• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    kolo uz je doma a v papirech k oprave je napsano u te chyby na cyklopc co jsem posilal ze muze dochazet k nizsimu vykonu motoru(zrejme mysleno pri vyskytu te chyby. V realu motor prestal po par slapnutich fungovat uplně). ale na to se ptát nechci. chtel bych se dotazat zdali je mozne po softwarove uprave (byl nahran novy firmware) nebo jine oprave aby ten motor mel mensi vykon (slabsi podporu) nebo se mi to jen zda pocitove a neni to mozne?
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    MAESTRO_007: tak volali ze byl pry problém s cidlem (uvolnene/nefunkční poradne sem do telefonu nerozumel, detail zjistim pri prebirce) takze po vymene/oprave je vse od a motor funguje a chyba se neobjevuje. tak uvidime po zátežáku z mé strany.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: pokud to není zrovna tenhle, tak snad jo.. :-)

    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    MAESTRO_007: taky jsem udiven :-( dnes by mi meli dat vedet tak potom poreferuju.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    CHEWBACCA: u Bosche bych se nebál..ti reklamace řeší relativně rychle a dobře a věřím že náhradní mají.. Docela mě to ale udivuje, co se stalo. Určitě dej vědět jak to dopadlo.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    tak nikam nejedu. dnes se pri ceste na garančku ozvala rana a na pc vyskocil tento error. Motor ani po nekolikerem vypnuti a zapnuti pc nefungoval. dle minima informaci na internetu v nejakem foru pise typek ze mel tu samou chybu a museli mu vymenit motor. Nic moc u noveho kola za 100K po 240 km. Moc sem si nezajezdil. Nevite nekdo zdali jsou tyhle motory na skladech? nebo v tehle dobe kdy neni je nedostatek nekterych veci ve svete nejsou dostupne ani tyto motory?

    Bosch Drive Unit Performance CX Generation 4 (85Nm) Cruise (250Watt), Smart System

    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    nejel by někdo někdy na víkend pojezdit na hory v čr?
    BATY
    BATY --- ---
    Každopádně ano, pokud už tam máš magnet a správně si nastavíš obvod kola, tak už je to cajk. Garmin dokonce ten obvod kola v tom čidle upravuje právě podle GPS, permanentně to měří. Stačí upustit trochu kolo nebo dát jiný plášť a hned je obvod kola jiný, Garmin to měří podle GPS a obvod nastaví automaticky. Ale lze si tam dát i hodnotu na tvrdo, samozřejmě.
    BATY
    BATY --- ---
    MAESTRO_007: No, nepřesné je docela silné slovo. Je to přesné až až. Garmin prodává čidlo, které dáš na nábu (je jedno, jestli zadní nebo přední, já to mám na zadním, abych na něj nekoukal), ale to je spíš z toho důvodu, když GPS třeba nemusí mít dobrý signál, někde v lese po stromy nebo v tunelu :) Jinak třeba na silniční kolo to nemá smysl dávat, přesné je to dneska až až, zvlášť u cyklistiky, kde se pohybuješ rychle.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    MAESTRO_007: ok díky. Z výroby byl na pc nastaven obvod kola 2630mm. Já to měřil a vyšlo mi to na 2600 tak jsem to upravil a necham to teda a budu verit cyklocomputeru.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    CHEWBACCA: nejpřesnější způsob je magnet v kole, měření počtu otáček a správně zadaný obvod kola v cyklocomputeru. Což splňuje tvůj Bosch. Vše přes GPS/staelity je nepřesné, používají to možná tak někde ve formuli a podobných hi-tech, ale to je trochu jiný level GPS zařízení. I Garmin pro lepší přesnost prodává magnet a čidlo do předního kola.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    zeptam se jakej nejlepsi nastroj, kombinace nastroju je uplne nejpresnejsi na mereni aktualni/avg rychlosti? jestli

    pouzivam stravu, mifit app pres hodinky, slapetto a ten pc na ekole, a vse se tak podobne s rozdilem 0,5km/h shoduje krom stravy, ktera ukazuje cca jak aktual tak avg rychlost o 2 az 3 km mín. Vse jede pres mobil a data takze bych cekal podobne udaje. Vetsina tech apek krome stravy se shoduje i s tim PC na kole, kterej to bere klasicky pres tachometr. Ve forech pry pisou ze i ten bosch motor/pc ukazuje o 2-3 km/h víc nez je skutečnost.

    popripade je nejaky jednoduchy zpusob jak si zmerit rychlost...napr znat nejaky usek napr. 5km a stopnout si to?
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    ONASYS: diky za doplneni :-)
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    PSYSBEE: nene AKUMO začínal jako prodejce a dovozce šicích strojů z Číny, které si brandovali. Epizoda s elektroskutry byli dost provar. btw majitel má přezdívku švadlenka
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    Čirou náhodou.
    Nemáte někdo návod k nastavení tohohle lcd?
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    CHEWBACCA: chapu. vis co, ja ti ten bosch jen zavidim, protoze sem se mel moznost se projet na kole znacky trek u myho kamose a uplne sem se do toho kola s bosch motorem zamiloval. jenze tady prodavaj jeho verzi trek za 6500 dolaru a na to sem moc skoupej vyflaznout takovou ranu za kolo. koupil sem si teda bafang kit a zmutoval moje 14 let stary kolo za 1500 dolaru i s baterkou. ale bafang holt neni bosch no... kdyby se dal ten bosch s vnitrnostma koupit nekde na nakym webu a ne jen objednat pochybnou krabici s motorem z turecka na ebayi....
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    PSYSBEE: a zvonek?

    Ted jeden znamej prohlasil peknou vetu "Jakmile na kolo za sto tisic namontujes zvonek, mas z nej hned kolo jen za padesat."
    BATY
    BATY --- ---
    PSYSBEE: Lidi bez helmy a nebo s rohama na fullu ani nezdravím ;)
    BANKMACK
    BANKMACK --- ---
    PSYSBEE: ano, není nad rohovou brašnu Sport Arsenal na Cannondalu :-D
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: dik za potvrzení .. jinak my se to poslední dobou snažíme lidem i trochu rozmlouvat, ze ta poslední generace motorů se proti tomu uz zacina trochu bránit, že to může mít potenciálně i vliv na uznání ev. reklamace motoru ze strany BOSCHe, páč ta jejich diagnostika se taky vyvíjí a jednou na to očipovaní přijdou a celkově ať neblbnou a naučí s těma 25kph žít.. :-)

    Já osobně bych teda uvítal zvýšení max. rychlosti přípomoci v EU na 30kph jako to maj ve Státech - pivo by chutnalo furt stejně, žádnej hromadnej nárůst sebevražd a vražd na e-bicích vlivem o 5kph vyšší přípomoci imho nenastal a naopak by razantně ubylo těhle pokoutnejch čiptuningů, páč 30kmh už se "celkem dá".. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam