KEB: myslis tady toto:
Hnutí Duha vychází z odborného názoru, podle nějž je úsek z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem ekologicky nejcitlivější, a dává tak největší smysl vést D3 tunelem. "Jde o to, že nebyla vypořádána naše připomínka vést tento úsek v tunelové variantě. Před vydáním rozhodnutí nebyli účastníci řízení seznámeni s obsahem spisu, tím byl porušený správní řád. Připomínkovali jsme i řízení EIA, náš postoj je konzistentní," řekl Miklík.
vubec nevidim do toho, nakolik je ta pripominka opravnena, nebo o co tam jde.
Celkove za me: z moji povahy plyne, ze si dokazu predstavit skoro vsechno, obecne "nevim co je spravne", je pro me snadny videt nekolik perspektiv najednou. U XR jsou tri zasadni pozadavky: Tell the truth, Act Now, Citizen assemblies. Osobně to mam tak, že nemám odbornou kapacitu, aby dokázala vidět, jestli třeba ty CA jsou reálná věc, která nám fakt pomůže (je to moc bezprecedentní, může to být fajn nebo docela průser). Naopak u toho Tell the truth, to je takovej za mě fakt nerozbitnej požadavek, nedovedu si představit, v čem by to mohlo být "špatně", takže do toho jsem dávala nejvíc úsilí: dělat mosty mezi klimatologií a veřejností.
Co se týče toho, že je obrovský množství lidí, kterým se jeví nějaká řešení - jádro, antijádro, degrowth, politické angažmá, pasture cropping, ... cokoliv tě napadne, tam jsem obecně ráda, že se tím zabývají a chtějí to nějak posunovat. V současným stavu společnosti nemáme dobrej ten decisiion-making nástroj, kterej by nám dobře odpověděl, co má šanci a prioritu. Takže v sobě nemám nějaký vzdory jako že někdo něco dělá, protože mu vychází že to pomáhá. Fight mezi těmi pohledy je asi neodvratnej - třeba ty výtržnosti (XR) jsou velkým terčem zase kritiky od lidí, kteří vidí smysl spíš v budování obrazu ekohnutí jako něčeho, co nepracuje s emocemi ...
Čili těžko říct s tím házením vidlí, je to celé nepřehledné