• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    SIK
    SIK --- ---
    CHOZZE89: jako jede i tak slusne, hned mi zlepsilo naladu ))
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    SIK: Ono to vypadalo vetsi, jsem mel blby meritko :D tak jsem se radsi smazal, at tu nebudim paniku
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SIK: tak kdyz clovek gembli s free money tak to neresi. lidi, co si brali hypoteku n abtc za 20k musej bejt asi ted dost nasrany, protoze vetsina z nich to pak zas urcite prodala. a kdyby neprodala tak to takhle navyroste. zero sum game
    SIK
    SIK --- ---
    CHOZZE89: na to sem presne cekal, prepinam kanal a du to sledovat )))
    SIK
    SIK --- ---
    JAZZZ: jasny no, umeni se trefit, nezpanikarit, neplasit s prodejem kdyz to stoupne o 20%, nebejt nenazranej atd atd to je mix lidskejch vlastnosti, ktery se obcas blbe kocirujou (nerikam ze tvuj pripad, trebas musel lambo nelambo)). Nikdy nevime co to prinese a to je prave docela sranda, kdyz teda zrovna nemas v zastave barak u banky abys sel do krypta )))
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    JAZZZ: No! To mas vzdycky tak :)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    SIK: jo tohle sem udelal pred dvema rokama. vybral spravny kone a tak. no a ted mam ty prachy zpatky s maly ziskem. ale kdybych si rok pockal, tak mam i to lambo :)
    SIK
    SIK --- ---
    SIK: nebo mozna nejakou dobu u tradingu zustanu a neco z toho samo vyplyne u ceho zustat, nakonec je to asi stejne spis o duvere a druhu sympatie nez, aby clovek dosel nejakou technickou analyzou k idealnimu reseni, ktery stejne neexistuje
    SIK
    SIK --- ---
    PALEONTOLOG: jo, ja bych prave chtel vybrat treba tri ctyri projekty, polozit do toho volny prachy, ktery mam a pockat dva tri roky co to udela, rad bych tedy vybral ty spravny kone (samosebou)) nebo alespon nektery z nich - necekam ale konkretni tipy, spis si prave chci udelat obrazek sam a kdyz se podelite co rozhoduje u vas, tak to muze jenom pomoct, myslim, ze si rozumime :))... trochu btc na tenhle zpusob uz nejakou dobu drzim, ale rekl jsem si, ze mi btc nestaci nebo jak to rict, je uz asi moc drahy a chtel bych se poohlidnout i po necem dalsim. Daytrading me sice bavi, ale spis je to kolikrat o nervy )) mozna jsem konzerva, ale zase ne takova, abych si koupil akcie googlu nebo applu coz by dle nekterych byla sazka temer na jistotu bez nejakyho researche... uvidim, kazdopadne dik za jakykoliv nazor
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SIK: dneska je asi 5k altu a udelat si kvalifikovanej prehled nejde. Mnoholicnost tezko podchytit.
    Napriklad polkadot, je vyrazne inovativni se zamerenim na komercni aplikaci svych vlastnosti. To je pro me osobne velky lakadlo u vsech coinz. Co se osvedci ukaze cas.
    Dalsim dulezitym prvkem je komunita a jeji otevrenost, soudrznost.
    Napr scprime je jen fork sia, ale jeho komunita si pocas celyho podzimniho bullrunu uchovala integritu a nedoslo k vyprodeji, naopak pri bullrunu si coin udrzel stsbilni cenu scp/btc, cimz se neskutecne monetizoval. Dalsi vec je, ze to je funkcni komercni produkt. Podobne je to s polkou, ale v marketcapu je deli asi 1000 pricek a oba maji imho smysl bez rozdilu ceny.
    Vlastne z hlediska zhodnoceni ma scp vetsi sanci na moon nez polka, neb ma malej marketcap, do polky je nutno k 100% narustu napumpovat radove vic.
    Ceho se vyslovene bojim jsou erc20 tokeny, lterejch je mimochodem plnej trezor od satoshilabs, ale origo dot, sia nebo siaprime tam nenajdes. Tak treba ja vubec neresim, co zalistoval trezor, to neni zadnej signal.
    Dinosauri coiny bez vyvoje neberu, jen kde se neco deje a vyviji, hleda se aplikace nebo se na ni pracuje, bez rozdilu.
    SIK
    SIK --- ---
    MORPHLER: ...dobrá, už můžu začít kreslit tabulku a indexovat altkojny )) ale jo, takhle nějak jsem si to představoval - chtěl jsem se ujistit, jestli je to alespoň trochu správná cesta, jak případně posuzovat "kvalitu"... přišel jsem sem hlavně kvůli tomu, že už mi přišlo škoda dál nechat ležet ladem to nepřeberný množství alternativ k btc a eth... takže booked :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    SIK: alty delim na dve skupiny, bohuzel nikdy nevim jestli je mam zarazene spravne. alty s potencialem a shitcoin.. . potencial nemyslim pump and dump, ale nejakou funkci. (pupmndump potencial je zajimava prusecikova skupina napric kdecim..) dneska to je hodne ono defi (nemam moc nastudovane, ale polkadot vypada velmi zajimave), ale drive to byla treba anonymita (monero, zec.. minimalne ten druhy nikdy ten potencial nenaplnil) neco prevratneho v implementaci (nimble wimble nebo jak se to pise u GRINu, taky ovsem nikam zatim jeste nedoslo dal). shitcoiny co se daji tezit (cokoli co neni token nebo POS) vs. tokeny a a historicke veci (mysleno funguji dlouho- Ltc, DOGE, Zec..) vs. chainy co ziji 2-3 roky... jsou taky zajimave deleni...
    SIK
    SIK --- ---
    ERTEPLE: ok, mrknu na to, thx
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    SIK: já třeba začal jako se vším na youtube, do startu dobrý jestli seš úplně na začátku. Mě do startu pomohl tenhle týpek: https://www.youtube.com/channel/UCqK_GSMbpiV8spgD3ZGloSw. Zásadní kritérium je asi velikost komunity a použití toho tokenu, jak moc ten use case je "Real". jestli ti de o quick buck tak obv. je to zas o něčem jiným, ale nějaká kolerace tam taky bude.
    SIK
    SIK --- ---

    ERTEPLE: Tak nekde ten research zacit musi :))
    Slo mi prave o ty kriteria, na ktery se pri cteni zamerit... ne primo o to kterej token je a bude nejlepsi, je mi jasny, ze bych chtel moc a zrovna na tohle odpoved stejne nikdo nebude znat nebo spis je to blbost neco takovyho tvrdit.
    Asi taky doposavadni historie bude dost mluvit o kvalite coinu viz treba eth nebo ltc? Ale jak se ma clovek vyznat v prilivu novejch tokenu mi zatim moc hlava nebere ))

    Tvoje poznamka o kryptoskynetu pobavila a ztotoznuju se ))
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    SIK: Podle mě, dlouhodobější vývoj, se moc nedá posoudit u žádnýho tokenu. Je to o víře čím víc lidí v to věří tím větší šance)) Ale over all je to věštění. Ale obv. můžeš "do your own research", studovat, googlit zapojovat se do komunit a někam se dopracovat. . .
    Já si třeba myslím, že z dlouhodobýho hlediska nás krypto ovládne, že je to budoucí skynet. Který tokeny to přesně budou netuším. Ale jako konec civilizace zapříčeněn digitálníma lovama mě přijde super)))
    SIK
    SIK --- ---
    ERTEPLE: Pletu se nebo je to tak, ze se altcoins daji rozdelit na dve zakladni skupiny? Na ty co jsou nejakym zpusobem zapojeny do nejakyho DeFi projektu jako napr. prave UNi a na ty ostatni jako je napr. Doge? Nebo jak posuzujete kvalitu jednotlivych alts s ohledem na nejaky dlohodobejsi vyhled/vyvoj? Staci se orientovat podle marketcap? Je pro vas zaklad “kvality” altcoinu propojeni s ETH a to ostatni je na druhy koleji na co se da spolehnout vyrazne hur? Mozna lama dotaz ale nejaky nazor by me zajimal, diks ))
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    SIK: Nic právě, a doufám, že už na něm zbohatlo pár krasavic.
    SIK
    SIK --- ---
    ERTEPLE: co máš proti jednorožci? :-D
    ERTEPLE
    ERTEPLE --- ---
    Jako čím víc reatards v altcoin worlde, tím víc memes tokens rising, atd. . To všechno má ještě zlatý časy před sebou. Si představ, že jsi haluzově udělal easy money na bitcoinu, ti někdo kdysi dal. Jdeš s tím do krámu a jediný co si koupíš je čokl kterýho znáš a každý o něm mluví, a k tomu přece růžovýho jednorožce!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam