TUHO: jsem laik, ale nejvic mi prijde ten bod na konci, tj. kdyz by se nejakej stat pokusil to zavest, odlije se mu kapital jinam (tj nevybere dane, nezaplati verejny rozpocet atd)
tj muselo by se to provest soubezne ve vetsine sveta
pak ty veci na zacatku. kdyz chces aby ti investori investovali do start upu, musis vytvorit duveryhodnou vizi, ze vydelas a oni budou mit podil na zisku. kdo bude investovat do firem, ktere maji jako prioritu enviro benefit. asi jen stat.
jenomze stat potrebuje vybrat co nejvic tech dani (viz vyse). kdyz poklesne ekonomika, nebude mit na svoje zamestnance (od skolstvi pres armadu polici az u nas na duchody). muze masivne natisknout penize, tim ale zdevalvuje menu, inflace.
veskere sporeni - napr. penzijni fondy v US - je zalozene na tom, ze tebou ulozene penize budou vydelavat. fond, ktery investuje trochu vic zelene, nema takove vynosy a zkrachuje.
ta sekce "reseni" jsou spis "jake maji staty nastroje: 1) dane 2) tisk penez 3) snizit spotrebu 4) zmenit pravidla ve sluzbach
ale vsechno ma problemy, je to zacarovany kruh, snizis pracovni dobu, vyberes min dani, nemas z ceho lidem davat ten podmineny prijem a tak dale
mi to teda pripada jako dost nerealny. Jednoho dne to urcite bude, ale nevidim co by se muselo stat aby se to nejak implementovalo ted v řádu dekád