• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIASHECKSmoothie a další zdravé lahodnosti
    Recepty na smoothies, fotky, doporučení, ...
    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    CMLKA: https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/02/vodni-kefir.html

je to veganské probiotikum, jemnější chuti a méně mimozemsky vypadající, než kombuča
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ZUZKAOU: co je vodni kefir? a k cemu je ot dobre?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak teda mixuju docela dost, ale nějak mi nevyhovuje kašovitá strava, takže dodává hodně vody/kefíru/mléka/moštu a nezahušťuju ořechy či banány, aby výsledkem byl hustší nápoj.

oblíbená kombinace:

ananasový džus, voda/vodní kefír, řepa, citron/kyselá mandarinka
    celer, hruška, zázvor, zelené listí
    řepný kvas a jablko.
    celer, rajče/protlak/rajčatový džus, řepa
    jogurt/mléčný kefír, máta, sůl a římský kmín - aka ayran

jo a kdyby někdo byl v pokušení koupit takové ty kostky mraženého manga, v domění, že by mohlo jít o takové to dobré, sladké, dozrálé mango, tak ne. Je to dost bez chuti.
    SWIST
    SWIST --- ---
    ZUZKAOU: jako jo, no.. Ale nechutná to. :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SWIST: jestli to jsou jen běžné alkoholové kvasinky (tj. nesmrdí to nijak divně a nedělá to sliz), tak tam prostě máš bublinky a trošku b- vitamínu navíc ;-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    ZUZKAOU: jo asi zkusím na nějakých menších dávkách. Nerad bych přišel zase o polovinu jídla. :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SWIST: hele spíš ne, na suchej věcech z asie sedí spíš plísně než kvasinky. I když možné je všechno - je tedy třeba udělat pokus a přidat to goji do jiné směsi, jestli to zas vykvasí.
    SWIST
    SWIST --- ---
    ZUZKAOU: Jasně, přes to to vždycky nechávám v lednici, teď se mi to stalo poprvé. Tak mě to překvapilo. Říkám si jestli za to nemohlo to goji.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SWIST: přirozený kvasinky máš víceméně na každém ovoci a zelenině. Nechávej to v lednici, ne v pokojové teplotě.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Mimochodem, stalo se váž že by začalo smoothie kvasit? (nebo co to bylo za proces) Dělám si mix vždycky večer abych nedělal ráno hluk, dám to do lednice a druhý den normálně funguju kolikrát až do odpoledne. No a včera už po obědě byla nádoba pod tlakem a obsah pěkně kyselý. :D Jediné co tak jsem přidával před mixováním namočené goji a chia semínka. Tak jestli to bylo tím?
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    JAYBEE: super díky za tip! :)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    UNCLE_JIMBO: věřim že nebudeš zklamaný. Jen bacha na jednu věc. Nádoby ani náhodou nedávat do myčky a stejně tak je nedávat pod hladinu a nemýt spodní venkovní část nádoby, tam kde se zasazuje na základnu mixéru. Jednoduše, voda se nesmí dostat nikam jinam než jen dovnitř nádoby :D Sorry že tak polopatě navíc jak hotentot, ale věřim že mi rozumíš. My jsme museli jednu nádobu reklamovat po tom co se zadrhla kvůli vlhkosti uvnitř hnacího systému nádoby. Lepší je si dát bacha. Nová nádoba nám už víc jak rok několikrát denně mixuje bez problémů, stačí si jen pamatovat že při čištění opatrně.

Přeju spoustu vynikajících dobrot ;)
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    JAYBEE: tak jsem pročetl hromady recenzí a nakonec jsem vybral G21 PS Vitality (1680W, 32k rpm a 2 plastový nádoby s pěchovadly 2.5l a 0,9l) dneska ho jdu vyzvednout a otestovat tak jsem zvědavej... podle recenzí by to za ty prachy mělo být super (srovnatelný s vitamixem)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    JAJITA: jedni tvrdí že je to čištění organismu, jiní že je to moc vitamínů...ale spíš to bude nezralým ovocem, teda pokud nenakupuješ jen a pouze u dodavatele dozrávaných nebo přímo včera utržených letadlem expres dovezených plodů ovoce :D nezralý ovoce je zlo...z toho by jeden chytl kopřivku :D :D
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    LORAIN: no ale banán neni protein :D

CMLKA: já dávám konopnej nebo rovnou loupaný konopný semínka. Rýžový je taky ok, Hrachový je super, ale i tak konopný v raw kvalitě od Iswari je pro mě jednička.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    UNCLE_JIMBO: jestli chceš malej mixér na smoothie zkus náký ve stylu nutribullet. Ten G21 budeš nenávidět pro tu skleněnou nádobu. Skleněná nádoba je zlo, otravný, těžký, únavný zlo. Ač výkon určitě ok, tak stejně 20tis neni 32tis otáček. Když svůj G21 perfect smoothie rozjedu na polovic nebo řekněme do úrovně kolem 20tis, tak výsledek není tak jemný. Ale to už záleží na preferencích každého. Já rád opravdu smooooooooooth drinky a polévky a cokoli pomalejšího mi to nedalo. Dle mého, je lepší připlatit ta velkej G21 s plastou BPA free (to snad už maj taky) nádobou a litovat nebudeš. U nás je zapnutej 4-6 i 8 denně a po víc jak roce a půl jede furt skvěle, za tu cenu (cca 5500,-) už má svoje odmixováno, takže spokojenost.
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    CMLKA: pěnu způsobuje vzduch, ten do směsi vžene mixér. čím vyšší výkon, tím víc vzduchu, tím rychleji směs oxiduje, ztrácí barvu, chut a pravděpodobně i výživnou hodnotu. TOmuto může zabránit mixér s vakuovou nádobou, ovšem netušim jestli se u nás prodává a jestli ano, tak to bude asi mastnej špás ve stylu vitamix+vakuovačka... nebo můžeš používat hodně výkonej tyčák ale hlava musí zůstat pod hladinou :D hodně štěstí. Jinak rady jako led a tak jsou zbytečný. jinak než vakuem nebo tyčákem vzduchu ve směsi nepředejdeš a že jsem za posledních 7 let každodenního mixování zkoušel všelicos.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Prosim, co zpusobuje tu penu, ktera se na mixu dela? Podle nejake rady pridavam led, nebo davam ovoce mrazit, ale ted se mi zase udelala i kdyz jsem přidala led. Neni to typem ovoce? Ted jsem nekde vygooglila, ze to muze byt moc vysokyma otackama. Nevite?
    SWIST
    SWIST --- ---
    JAJITA: to není špatný nápad, zkusím.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    SWIST: vločky předem namáčím, mixované naprudko mi taky vadí ;)
    SWIST
    SWIST --- ---
    LORAIN: Jasně, tak já s tím začínám a zkouším co jde. Vločky jsem třeba dřív normálně snídal a nečekal jsem že mi to ve smoothie bude vadit. Zázvor a chilli byl velký úlet, ale to jsem očeklával. Primárně tím chci řešit jenom snídani + dopolední svačinu. Takže musím ještě doladit množství.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam