• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / If the fracturing of our once stable climate doesn’t terrify you, then you don’t fully understand it
    YEETKA
    YEETKA --- ---
    TADEAS:
    ta neschopnost komunikace mezi jednotlivými ministerstvy je jedním z největších kamenů úrazu..
    piráti tohle už aktivně řeší..
    KEB
    KEB --- ---
    Komentář: Velevrub tupý, zeleň ve vládě? K nezaplacení - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/....sznhp.box&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku&utm_campaign=
    KEB
    KEB --- ---
    KULHY:
    YMLADRIS: taky jsem si říkal že nejdříve je potřeba mrknout do smlouvy. Pak pohrozit vypovězením pokud neakceptuje požadavky.

    Druhá věc je, jak mu dokázat že eko podmínky porušil. Jedna věc je právo a druhá jak ho vymáhat. To nemám tušení.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    PASTAFARIANKA: diky to je presne ono
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    KULHY: jsem uplny laik, pouze volne asociuji ze loni Hlubucek a Hrib rikali ze pachtyrum nakazou kde co

    http://portalzp.praha.eu/jnp/cz/tiskove_zpravy_z_mesta/na_prazskych_polich_se_bude_hospodarit.html

    dale jsem snad i videla kontextovou reklamu typu "Vlastnite pudu? Dejte najemcum eko podminky" .. nejaka kampan nekde. Ale protoze to nemuzu dohledat, asi to bylo ve snu. Mozna napis dotaz na www.veronica.cz tam vedi vsechno
    TUHO
    TUHO --- ---
    Franco Berardi o koronakrizi, klimaticke krizi a mozne budoucnosti

    For decades, we have been obliged to work in dangerous conditions. Climate change and the degradation of the environment have not been stopped by protests and widespread awareness. Capitalism does not give a damn about protests and people’s awareness. But now it’s different: the living body of humanity (and the interactive mind) have been somewhat paralyzed by the presentment of the end: in short, a global trauma. Yesterday, the conditions for revolution were present: the sinking of democracy, the arrogance of the powerful, rampant poverty, violent exploitation, ecological devastation, and widely accessible information about what is going on. But, to quote the Invisible Committee: “Reasons do not make revolutions, bodies do.” Now something new has happened: bodies are obliged to stop their economic frenzy. Only trauma can provoke this sudden stop and this unavoidable change of direction. And the pandemic is the trauma that we needed. But, trauma is not enough. Trauma may also lead (and it generally does) to very bad choices—for instance the establishment of a techno-totalitarian system for the greater control of society, in this case. So, what is needed now is a period of active imagination to re-program that which may follow the halt, the big reset of the global machine.

    https://strelkamag.com/en/article/franco-bifo-berardi-pandemic-and-the-reset-of-the-global-machine
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Ask A Scientist LIVE Ep3: Agroecology: can we feed the world without destroying it?
    http://www.youtube.com/watch?v=34j7LTM_B8I
    TUHO
    TUHO --- ---
    KULHY
    KULHY --- ---
    SMYSLOV: Pro me to je zatim taky jen sen. Chce to nizky prahy a dosazitelny cile. Navic to budu prosazovat mezi spoluvlastniky s ruznym mindsetrm.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMYSLOV: rozhodně bych se vyhnul pozemkům/místům, kam vedou splachy z polí. pak toho pravda mnoho nezůstane, ale můžeš mít políčko mezi lesy nebo přímo pod lesem. to je asi největší jistota čistý podzemní vody. za nejhorší považuju pozemky kolem rybníků pod poli. ono taky záleží, jak kdo hospodaří, ale obecně to myslím platí po celé čr.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    PALEONTOLOG: díky moc za obsáhlou odpověď já vím, že otázka takhle nezněla...
    (sám hledám s partou lidí pozemek kolem bydliště do kterého by jsme se pustili)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SMYSLOV: otázka takhle nezněla, otázka zněla, jestli je možný pachtýře zavázat k nějakýmu způsobu obhospodaření. odpověď je, že v podstatě ne.
    pak, když má někdo čas a prostředky, tak může hospodařit sám. ale to taky nejdřív musíš změnit účel pozemku a to může kolidovat s plánem územního rozovoje.
    další aspekt je, že po zemědělský činnosti bude půda kontaminovaná chemií a další z.činnost by se s tím měla nějak vyrovnat, nebo třeba jen nechat pár let ladem. problém nastane ve chvli, kdy se tvůj pozemek nachází po svahu pod ornou půdou. to si můžeš bejt jistej, že se kontaminace do změny hospodaření souseda nezbavíš.
    SMYSLOV
    SMYSLOV --- ---
    KULHY: vždy je možnost zrušit nájem a pustit se dotoho... za mě to je sen... už ta možnost s tím naložit po svém udělat ztoho pozemek co zadržuje vodu, či permakulturní zahradu, jedlej les, sad či jen rozmanitou louku pro hmyz a včely...
    TUHO
    TUHO --- ---
    KULHY: Podle me je to velmi k tematu, bohuzel ja nejsem schopnej ti dat relevantni odpoved :(
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    prehled biosferickejch i nebiosferickejch carbon sequestration projektu domkterejch investoval stripe

    Stripe’s first negative emissions purchases
    https://stripe.com/blog/first-negative-emissions-purchases

    Last year, Stripe announced our Negative Emissions Commitment, pledging at least $1M per year to pay, at any price, for the direct removal of carbon dioxide from the atmosphere and its sequestration in secure long-term storage. We’ve since built a small team within Stripe to focus on creating a market for carbon removal by being an early customer for promising negative emissions technologies.

    Today, after a rigorous search and review by a panel of independent scientific experts[1], we’re excited to announce our first purchases

    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    KULHY: realnost se odviji zejmena od vymery a polohy v jimi obhospodarovanem.
    KULHY
    KULHY --- ---
    KULHY: Sorry jestli to je offtopic a tady se jede high-level climate theory. Me kdyztak odkazte.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Dotaz. Mame v rodine nejaka pole a ty pronajimame mistnimu druzstvu. Druzstvo na nich samo sebou jedou sracky bomby podle sveho uvazeni. Mate nejake info jak moc je realne jim nutit do smlouvy nejake podminky, aby jejich hospodareni bylo alespon trochu uvazlive? Co by to melo byt takove green minimum? Jaky jsou alternativy?
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam