• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LUCIASHECKSmoothie a další zdravé lahodnosti
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    Já jsem dostala k narozeninám obyč Elektrolux a jsem opravdu spokojená, vyráběla jsem s ním i dort s kešu oříškama (stěhovala jsem se, tak nebyl po ruce jiný mixer) a dokonce jsem tam na chvíli nacpala horkou rajčatovou polévku:) a přežil výborně.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ANGIOLETTO: mam nutribullet 900W. jakou formu kokosu mas na mysli? jako drbnout tam cely kusy nebo staci strouhanej? onehda jsem drtila prave strouhanej kokos, bylo to do kolace takze jak by chutnal v piti nevim, ale vypadalo to jak kasicka. to samy nenamoceny kesu orechy, ze zvedavosti jsem to pak trela lzici a fakt to vypadalo hladce (pouzivam ho nahodile jednou za delsi dobu, vic si zrovna nevzpominam). kdysi driv jsem v tom nejaky smoothie delala a nepamatuju si, ze by mi prisel nedostatecnej (ale ani si nepamatuju jak chutany ty smoothies:D - jestli tam byly nejaky nerozsekany drobnosti nebo ne).
    rada za vsecky love, vid:)
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    ANGIOLETTO: na kokos potřebuješ opravdu výkonnější, tedy pokud chceš kokos na jemno. Ono je rozsekat a rozsekat. Někomu ve smoothie hrubší kousky nevadí, já bych je třeba nesnesl. S cenou toho moc nenaděláš, bud si koupíš levnější který nemá výkon na opravdu jemné mixování, nebo zainvestuješ a budeš mít stroj který ti zvládne cokoli. Tak nebo tak životnost v závislosti na vytížení stroje, bude podobná.

Z vlastní zkušenosti G21 perfect smoothie dává na jemno uplně cokoli co jsem do něj dal. Jede každý den několikrát a po dvou letech každodenního zápřahu stále funguje jako na počátku. Ta investice se mi za ty dva roky už několikrát vrátila. Ořechové dipy jsou naprosto jemné, pohankové kaše doslova sametové a ve smoothie člověk nenarazí na kousek nerozmixované dužiny.
    Je ale fakt, že po letech přemýšlím nad nutribuletem jen kvůli rychlému mixu ráno před prací, nebo si ho pořídit do práce či na cesty. Pro tyto účely je mixér tipu nutribulet ideální.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ANGIOLETTO: mame tento a jsme spokojeny..

Nutribullet 715763 - Stolní mixér | Alza.cz
    https://www.alza.cz/nutribullet-715763-d4823287.htm
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    Mne semena/orechy rozseka radoby-nutribullet z Lidlu za 1000 kc.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: nemam rada kokos, takze netusim, stejne jako nevim, jakou uroven jemnosti rozmixovani si predstavujes, ale kdyz prihodim do smoothie semena nebo nejake orechy (ale jsem na ne alergicka, tak je pridavam jen velmi zridka), tak mi je normalne rozseka.
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Ten má výkon 600 W. Sedí? Stačí to? Rozmixuješ třeba i kokos? Trošku jsem googlila a doporučení jsou kupovat min 1 200 W, což jsou většinou mixéry kolem 4 nebo 5 tisíc. A já bych se ráda dostala s cenou trošku níž, na druhou stranu bych nerada pořizovala něco, co mi bude k ničemu...
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: asi 600. priznam se, ze netusim :D byl cervenej, tak mi ladil k pomalymu hrnci :D
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    LUCIASHECK: Prozradíš kterej?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ANGIOLETTO: koupila jsem nakonec nutribullet a jsem fakt moc spokojena (byt me douho odrazoval)
    ANGIOLETTO
    ANGIOLETTO --- ---
    Doporučíte mi smoothie mixer? Díky díky, S.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Dva celé pomeranče+menší broskev+vyloupnutá tobolka kardamomu+lžíce chia+voda= MANA
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KAMIONG: Našla jsem nějaký rozcestník "náhrad" a tam také uváděli místo manga broskev. Tak to asi vyzkouším. Díky.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Včera malý zázrak - půlka větší červené řepy, menší zralá broskev i se slupkou, asi 6 kostek ananasu a 6 kostek manga(2x2cm) a dva větší listy bazalky a voda v 0,7l kelímku. Výsledkem byla? Ta-dá - chuť čerstvě utržené bobule černého rybízu - magie! :)

LENZIE:chuťově mi mango připomíná broskev
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    ZUZKAOU: my ted meli nekolikrat mango i ananas a chut mi vyhovuje. Obecne musim rict, ze se mi nejvic libi, ze tyhle stavy chutnaj uplne jinak nez juice z krabice.. :)

JAJITA: ja to radsi ani nezkousel, protoze nejradsi mam samotny nebo v sushi..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MOODYCAT: Jsem na tom tak nějak podobně... akorát místo Tesca mám Kaufland. A čekám, až nám znovu otevřou Lidl, kde mívali slušný ovozel za dobrou cenu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LENZIE: Asi zalezi jaky mas naroky a casovy moznosti.
    Ja kupuju v Tescu, protoze “nemam cas na picoviny.”
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Mně teda avokádo ve smoothie nechutná. Raději si ho vychutnám zakáplé citronem a opepřené :)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    ZUZKAOU: Brala jsem to na omak, aby nebylo úplně tvrdé, ale spíš aby při zmáčknutí "pružilo". Nechtělo se mi kupovat kusy, které byly "jak bahno".
    Semínka také musíme koupit :)

A propos - asi hloupý dotaz - kupujete ovozel/semínka/ořechy někde extra nebo postačí běžný výběr ze supermarketu?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LENZIE: avokádo si člověk musí umět vybrat. Obecně to co je prodávané jako ready to eat tak bývá jedlé.

Ale co se týče složení, tak se imho dá dost dobře nahradit třeba slunečnicovým a dýňovým semínkem a ještě k tomu budeš mít zinek a selen v relativně významném množství.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam