• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Neresi se to, protoze pri spravne navrzenem motoru a SW ochrane se problem projevi jen pri dlouhem stoupani.
    Nicmene starsi modely uvnitr kola tim trpi a je potreba uvedomit si rozdil.

    GANBOY: Tohle je nesmysl - chladit obal povede jenom ke zniceni civek. Mezi zdrojem tepla (civky) a vnejsim obalem jsou bubliny vzduchu co se netoci.
    Ty co se toci jsou smerem do pneumatiky. Nicmene je to porad male mnozstvi vzduchu a tak izolant.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    MAESTRO_007: no levný 250W zaďáky se občas přehřívaj taky (tlustá bába co neumí šlapat do kopce apod), ale u slušnýho střeďáku (BOSCH, YAMAHA, SHIMANO, BROSE etc) se s timhle už prakticky nesetkáš..
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PEPAZZ: v tomhle.klubu má snad každé kolo motor ne? .) U standardních elektromotorů pro KOLA není potřeba chlazení vůbec řešit. Na "maximální" výkon fungují ve vedru a teple bez problémů.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    GANBOY: tenhle chladič má nasazenej známej (možná jo dost dobře i kreslil on) a je tam rozdíl cca 10stupňů v teplotě.
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PEPAZZ: hele na kole sem to ještě neřešil, nicméně! Na elektrokoloběžkách je to docela ožehavý téma, protože ten motor má v podatatě rozměr kola, takže se točí hodně moc a rychle…
    Jako u spousty věcí- řešením je 3d tisk. Dělájí se náporový větráky pro usměrnění proudění vzduchu co se nasadí na motor přes osu…
    Pro předtavu:
    STL file Engine cooling for janobike t85/laotie es18/es40/ti40 (possibly others) 👽・3D print model to download・Cults
    https://cults3d.com/en/3d-model/various/engine-cooling-for-janobike-t85-laotie-es18-possibly-others

    Samozřejmě se dá řešit nějakej pasivní heatsink, ale tam buděs muset asi jako první hlavně vyřešit problém s uchycením a odstředivou silou.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    PEPAZZ: Nijak, alespon bez modifikace to pouze vyzaruje. S modifikaci se pouzije tekutina jako v transformatorech co prenasi teplo do vnejsi kostry a chladi magnety a civky.
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    kdo tu máte motor v kole , jak se to chladi když tomu naložíš? asi primarne dotaz na ganboye
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    PSYSBEE: neznal jsem, dik
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    On: Jako je to pěkný, ale nešlo by aby to zadní kolo vypadalo víc jako od kamion?
    Já: hold my beer!

    GANBOY
    GANBOY --- ---
    PSYSBEE: půlku videa koukej tady a pulkku v druhým klibu kdyz máš cukání ;)
    PEPAZZ
    PEPAZZ --- ---
    This NEW $2700 Segway Xyber Will Crush E-bike Market in 2024
    https://www.youtube.com/watch?v=ERSLcNDAYwM
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    GANBOY: ja sem tu packu teda sundal, protoze sem dycky do ni omylem 'brknul' a kolo me nekolikrat malem ujelo z podprdele... ale ta packa je v tom bafang kitu standartne. ale mas pravdu ze je to elektromotorka styl...
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    KULA: Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! CZK12,445.11 35% Off | Bafang 750W Motor with Battery 48V 20Ah Electric Bike Conversion Kit 8fun BBS02 BBS02B EBike Mid Drive Bicycle Engine 4A Charger
    https://a.aliexpress.com/_mLIq8xI

    Klidne bych to vzal přes aliexpres… celej kit na přestavbu ti prijde v jednom balíku a me treba kdyz sem kupoval tu 5kw šílenost místo 750w motoru prodejce psal a ptal se jestli opravdu chci tuhle sadu a ne tu jinou (ukázalo se že opravdu pptřebuju tu jinou) a před odesláním poslal video kde byla moje jednotka/motor sestavená na stole a testoval funkčnost, plus dokázal zařidit jeste rychlejší odeslání (za tri dny sem ho měl na celnici).
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    DEVIL: jestli máš zrychlení na páčku, tak to si elektromotorka a radši tu moc nemluv!! 😆
    GANBOY
    GANBOY --- ---
    MAESTRO_007: elektromotokilo. Kdepak, jsem tady správně. Kromě elektroniky mám shodný komponenty jako na kole- kliky, přední vidlice, brzdy, tlumiče a pod- to všechno je z kola, proto píšu sem, protože třeba u přehazovačky mi elektrokolobězkař neporadí, proto mluvím o toxicitě určité skupiny elektropumoičkářů.
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KULA: jestli ses mentalne schopnej si propocitat naprosto mega baterku - koupit clanky, vymyslet spravny seriopararelni zapojeni do tvaru, kterej se vejde na kolo, bodove to vsechno svarit, nainstalovat ten kontroler a cidla a vsechno to enkapsulovat do baterky, ktera 'bude hodne nekde', tak si kup nakyho bafanga a budes vysmatej. kdyz koupis ale bafanga jako ja a koupis nakou baterku s 'nabullshitovanejma' specs, jako ja, tak pak splaces nad dojezdem, protoze ten bafang je proste takovej 'brutal' mezi tema motorama. pokud jedes do kopce, tak fakt jedes co ten motor da, ale taky tu baterku rychle vykouris..
    jak je ten motor levnej, tak v jednom je dobrej, s nicim se moc nesere. kdybych mel nakou baterku s realnejma specs, ktery se si myslel ze kupuju, tak bych na to pel fakt ody. takhle mam co mam, za penize co sem utratil je to slusny. takze sem 'jen' spokojenej
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    KULA: soused takhle předělal už snad stovku kol, kupuje nějakej kit středovej bafang 750W plus velká baterka. Nejdřív si chtěl baterky dělat sám, ale tohle prej vyjde líp cenově a kvalita prý dobrá. Zároveň tam nahrává jiný mapy, aby to necukalo. Přidávání páčkou nebo rukojetí, odblokování rychlosti a zákazníci (důchodci) jsou spokojení.
    KULA
    KULA --- ---
    DEVIL: ď, to víceméně koresponduje s tímhle - https://www.akumo.cz/clanek/22/valka-stredovych-motoru-velky-test-elektrokol/
    Jako kapitán lakota jsem měl v úmyslu koupit číňana v nějakém kitu bez baterie za ~4-6kkc, což koukám, že jsem byl dost z laciného kraje. Tržně je to zjevně nastavené tak, aby dosáhnout na na elektrovýbavu bylo jen pár stovek levnější než na celé kolo :D
    DEVIL
    DEVIL --- ---
    KULA: ja sem rychle poguglil tady tu stranku, https://www.cyclingnews.com/features/best-electric-bike-conversion-kits-give-your-current-bike-a-power-boost/ kde sou listovany naky ty kity a naky hodnotici blitky k nim.

    ja osobne sem strasne levnej a tak sem se po hledani uz postavenejch ekol nasral a objednal sem sem si 750w 48V BBS02B bafang kit z ciny. ten kit v ty dobe (oct 23, 2021 stal 473.92usd a k tomu byl odkaz na nakou hailong 48V30Ah baterku za 450cad. ja sem to sam podle navodu nainstaloval a motor jezdi, sterace stiraji... jezdi to pekne i do kopcu jen na packu a imho na jezdeni po meste okej. baterka byla samozrejme naka mrdka, takze zas tak dlouho nevydrzi... ale bylo to nejlevnejsi reseni k ekolu. najezdil sem skoro 2000km, motor sem jednou rozebral, koupil mazaci kejdu na nejvic namahany motory, ocistil a vyndal ozubeny kola a promazal je. mozna teda sem tu baterku zkurvil, jak sem jezdil v -20ti a min hned pres prvni zimu, i kdyz byla obalena vrstvama relaxacni folie.. ale to jsou jen rozporuplne domenky.
    zalezi taky kolik v tom chces utopit. nemusis bejt cheapak jako ja a koupis treba neco lepsiho vis co..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam