• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / If the fracturing of our once stable climate doesn’t terrify you, then you don’t fully understand it
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    INK_FLO: dont look up irl

    "Something Drastic Has To Happen" Roger Hallam | BBC HardTalk | Extinction Rebellion
    https://www.youtube.com/watch?v=9HyaxctatdA
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    President Xi Jinping's message to The Davos Agenda in full | World Economic Forum
    https://www.weforum.org/agenda/2022/01/address-chinese-president-xi-jinping-2022-world-economic-forum-virtual-session/


    Achieving carbon peak and carbon neutrality are the intrinsic requirements of China's own high-quality development and a solemn pledge to the international community. China will honor its word and keep working toward its goal. We have unveiled an Action Plan for Carbon Dioxide Peaking Before 2030, to be followed by implementation plans for specific sectors such as energy, industry and construction. China now has the world's biggest carbon market and biggest clean power generation system: the installed capacity of renewable energy has exceeded one billion kilowatts, and the construction of wind and photovoltaic power stations with a total installed capacity of 100 million kilowatts is well under way. Carbon peak and carbon neutrality cannot be realized overnight. Through solid and steady steps, China will pursue an orderly phase-down of traditional energy in the course of finding reliable substitution in new energy. This approach, which combines phasing out the old and bringing in the new, will ensure steady economic and social development. China will also actively engage in international cooperation on climate and jointly work for a complete transition to a greener economy and society.
    GOJATLA
    GOJATLA --- ---
    Nemají to jednoduché ti milionáři...

    "Toto bohatství a zcestný pocit moci je to, co udržuje jejich šílený strach ze smrti na uzdě. Někdy. Když se jim to vymkne z rukou, zařídí, aby nás zabili tolik, dokud se zase nebudou cítit silnější, protože si zajistili více bohatství a zdrojů. Jsou si jisti, že když ostatní umírají v jejich jménu, oni musí být nesmrtelní. Nejsou.

    Věda, o které byli přesvědčeni, že jim zajistí nesmrtelnost, jim nyní říká, že brzy zemřou. Ať už na této planetě, na cestě na Mars nebo na luxusní vesmírné stanici, nikdo z nich smrti neunikne."

    For Humanity to Tackle Climate Change, We Need to Come to Grips With Our Mortality | by Alex Ates Haywood | Politically Speaking | Dec, 2021 | Medium
    https://medium.com/politically-speaking/for-humanity-to-tackle-climate-change-we-need-to-come-to-grips-with-our-mortality-89328010e1bf
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TUHO: ani krypto bez stabilniho klimatu neexistuje .]
    TUHO
    TUHO --- ---
    A2larm hleda klimatickeho redaktora / redaktorku, kdyby nekoho zajimalo

    Alarm hledá klimatického redaktora / redaktorku – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/01/alarm-hleda-klimatickeho-redaktora-redaktorku/
    TUHO
    TUHO --- ---
    Peníze utracené za NFT v loňském roce odpovídají zhruba částce přislíbené na klimatické konferenci COP26 na pomoc zemím při postupném odklonu od uhlí, anebo finančním prostředkům, které Světová banka uvolnila na nákup a nasazení vakcín proti covidu-19.

    Pět let se pravidelně fotil, teď student vydělal miliony díky NFT - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/koktejl/clanek/pet-let-se-pravidelne-fotil-ted-student-vydelal-miliony-diky-nft-40384522#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.hp&dop_req_id=1KRj4mPfWtS-202201240604&;amp;dop_id=40384522
    TUHO
    TUHO --- ---
    YMLADRIS: to je ten bartuska? jo, ahle bezpecnostni linka je brutal podcenovanej element, stejne jako problematika carbon bubble a makroekonomickejch otresu na planetarni urovni (nebo oligarchickejch struktur fosil prumyslu a jeho xx desitek let propagandistia ofenziva)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    TUHO: jsem se tuhle vnucovala s cislem..

    TUHO
    TUHO --- ---
    shit is gettin real

    Všechny země, které jsou výrazně závislé na exportu fosilních paliv, sledují s velkými obavami politiku Evropské unie,“ tvrdí Mikuláš Bek. Podle jeho názoru, pokud bude v příštích deseti letech výrazně klesat spotřeba fosilních paliv ve vyspělém světě, tak to bude znamenat obrovské dopady na ekonomiky zemí, jako je právě Rusko.

    S tím souhlasí také ministr zahraničí bývalé vlády Tomáš Petříček, podle něhož i možnost budoucího zhroucení fosilní ruské ekonomiky hraje roli v současné zastrašující politice Moskvy.

    „Já jsem přesvědčen, že Rusko těmito kroky chce docílit, aby se s ním seriózně jednalo a aby se zohlednily jeho obavy ohledně odklonu od fosilních paliv, který bude mít zásadní dopad na podobu ruského hospodářství a na jeho rozpočet,“ řekl v debatě Petříček a připomněl, že pro ruský rozpočet hraje zásadní roli prodej a export zemního plynu a ropy.

    Roli v eskalaci kolem Ukrajiny hraje i Green Deal, řekl ministr Bek. Podle Petříčka je to diplomatická hra — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3432332-roli-v-eskalaci-kolem-ukrajiny-hraje-i-green-deal-rekl-ministr-bek-podle-petricka-je
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    TUHO: hlavně že to vezli vlakem, tím to je rázem eko :)
    TUHO
    TUHO --- ---
    Svět vzhůru nohama. Loď přivezla černé uhlí z Austrálie pro Ostravsko — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/3431962-svet-vzhuru-nohama-lod-privezla-cerne-uhli-z-australie-pro-ostravsko
    TUHO
    TUHO --- ---
    Daniel Pitek

    Už mě trošku štve tak často psát na téma Strategického plánu pro Společnou zemědělskou politiku EU 2023+, ale situace je taková, že v sektoru zemědělství je to teď nejdůležitější a nejaktuálnější záležitost.
    Agrární komora a Zemědělský svaz měly na dnešek ohlášené opět protestní akce. Zaznamenal jsem dnes v televizi také vyjádření předsedy Zemědělského svazu Martina Pýchy a před půl hodinou jsem se dokoukal na Interview na ČT 24 s ministrem zemědělství panem Nekulou.
    Předseda Zemědělského svazu Martin Pýcha označil změny provedené v původním Strategickém plánu pro Společnou zemědělskou politiku EU 2023+za extrémní a politicky motivované.
    Odpověděl bych mu asi takto: " Pane předsedo, pravděpodobně jste si nepřečetl pojmenování strategického dokumentu, kde je jasně již v názvu dáno, že se jedná o společnou zemědělskou POLITIKU, tudíž to musí být a vždy bylo politické rozhodnutí. Také jste pravděpodobně zapomněl, že v minulosti vládnoucí politické garnitury ČSSD a ANO šli naprosto nekompromisně na ruku velkým agrárníkům prostřednictvím vaší organizace a Agrární komory. Vzpomeňte si na to, že v té době byla zemědělská legislativa šita na míru velkým agrárním podnikům, včetně Agrofertu a to, co zbylo z dotační podpory pro malé a střední farmy, zbylo jen díky dozoru Evropské Unie. Jinak byste malým a středním farmám nenechali nic. A to, co je v českém zemědělství extrémní nejsou současné změny ve Strategickém plánu, ale struktura českého zemědělství. Extrémní je průměrná velikost farmy v ČR, která je 135 hektarů oproti 18 hektarům průměrné velikosti farmy v EU. Extrémní je množství zemědělských subjektů, kterých je v ČR přibližně 30 000 oproti 600 000 zemědělským subjektům v přibližně stejně velkém Maďarsku nebo oproti asi 2 000 000 zemědělským subjektům v sousedním Polsku. Extrémní je také velmi malé množství lokální produkce,malá rozličnost celkové produkce a velmi malé procento prodeje produktů přímo konečnému zákazníkovi. Extrémní je fádnost naší krajiny, stav půdy, pokles biodiverzity, také vylidnění venkova a to, že většina lidí bydlících na venkově dojíždí za prací do měst. Mohl bych takto pokračovat ještě dlouho, ale v jedné věci musím přiznat máte pravdu. Nikde v EU, co vím, nemají omezení velikosti pole s jednou plodinou na 30 hektarů. No, na vysvětlenou bych dodal, že nikde v EU nemají také tak velká pole, takže žádné takové omezení nepotřebují. Myslím pane předsedo, že jsme konečně nastoupili na cestu z extrému k normálním poměrům, jsem za to rád a tuto vládu musím za ten první krok k tomuto cíli pochválit."
    Také bych určitě pár věcí řekl k dnešnímu rozhovoru panu ministrovi: " Pane ministře v podstatě souhlasím s tím, co od vás dnes zaznělo a jsem velmi rád, že zazněla informace o tom, že velké farmy nad 2 000 hektarů mají o 2000 Kč/ hektar více než farmy malé. A také si myslím, že opravdu velké farmy o velikosti nad 40 000 hektarů jsou bezpečnostní riziko pro Českou republiku. Co bude státní správa dělat když se vlastníky takových podniků stanou čínští nebo třeba ruští investoři? A také si myslím, že deagrofertizace státní správy je nutná proto, aby došlo k nutným změnám v našem oboru i v naší zemi."
    Na závěr si dovolím všechny znovu pozvat na konferenci Pestrá krajina, která se bude konat 26. ledna od 9 hodin v aule ČZU Suchdol. Na této konferenci představíme hospodářství, která uspěla a získala certifikáty Pestrá krajina. Uvidíte sedláky, kteří produkují velice zajímavé výrobky a svoji zemědělskou výrobu provádějí v přátelské symbioze s krajinou a přírodou.
    Fotografie je z loňského začátku června, kdy jsme sekali modráskovou louku Na Hornovkách. V pozadí je hora Zvon a Milešovka.
    Přeji příjemný večer všem.🙂
    KEB
    KEB --- ---
    TUHO: zmocněnec pro klima je Saša Vondra, zmocněnec pro klima je Saša Vondra, zmocněnec pro klima a Saša Vondra...
    TUHO
    TUHO --- ---
    Porušení předvolebních slibů. Ministerstvo průmyslu chce dotovat uhlí a plyn. Na OZE zapomíná | Hnutí DUHA
    Porušení předvolebních slibů. Ministerstvo průmyslu chce dotovat uhlí a plyn. Na OZE zapomíná | Hnutí DUHA
    https://www.hnutiduha.cz/aktualne/poruseni-predvolebnich-slibu-ministerstvo-prumyslu-chce-dotovat-uhli-plyn-na-oze-zapomina
    Ministerstvo průmyslu pod novým ministrem Jozefem Síkelou přichází s prvním opatřením, které reálně ovlivní podobu naší energetiky. V rozporu s tím, co slibovaly strany před volbami [1] i s programovým prohlášením vlády [2] zvolil cestu nulové podpory pro fotovoltaiku, zcela minimální podporu větrné energie, dotovat bude naopak výrobu energie ze zemního plynu a uhlí. Vyplývá to z návrhu nařízení vlády k zákonu o podporovaných zdrojích energie [3].
    JINDRICH
    JINDRICH --- ---
    JINDRICH:

    Stát chystá dotační orgie pro uhelné a plynové teplárny. Náklady jsou 11 miliard ročně - Ekonomický deník
    https://ekonomickydenik.cz/vlada-chysta-dotacni-orgie-pro-uhelne-a-plynove-teplarny-naklady-jsou-11-miliard-rocne/
    GOJATLA
    GOJATLA --- ---
    How Are the US and Other Countries Doing on Fighting Climate Change? - Resilience
    https://www.resilience.org/stories/2022-01-19/how-are-the-us-and-other-countries-doing-on-fighting-climate-change/

    Richard Heinberg, January 19, 2022

    Net neutrality is a technical goal, based on a technical reading of the climate problem. We’re polluting the atmosphere with carbon dioxide, so (it is assumed) we just need to change our energy sources and remove some carbon from the atmosphere. Meanwhile, however, the very basis of our industrial economy (energy and resources in, waste out) is inherently unsustainable. Policymakers are using climate change as a flag to rally the public in the general direction of efforts that would eventually result in better practices. But we could accomplish a lot more, and faster, if only the public—and policymakers themselves!—understood the simple math of exponential growth, and the near-lockstep correlation between global GDP growth on one hand, and the increase in energy and materials usage and waste (including CO2) production on the other. Then perhaps we could get down to the task that will really matter in the long run—learning to live happily within Earth’s limits.

    Is this all too little and too late? Well, it’s certainly too little, and it’s too late to avert significant impacts to nature and humanity. But it’s not too late to wise up to natural limits and start planning for low-energy life after fossil fuels. If we adopt a cynical attitude and do nothing, we guarantee the worst possible outcome for future generations.
    PER2
    PER2 --- ---
    Climate change: Shell carbon capture facility 'secures just 48% of hydrogen production emissions' | Business News | Sky News
    https://news.sky.com/story/climate-change-shell-carbon-capture-facility-secures-just-48-of-hydrogen-production-emissions-12520938

    im shocked, shocked i tell you

    "In a first-of-its-kind investigation into the plant, which is owned and operated by Shell, the lobby group Global Witness claims that it has emitted far more greenhouse gas than it has captured."
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    JINDRICH: „Tady bude po válce moc dobrá ouroda,“ řekl po chvilce Švejk. „Nebudou si tu muset kupovat kostní moučku, to je moc výhodný pro rolníky, když jim na poli zpráchniví celej regiment; je to zkrátka vobživa. Jenom vo jedno mám starost, aby ti rolníci nedali se vod nikoho nabulíkovat a neprodávali ty kosti vojáků zbytečně na špódium do cukrovarů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam