• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAJJAKAltcoiny / ICO investice
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Iotex 60% dneska. Nikdy nevim jestli sell, nebo hodl :)

    Cqt sem propas +45%, ted sem drobny v minusu. Jakej mate pristup vy? Tocit coiny po peaku, nebo hodl do duchodu?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    mezi burzama používám ltc, má dobrej volume všude, je hodně stabilní v ceně, má rychlý převody a výběry stojí suchý z nosu

    MATT: já se na FTX jako regnul, hodně mě překvapil deposit africkýho randu a kdo ví čeho ještě, ale chybí jim trošku volume. no tak ani řím nepostavili za den
    MATT
    MATT --- ---
    TYCHOVRAHE: MIK_CZ: zrovna kucoin i binance maj stejnej withrawal fee 0.0005 btc. na trading maj srovnatelnejch 0.1% (u bnb jde ziskat slevu hodlenim nebo obratem, kukoin nevim)


    ohledne trading fees by mel bejt positivni tusim FTX, co zminoval PALEONTOLOG. na nektery obchody davaj i zapornou maker fee (detailny jsem nestudoval, nejsem tam regnutej)
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    MIK_CZ: Za sebe pouzivam jako branu Krakena a odtamtud Kucoin nebo Dex.
    MIK_CZ
    MIK_CZ --- ---
    sam doporucuju kucoin, prijde mi, ze ma nizke poplatky a je pekne prehledny
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    YBUKO: Vsechny tyhle etora, robinhoody a revoluty jsou na krypto proste blba volba. Z jejich strany je to takovy ryclhe zbastleny protoze FOMO a proste nope.


    LUDO: Tak jsem se trefil, je skoda, no :D
    TYCHOVRAHE
    TYCHOVRAHE --- ---
    YBUKO: Bacha na to, ze binance ma nekde brutalni poplatky za vybery
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    NECROMAN: jj, teď koukám, že Binance má být údajně víc profi a nabízet víc možností než Coinbase. Tak možná zkusím B., a i do toho expert módu se doufám brzo dopracuji .)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    YBUKO: nebo Binance, který má jak Full mode pro experty, tak Lite mode, kde opravdu dáváš jen Buy a Sell :)
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    LUDO: jj, mám ji, samostatná appka. Zatím jsem nezkoušel a asi už nezkusím. Ono bude asi i obecně chytřejší diverzifikovat peníze mezi různé platformy, kdyby to nějaká náhodou zabalila.
    LUDO
    LUDO --- ---
    YBUKO: plus vyviest krypto z etora skoro nejde, teda vraj to ide cez nejaku ich penazenku, ale ta viacmenej nefunguje
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    LUDO: aaha, prima, tak díky, chyba začátečníka. V tom případě super:)
    Jinak tedy ještě dodávám, že Etoro je na krypto úplně nevhodné, nastavuje si při nákupu moc šílený spread. Nechám si to jen na akcie a na krypto zkusím Coinbase.
    LUDO
    LUDO --- ---
    YBUKO: ty si to shortoval, svieti ti tam "Prodat ETH"

    Slovník: Short pozice | Akcie.cz
    https://www.akcie.cz/slovnik/short-pozice
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    CHOZZE89: kolem toho 7.10. jsem si zrovna nainstaloval Etoro, učil se s ním základy a zvládl jenom vložit pár vkladů do akcií a krypta. Takže jsem prostě všechno jenom stejným základním způsobem nakoupil. Dávám ještě celý screen komplet a k tomu ještě jak vypadá aktuální nákupní tabulka - tam žádné extra možnosti nejsou... Jinak si s tím už od té doby hraju pořád, obchodů jsem udělal nepočítaně, a tohle se mi nikde jinde nestalo. Jen ten éter jsem tam nechal jediný pasivně do dneška ležet, protože byl pořád v mínusu. Až dneska už jsem na něj koukl pořádně, protože ethereum pořád roste, a ten minus nemizel, což už mi přišlo poněkud podezřelé :)) Obchod jsem už uzavřel, ale ten důvod by mne pořád zajímal. Moje chyba by se mi líbila víc, bug mne teda spíš děsí. Příště by už totiž nemuselo jít o ztracených 27$, ale třeba 270$ :P

    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    YBUKO: To je tak, kdyz se "tradicnejsi" firma na akcie pusti do neceho cemu nerozumi a ani to poradne neotestujou. Neni mozny, ze si to treba shortoval nebo tak neco?
    Ale vypada to jako bug - si presne 27.93% v zisku. Spatne navic zobrazuji o kolik si v plusu, propisuji tam ty procenta. Amaterismus dost.
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    SCHWA: ne, prostě celkové zhodnocení (tady znehodnocení) vkladu, jako u všech jiných položek co mám v portfoliu. Dokonce mám pocit, že těch 27 dolarů by mohlo sedět - jen bych s nimi měl být v plusu a ne mínusu :)) Mne to přijde jako bug, ale že by Etoro mělo zas takovéhle bugy... Asi se toho rychle zbavím, ale vysvětlení by mne zajímalo.
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    YBUKO: Neni to ziskovost za nejaky omezeny casovy usek? Treba za posledni hodinu / den atd?
    YBUKO
    YBUKO --- ---
    Nerozumí někdo tomuhle? Koupil jsem 7.října přes Etoro éter - když byl na 3552. Teď je na 4544 a já jsem místo zhodnocení v mínusu 27$. Wtf? Vidím to poprvé a jiná měna mi to nedělá. Uniká mi něco?

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    kvůli airdropu SolMEOW coinu ( https://mobile.twitter.com/SolCatCoin ) jsem se přinutil k registraci na https://ftx.com/, na což teda celkem čumím, jak je to udělaný.
    pushnulo mě to až k https://www.dexlab.space/
    zajímavej projekt, každá směna jako separátní tx. jen to generuje mnohem víc různejch nevyužitelnejch odřezků při každý směně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam