• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TUHOKlimaticka zmena / Thank you so much for ruining my day
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Climate Change Activist Ties Herself To The Net At French Open - Watch
    https://www.outlookindia.com/sports/climate-change-activist-attached-herself-to-the-net-at-french-open-watch-news-200276

    video:

    Climate change protestor Woman walks into court and tie herself to the net during the game between Ruud vs Clilic at the french Open.Say “we have 1028 days to live”
    https://twitter.com/Dino_dlog/status/1532807489569411072?s=20
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    AYOS: zbrojak je "hloupa adaptace", chytra adaptace je to co do 5-10 let udela horni 0.1 procento - zacnou se vyprodavat reality a puda tam, kde klima scenare ukazujou nejmensi dopad ze nejvic dlouho, nicmene neni to druhove relevantni krok, tim je pouze klimaticke povstani a transformace k regenerativni ekologistice ,)
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: ja bych si celkove pral, aby lidi nesli odpovednost za svoje ciny(v jakekoliv sfere vlivu), ale to je bohuzel v tehle spolecnosti silna utopie

    lepsi nez zbrojak bude nejaky obri bunkr vybaveny na x desitek let :) ale to musis byt ropny magnat ,abys sis neco takovyho poridil :p
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: no a ja ti muzu napsat potreti: hodne stesti u soudu
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: dokaz mi, ze to byl umysl, see ya in hell
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: "Genocidium
    (1) Kdo v úmyslu zničit úplně nebo částečně některou rasovou, etnickou, národnostní, náboženskou, třídní nebo jinou podobnou skupinu lidí"


    ja bych rekl, ze klimaticky kolaps si nebude vybirat podle rasy nebo nejakych skupin hele :)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PALEONTOLOG: spis je to sporny nez ze by nebylo

    Is the Paris Agreement legally binding? | World Economic Forum
    https://www.weforum.org/agenda/2021/11/paris-climate-agreement-legally-binding/

    The power of the Paris Agreement, in other words, relies on a fluid agreement about the consequences for violating an international agreement, one not precisely defined.”It depends on what the British philosopher H.L.A. Hart referred to as their ‘internal point of view’,” Brodansky added, “a sense that a rule constitutes a legal obligation and that compliance is therefore required rather than merely optional.”
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    FB-IMG-1654437825387
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AYOS: rozcilujes se pekne, ale schvalovani valky nebo terorist. cinu je ukotveny zakonem, u klimatu nic takovyho neni.
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: staci se podivat na trestni tribunal pro jugoslavii a tam nebyly tresty smrti, nez se neco odsoudi, vsichni budem mrvi a pokud obzalujes nejaky ropny magnaty etc tak good luck, tam budou uplne jiny financni toky a pravnicky hratky
    PER2
    PER2 --- ---
    AYOS: jo a jak zarucis ze nedostanes trest smrti zrovna ty, tva predstava o spravedlivych a funkcnich soudech musi byt dost naivni
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    TADEAS: to vidim uz teraz aj tu, auta a traktory voziace si sebou vlecky dreva, obzvlast tuto to musia vozit niekde zdaleka, kedze tu na juhu tych lesov moc nemame
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    TADEAS:

    https://twitter.com/JustCollapse/status/1532635201356320769?s=19

    1There are no viable scenarios for the avoiding collapse and an inhospitable Earth – according to the new UN GAR2022 report.

    Two scenarios are based on not having crossed planetary boundaries. We have already crossed six out of nine boundaries (in orange). The remaining two scenarios are collapse – one fast & one, perhaps, slower.

    This is #overshoot science. For 50yrs we have used more of the Earth than can be replenished and polluted more than can be absorbed. We must now act to ease the descent. A #PlannedCollapse is a #JustCollapse.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PALEONTOLOG: pokorn bychom potrebovali, zatim mame jen ten porn a popkorn
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AYOS: mám takovej dojem, že rychlostí přírůstku co2 překonáváme PETM, takže se v tom ještě pěkně vykoupem. ale možná mě opravěj, že jsme jen na polovině. a to nás čeká peak Schwabe-Wolfovo cyklu. aktuálně budem rádi za co nejmenší ekonomickou krizi a ekonomikej růst bude žádoucí. a to půjde jen s emisema. to je dobrej koktejl, kupuju jako hodně pokornu.
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    PETER_PAN:

    Pro lidi narozené po roce 2000 je klimatická změna problémem po celý jejich život. Těm, kteří se narodili v 60. letech dělala starosti spíš hrozba jaderného konfliktu. Kdybyste se zeptali účastníků klimatického summitu v Glasgow, zda od roku 1970 uplynulo 30 let, řeknou: ano, samozřejmě. Pak si to ještě jednou přepočítají a uvědomí si, že je to už 50 let. Lidé, kteří vládnou světu, jsou nějakým zvláštním způsobem odpojeni od současnosti. Když někdo zmíní, že musíme všechno vyřešit do roku 2050, mají stále pocit, že je to až za půl století. Ale moje děti narozené po roce 2000 si už nyní vydělávají na své důchody v roce 2070. Systém si od nich bere peníze, které neinvestuje do jejich budoucnosti.

    ...

    Důvěryhodnost vědců byla podrývána silami, o nichž si myslím, že budou v budoucnu považovány za ty nejzákeřnější, které tato planeta spatřila. Protože jednou uvidíme, že přechod na zelenou energii nebyl nemožný, a chování lidí v minulosti nám bude připadat hloupé. Budeme se ptát: proč byli ti před námi tak líní, tak nekreativní, tak sobečtí?
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    Poland encourages people to collect firewood in forests amid soaring energy costs | Notes From Poland
    https://notesfrompoland.com/2022/06/03/poland-encourages-people-to-collect-firewood-in-forests-amid-soaring-energy-costs/

    The Polish government and state forestry agency have made it easier for people to collect firewood in forests, in an effort to ease soaring energy costs.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AYOS: v PETM bylo na pólech subtropický počasí, takže i když se to zvrhne, stále budou místa, kde se dá opalovat :)

    https://www.britannica.com/science/Paleocene-Eocene-Thermal-Maximum%3EPaleocene-Eocene-Thermal-Maximum
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    AYOS: srandičky srandičky :) to máš skladování, suroviny a technika pro výrobní provozy, zdroj energie, financování, gigatuny CO2, to efektivní měřítko je ohromný, až bych řekl, že takovej projekt je čirá utopie.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SEJDA: a proč ne rovnou diamanty, pro každýho afričana za vypadlej zub?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam