupinu AM, přilbu pro motocykl nebo helmu dle normy NTA 8776 a uzavřené povinné ručení (cca 200-300,-Kč za rok). Kolo zaregistruješ na Dopravním inspektorátu. Dostaneš velký a malý technický průkaz a registrační značku (žádej a upozorni je, že jde o RZ typu 119 (moped se šlapadly) - na Di o tom moc nevědí. Cca za 30 dnů můžeš (legálně) jezdit.
V praxi (jezdím Praha a blízké okolí):
- cyklisti se ti budou smát nebo ti nadávat, že mladý člověk nemá na elektrokole co dělat (je mi 41, mám to jako dopravní prostředek, protože denně dojíždím a v zimě nebo hnusném počasí se mi nechce na silničním kole a MHD je pro mě v některých časech pomalé nebo málo flexibilní)
- řidiči ti budou nadávat a budou na tebe troubit, protože si myslí, že jedeš na kole a tudíž máš jet v cyklopruhu
- v provozu musíš být ještě pozornější, než na kole - jsi mnohem rychlejší, než si většina řidičů myslí