• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    DZODZO: Jako že dojdu pěšky za několik hodin nebo že možná mi za pár hodin zelenofašistický stát dovolí nabít auto, které mi přikázal? Oh wait, ještě je MHD...
    Jako ty si představuješ, se ve školce je nějaká noční služba, co si tam s nevyzvednutymi dětmi hraje piškvorky?
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    GLOBETROTTER: huh? to nemozes do skolky zavolat, ze sa zdrzis? akoze najlahsie sa problemy riesia komunikaciou (pr0tip: plati to aj v partnerskych vztahoch)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GLOBETROTTER: elektromer vybaveny 30 let starym uzivatelskym rozhranim v posledni aktualizaci zvlada 2 tarify, ale tak nejak si rikam, ze ten cucak s SMS s 2G zvladl i 5 tarifu, kdyby jenom mel tolik relatek/stykacu v rozvodne skrini :)
    Takze zatimco ted vypada typicky tarif "cerpadlo, nabijecka auta" neco jako 4/20, jde jenom o to aby jej mohli dynamicky menit.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SEJDA:
    GLOBETROTTER:
    Teda aby bylo jasný, starého Klause jsem nevolil hodně dlouho a Trumpa jen z nouze :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TADEAS: Aha, boomer nerozumí úchylům :-)
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    SEJDA: Skvělý, zpátky na stromy! :-)
    Až Ti bude děcko ve školce řvát (a mít trauma z toho, že táta jej tam nechal) a Ty na krku pokutu od školky (v lepším případě, třeba v Brně se nevyzvednuté děti odvážely městapem do útulku, pokud to nebyl oblíbenec učitelky/ředitelky), tak možná taky budeš volit Trumpa a starýho Klause :-)))
    KEB
    KEB --- ---
    PER2: tohle není dobrý argument :-D
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    GLOBETROTTER: to neni nic o cem by se nemluvilo nejmene 10 let, s prechodem na OZE potrebujeme lepsi regulaci spotreby. Cim vice OZE tim je vetsi sance, ze zalozni zdroje treba z duvodu letni udrzby nenajedou. A tak se muze stat, ze ti vypne klima :D
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    GLOBETROTTER: protoze jsi starej
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    jinak povodně jsou teď i na Novém Zélandu, psal kámoš: There has been massive flooding.... biggest in 100yrs... the Buller river rose more than 12m(!!) Half the people in Westport had to leave the town (where we bought kumara chips at Charleston). Some of the river flows were amazing... more than 7000 cumecs (cubic metres per second).
    The floods were also very bad in Motueka and the Riwaka river... and even Malborough - highest ever recorded. One rain guage on the West Coast had 750mm of rain in just one day....
    It is strange to have massive floods in Germany in Summer and have the same massive floods occuring on the otherside of the world in Winter....
    (a tornádo tam měli před měsícem též).
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    #theGreatPlan

    https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-kuej-cou-klimaticka-migrace-dezertifikace-presidlovani-chudoba.A210719_132323_eko-zahranicni_maz

    Během let 2016 až 2020 přesídlila Čína až šestnáct milionů obyvatel. Důvodem jsou klimatické změny, extrémní počasí, degradace půdy a její dezertifikace. Peking bere stěhování jako součást plánu, jímž chce bojovat s chudobou. Mnozí lidé však opouští domovy svých předků jen neradi.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    #czHope

    Skoda, ze se Bursik uz v minulosti zdiskreditoval. Moh to nekam dotahnout :)

    https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/jak-se-ke-klimatickemu-balicku-em-fit-for-55-em-stavi-zastupci-ceskych-politickych-stran

    Jsem přesvědčený, že průmysl ambici transformace zvládne, “ řekl ve středu ministr Havlíček. Rozhodující roli bude podle něj hrát energetika, která se na českých emisích podílí 40 %. Podle Havlíčka je důležité, aby bylo umožněno využívat jako tranzitní palivo zemní plyn. „Když se zamítne plyn, oddálí to ukončení uhelných zdrojů,“ uvedl.

    ...

    Podobně smýšlí i Martin Bursík: „Byznys už v podstatě nic nepotřebuje. Je hladový po dekarbonizaci.“ Podle něj jsme na rozcestí, do jaké míry velké elektrárenské společnosti jen vymění palivo a do jaké míry se podaří energetiku decentralizovat.

    „Pro stabilitu sítě je lepší, když jsou tisíce výrobců, kteří jsou zároveň spotřebiteli. Bohatství pak vzniká plošně po celé republice, i v regionech, které jsou chudé,“ apeluje Bursík na to, aby politici v nové vládě byli připraveni podpořit decentralizaci energetiky.
    SHEFIK
    SHEFIK --- ---
    #transition

    https://www.robbreport.com/motors/aviation/united-airlines-100-electric-planes-from-swedish-1234625038/

    On Friday, United Airlines announced that it has invested in Swedish electric aircraft startup Heart Aerospace. As part of the investment, the airliner agreed to buy 100 ES-19 electric planes from the company once their aircrafts meet United’s safety, business and operating requirements.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PER2: Btw.u té tvojí statistiky se jedná o nová auta, jen tak bez nehody se takhle rychle vznítí a je problém se z nich dostat ven?
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    PER2: A na ten první článek máš taky takovou jednoduchou odpověď?
    PER2
    PER2 --- ---
    GLOBETROTTER: bez se podivat na statistiky, kolik denne shori normalnich aut a pak muzes jit brecet
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    GLOBETROTTER: Takže výroba aut se spalovacím motorem budou zakázána a dobíjení elektroaut bude omezeno zákonem. Tak budeme doufat, že ČLR nevlítne na Taiwan, protože pak by nebyly k mání ani kola, možná jediný spolehlivý dopravní prostředek budoucnosti.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    OMNIHASH: Gratuluješ poněkud opožděně, podívej se ze kdy je můj první příspěvek tady.
    Jak se staví nové věžáky vím docela dobře, denně jezdím kolem pár takových staveb. Železobeton, sádrokarton, sklo. Současně vidím pár rumišť, kde dříve stály dřevěné rodinné domky, než se do jejich sousedství nastěhovali bezďáci, neúmyslně zapálili dům, který obsadili a vítr to nanesl na sousední barák. Dřevěný barák? Děkuji, nechci.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    TADEAS: Mimochodem, pěkný těhotenský kalhoty! Tak ten klip chápu, že myslí na svoje nenarozený dítě a ti ostatní, co tam stojí, ho podporují. Ale proč se mi nějak vtírá otázka, že většina těch lidí tam jsou nějací divní?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam