• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEEElektrokola
    Klub na výměnu zkušeností či (konstruktivních) názorů o tomhle čím dál rychleji se rozvíjejícícm odvětví cykloprůmyslu.

VZHLEDEM K SITUACI VEDLE V KLUBU SLUŠNÉ HEJTY POVOLENY, CO BUDE ZA ČAROU SMÁZNU
    rozbalit záhlaví
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: Tvoje zena je teda citlivka :-)

Ta moja na mestskym eKole s balonama trajda vsude a je nadsena. Nebylo levny, ale investice to byla vyborna postupne spolu s chariotem, sedackou hamax a ted tahačem Kommit - JAACOB.
    ADAM
    ADAM --- ---
    JAACOB: Panasonic motory nepatří mezi top, ale mezi levnýma jsou dobré a spolehlive. Toho bych se nebál. Kellys dělá poslední dobou skvělý kola, takže to taky bude cajk.

Moje žena je čistě jen na cyklostezky. Ale víme, že na ht dokáže být i polnacka nepohodla. Takze ac vím, že ji nikdy na žádnéj trail nevytahuj, tak ji určitě koupím celopero, aby se prostě těm polnackam a lesním cesta nechtěla vyhýbat....
    JAACOB
    JAACOB --- ---
    Hele vim, ze se tu chodi ptat kdejakej jeliman a ja budu jen dalsi v rade, ale stejne se zeptam. Chci koupit elektro v S pro zenskou, at muzem tahat decka ven spolu (zatim jezdim sam s dcerou na shotgunu, malej bracha teprve ceka na svoji prvni jizdu v sedacce) a pripadne az potomstvo jebnem k dedovi na vikend se taky projet i trochu pro radost. Neni to zadna bajkerka, ale doufam, ze ji to s motorem bude bavit, na nejaky adrenalin je zvykla. Ja nakonec kolo oprasil taky po sto letech, kupoval jsem loni z druhe ruky toho Canondala, jak uz jsem tady kdysi zminoval a jsem s nim spokojenej. Ale me to na traily a trochu rachoty na stare kolena furt dost tahne (problem je spis s casem nez s chuti), u ni si nejsem jistej, jestli to bude nakonec jen jezdeni po cyklostezkach, ale doufam, ze si nakonec da s nejakym trailem rict a necha se pohoupat. Ale to by k tomu musela mit taky trochu ready kolo, zejo. Tak hledam nejakej kompromis, co nebude uplne zabitej, ale taky za to nechci dat ranec, aby se na to nakonec ve sklepe prasilo. Jenomze kurec resim co ji koupit. Do vylozene weboveho bazaru se mi uprimne vubec nechce, tak se divam, co rozumneho se da dneska u nas koupit a celej web je akorat zaplavenej Crussisama. Ptam se teda na tip na nejakej mid model, co byste koupili svoji polovicce, aby si mohla jizdu trochu uzit a nebala se lehkeho terenu. Full by byl asi zabavnejsi, ale to uz se dostavame zase do docela jine cenove kategorie, tak zatim pocitam spis s HT. Chci tam mit ale aspon teleskopku, rozumnou vidli a trochu zajimavou geometrii.

Me samotnemu padl do oka akorat model od Kellysu, letosni Tayen RS50. Nevim ale nic o tom Panasonic motoru, o Kellysu jako takovemu a nemuzu ani dohledat, jestli plati, ze se z toho da lehce vybrat baterka (info je dost rozfrcane po webech a zaroven je to nutna prerekvizita, nemam ve sklepe zasuvku. Nemate ho treba nekdo na prodejne nebo nevite?). Kellys neco resil, ze maji nejhustejsi baterku a to kolo by melo byt relativne lehke (treba ~22kg), coz je za me dost plus.

Diky za libovolny postreh / zkusenost nebo tip.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    ADAM: tohle je kolo myho taty, koupil to asi za 50 kKc cca 5 - 6 let zpatky. Naprosto neznama znacka (Rebel?), motor Yamaha a ma takovy veci jako hydrauliky Shimano nebo koutouce 180 mm. Doted baterka drzi docela slusnou kapacitu. Jakoze tehda dobrej kauf. Akorat na Alpy to chce vetsi kola s terennim vzorkem.
    ADAM
    ADAM --- ---
    MARASAN: Ženě by právě stačilo trekove kolo, ale proč ji nedoprat trochu komfortu na celoperku. A víme, jak se i cyklostezka kolem potoka umí v Alpách zvrtnout ve skoro-Enduro trail....
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: viz

D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: a dvakrat me z toho kola sundal nekdo v aute..i proto uz se vyhybam asfaltu..taky to svadi k uvaze typu, jedu jen do kramu, integralku necham doma..

a hned pani v okavce na telefonu a minus 4 zuby..

AGATT!

(all gear all the time)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    MARASAN: to taky
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    D_B_M: Brose dela motory pro Specialized, nebo se pletu?
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    nevali se vam nekomu prebytecna saint nebo zee prehazka a saltr??
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    D_B_M: sorry baby, i only ride park

nebo na parek??
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    temer k tematu..

prasopejsek pripraven na dalsi sezonu..puvodni je ram, baterka a motor..treti sada lozisek v motoru..12200km and counting

22ks XT retezu, sest XT kazet.. sest zlomenejch kosti a 4 predni zuby :))

pro letosek je tam silnicni kazeta 105, at muzu menit jen ty zniceny pastorky.. a nejlehci prevod 36-36 mi bohate staci..

D_B_M
    D_B_M --- ---
    ADAM: on je to brose motor se sram sw a nalepkou :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    PSYSBEE: Spíš dělaL. Dali to asi do 3 modelu, měli s tím hodně velký plány, naladil to hodně pečlivě proti bosh (má to přirozenější projev, min motorka, víc kolo pri zachování stejne síly). Propojili to s axs hazkama aby to samo radilo a tak (a hazka používá baterku kola). Jak říkám, velký plány. Jenze:
    1. Nechytilo se to na e-ews. Chtěli to tam protlačit, ale ti jezdci tam potřebuji brutální surový výkon, všichni preferoval bosh
    2. A krátce na to přišel avinox. Zacalose mluvit jen o něm a ten to úplně pohřbil.
    Takze vznikly asi 4 modely kol a potichu zas zanikly.

Já si to nemůžu vynachválit. Má to jen dva mody, což je super. Proste buď šetřím, nebo valím. Žádný přemýšlení mezi tím. Plus je to fakt tichý z kopce. Klidně bych si to koupil zas...

Uvidíme Teda, jak to dopadne se servisem. Sram má na webu seznam dealer, ale už neví, kdo z nich umí servisovat/má diagnostiku Na ty motory. Prý mám každým dealerovi zavolat. Mam takovou obavu, že budu mít dost velkej problém servis s diagnostikou sehnat. Nejvíc to propagoval Transition, takže pravděpodobně uspeju spíš tam.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ADAM: z kopce palbu je vaha spis vyhoda, na velky doubly v parku spis nevyhoda, no..citim to podobne..

kdyz vytahnu z nostalgie 20let starou a 20kg tezkou stinky do parku, tak krome nesmyslne postaveny hlavy jsem porad doma :)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    PSYSBEE: brainfart.. "brose" melo byt
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    D_B_M: "na sram" - na jakej SRAM? On dělá motory? nevěděl sem
    ADAM
    ADAM --- ---
    D_B_M: Mám propain, ten má asi 22-23 kg a pak s kapku větším zdvihem mám analogovej megatower (cca 16kg?). Ten používám do bikeparku a na rychleby. A je teda pravda, že se mi na tom těžším ebiku asi jezdí (z kopce) lip..
    Tak nějak to líp drží na zemi a nedrnca. Bunnyhop e sice mnohem těžší, ale člověk se zas o to víc naučí využívat odrazy a přirozenou energii te hmotnosti. (přestože ten ebike má papírově mensinzdvihy u horší podvozek santa je na fox factory)
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    a cx5 smerem dole kopcom o dost tissi, nez cx4..ale na sram v tomhle nema nikdo
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ale budu drzet cx 4gen, dokud mi na to nekdo proda tu servisni sadu, nebo dokud definitivne nepraskne ram..
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    ja bych dneska asi koupil bosch 5gen..

4gen z kopce chrasti strasne, ale to moje klouby taky :)
    ale zase jsem koupil sadu lozisek a reposoval si motor sam doma.

.avinox je zbytecne silnej urcite a to mam na kole limity imho docela vysoko..a cely je to zality v plastu = neservisovatelny..
    ADAM
    ADAM --- ---
    D_B_M: Občas mi to haze nějakou chybu spojení a nebo se to vypne. Googloval jsem a jsou to nějaký zkorodovany kontakty. Nic vaznyho, zatím to vyřešilo nastříkat tam kontaktol, ale bude to chtít do servisu a ty kontakty nějak vyměnit.

Tak při té příležitosti jsem začal přemýšlet, co bych vlastně dnes kupoval. Jestli dji, nebo bosh. Ani jedno vlastně nic moc pro mě. Bosh prý není úplně tichý při cestě dolů. To už mě sram rozmamzlil, že fakt nechci nic slyšet. A dji? Když se zamyslím, jak jezdím, tak brutální výkon nepotřebuju.jedu nahoru vždy raději po asfaltu a šetřím si sílu na trail dolů.
    No, a koukl jsem na web propain a maj tam nádherný kolo s TQ motorem. Ten by měl být nejtissi že všech, baterky už taky mají dost velký... Tak nad tím jen premejslim, jestli by to nedávalo smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam